• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    DYNK
    DYNK --- ---
    THERY: opravdu dobře vaří Na Stodolci. Maji tam restauraci, ale polopenzi podle mě nenabízejí. Nevím jak je to pro vás důležité, my jsme tam vecereli v te restauraci (kde se ráno podává snídaně) , ale holt si člověk musí večer vybrat z lístku.
    THERY
    THERY --- ---
    Doporučíte prosím ubytování s polopenzí, kdekoli v ČR, kde opravdu dobře vaří? Děkuji
    NADYA
    NADYA --- ---
    PETATA: kněžický vrch priamo vo vrchlabí. Dali sme tam prcka do školky 1200 Kč na 5 dní.. A super.. Je to ideální na učení. Je tam pás, i slalom se zvířaty.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    poradite mi nejake aplikace do tabletu na hodinovy let. pro hodne akcni dite
    IFKA
    IFKA --- ---
    plus teda iberia má ještě balíček i na car rent, který sníží cenu sníží cenu ještě o pár stovek a člověk to zařídí vše pod jednou střechou.
    IFKA
    IFKA --- ---
    IBERIA: nakonec lekne iberií, vyjde to dokonce o pětinu levněji než ryanair. Ten by se vyplatil, kdybych neměla dítě a zavazadlo :) a navíc jsem teď momentálně z ryanairu trochu otrávená kvůli skrytým poplatkům a radši ty €€€ dám někomu jinému :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    IBERIA: leteli jsme v kvetnu 2017 z frankfurt/hahn. Meli jsme s sebou buggy a vajicko, ostatni rodiny s detmy meli taky vetsinou co dite/sedacka. Nejen vajicka, i ty vetsi sedacky naslednych velikosti
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IBERIA: no, tak ať s dotazem uspějete...my takhle tuším u easyjetu nedokázali sehnat uspokojivou odpověď, každý říkal něco jiného, ale nikdo za to nechtěl dát ruku do ohně....ve finále jsme koupili podsedáky za dvě stovky a děti si je vzaly do letadla do ruky
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IFKA: taky jsem to u Ryanair moc nepochopila. My letíme v létě, tak se chci předem optat. Případně, letíte-li dřív, optám se vás, jak jste dopadli.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    PETATA: tak Lucifer:)
    PETATA
    PETATA --- ---
    tak Hrabětice pro déti super
    buď je tam ten pás v uzavřeném "dětském světě", kde je slalom, tunely a kolotoč s takovýma kruhama na sezení a pak dvě pomalé pomy, což se hodí, když to dítě ještě neumí a pro prcky a hlavně pro zahřátí dětská herna (dneska bylo příjemně tak jsme to ani nevyužili, ale je prima, že tam je)

    zítra chceme otestovat zas nějaký další areál
    IFKA
    IFKA --- ---
    VENIKA: z ryanairu vypadla celá plejáda poplatků :) ale v podmínkách nikdo nespecifikuje, o jakou autosedačku se jedná, tak snad i o tu větší.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    IFKA: vueling na prvnim odkaze tvrdi jenom kocarek, postylku a korbu - carrycot by mozna mohlo byt i vajicko? (https://www.vueling.com/en/vueling-services/prepare-your-trip/travelling-with-children#scene3), ryanair vypada, ze dve veci k diteti vcetne autosedacky bere zdarma https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/fees.
    Ale nevim, jestli to berou do dvou let, nebo vic, zrovna ten ryainair tam ma infant/child.
    IFKA
    IFKA --- ---
    VENIKA: letíme vueling a ryanair. bohatě by stačil zavazadlový prostor, když už to není vajíčko.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    IFKA: Zalezi na letecke spolecnosti, nektere to umoznuji zdarma, nektere za priplatek. Autopujcovny ty poplatky za sedacky maji casto pomerne vysoke, takze se muze vyplatit si tu prepravu “prikoupit”. S kym letite?
    (btw kdybys ji chtela vyslovene na palubu, tak tam potom nekdy i vyzaduji specialni certifikaci)
    IFKA
    IFKA --- ---
    Je možné si převážet letadlem sedačky pro děti 9-18 kg zadarmo? Nebo je lepší si půjčit pak z půjčovny na letišti spolu s autem?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: mně se teď hodně líbil Andělský hrd, je to zážitek.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IBERIA:
    QUANTI: já jsem v Sixtinské kapli ještě nebyla, kvůli kombinaci moc lidí, času i peněz, je to vlastně součást vatikánských muzeií.
    Ale pokud jde o Vatikán, vystáli jsme s většími dětmi při minulé návštěvě Říma frontu na bezpečnostní kontroly u Svatého Petra a pak mimo jiné vyjeli výtahem do kopule (to se platí, ale stojí to za to)
    Děti bavila i Ostia Antica, někdejší pískem zasypané a pak zase vykopané přístavní město u starověkého ústí Tibery - tam jede příměstský vlak za cenu MHD, když budeš pokračovat dál, dostaneš se na lístek MHD až k moři v Lido di Ostia, je to snad 40 minut z centra s jedním snadným přestupem.
    Měli jsme sedmidenní lístky na MHD za 24 euro, jedna jízda stojí 1,50.
    Metro a vlaky jsou spolehlivé, autobusy méně, ale jejich síť je nejhustší, tramvají mají málo.
    Až tam budete, měla by jezdit už cel linka C metra, zatím chybí napojení v centru, zase tam našli nějaké vykopávky a tak se to zaseklo :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IBERIA: mně se zrovna Vatikán líbil nejvíc.....byli jsme tam večer, za námi zavírali, fronty minimální a šli jsme jen do svatopetrského chrámu...je úžasný
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    PETATA: a jo, Lucifer, to jsem zapomnela. U tovarny je, myslim, Bukovka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam