• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    EWICZKAAA: Ajaj :( Tak snad v nebi začnou brzy vařit.
    EWICZKAAA
    EWICZKAAA --- ---
    LENZIE: eee naproti to zas taková hitparáda není... samý smaženiny a s pizzama se dost zhoršili oproti loňskýmu roku...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    IKARIE: Koupání je super hlavně pro děti - i uprostřed rybníka je voda tak nějak max. po kolena :) Jinak hlásím, že v Nebi se zatím nevaří, ale najíst se dá naproti a prý vaří dobře ;)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    V Turnově kousek od Náměstí Českého ráje je v parku u muzea i fajn veřejné hřiště.
    A na výlety s kočárem - v Pelešanech je parkoviště, odtud vede cesta nahoru na Valdštejn, z Valdštejna se dá dojít do Arboreta, cestou byste šli kolem vyhlídek na skály, přímo na ně se s kočárem nedostanete, ale jsou asi 20 metrů od cesty, můžete kočár nechat u cesty a jít se podívat...S asi půlkilometrovým úsekem po silnici byste došli až na Hrubou Skálu...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    IKARIE: Pokud budete na výletě v okolí Turnova, je přímo v Turnově pěkné venkovní hřiště v https://www.bowlingturnov.cz/index.php/b-bejby. Pak je ještě oblíbená Zrcadlová koza v Dolánkách, ale tam je to spíš pro starší, navíc je tam za pěkného počasí miliarda lidí...

    Jinak pro naše kluky bylo v tomhle věku nejoblíbenější aktivitou házet kameny do vody...Stačilo vyvalit se u nejbližší vodní plochy s dostatkem kamenů a jen vizuálně kontrolovat pro případ pádu do vody...
    EWICZKAAA
    EWICZKAAA --- ---
    IKARIE: Pro alternativnější rodiče je Branžež to nejlepší místo pod sluncem...:) vyřádí se tam děti i rodiče :) a s kočárkem jsme teď po okolí drandili celý víkend... chce to trochu teréňák do toho lesa tam, ale dá se v poho:)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Díky, kolem Branžeže chodím. Ani hrad kost není marný, dáš si pivo a je tam malé hřiště.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    SOLEI: myslis toto? u jablonce? tam jsem pred par lety vlastne byla, to je dobry tip, jsou tam i jina zviratka a prodavali tam syry, co se tam vyrabi:
    https://www.farmapencin.cz

    jinou teda tady v okoli neznam.

    a jeste mi ID Lenzie poradila v poste Bar Nebe na Branzezi, maj tam ted nove hriste, v lete asi i koupani, tak zminuju, treba to nekdo taky uvita: https://www.facebook.com/bar.nebe/
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    IKARIE: nic moc, co kozí farma?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    zeptam se na tip po CR - jsem u nasich v ceskem raji (kousek od mnichova hradiste) - vyletu se tu da delat mraky, ale nemate nekdo tip na to, kde se tu zabavi i skoro dvoulete batole? tzn. kde je i nejake hriste, nebo prochazka kde se da vzit i kocarek (treba drabske svetnicky nebo bezdez jsou v tomto naprd). kdyz se sem mama prestehovala, byla jsem cerstve na VS, tak jsem se pri vyletovani nak na aktivity pro deti nezamerovala :)

    muzu zatim poskytnout tip, co tu znam nebo jsem objevila: na jidlo je skvela farma ptyrov - kone, venkovni posezeni, velka trampolina a hriste, dobre vari. bacha ted ve svatebni sezone, lepsi predem koknout na web neso si zavolat, v sobotu jsme tam jeli naslepo a byla tam uzavrena spolecnost http://www.farmaptyrov.cz

    a jeste jedno dobre jidlo, s velkym venkovnim hristem, detskym koutkem vevnitr, prebalovakem a tak - penzion na krasne vyhlidce na muzskem, kousek od drabskych svetnicek - tam je to teda pak na delsi prochazku rozhodne lepsi bez kocarku https://www.nakrasnevyhlidce.cz
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PIPLA: dítě si může vzít podsedák pod pazuchu do letadla jako svoje zavazadlo a hotovo. zpátky ho vezmete nebo ne, stojí 100-200 Kč, naprosto směšné.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: podsedak bych rovnou dala do zavazadla, pokud bych ho nechtěla kupovat na místě.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PIPLA: Optala bych se u letecké společnosti, jestli Ti to nedovolí vzít do letadla jako zavazadlo. K možnostem nákupu přímo na letišti jsem skeptická (letištní ceny nebývají přívětivé prakticky nikde na světě). V USA jsme to řešili popojetím k nejbližšímu Walmartu a nákupem tam. Ve Španělsku jistě nějaký velký nákupák nedaleko letiště budou mít taky.
    PIPLA
    PIPLA --- ---
    Ahoj, prosím, řeším autosedačky ve španělsku - nemáte někdo zkušenost s šestiletým dítětem - že lze na letišti v Barceloně koupit podsedák do auta? Půjčení za 60 euro mi přijde dost masakr, na to, že ta věc stojí pár stovek. Díky moc!!!!
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PROMETHEA: kdyz jsme byli na jednom miste a nikde jsme se nepremistovali, tak uplne v pohode, jako doma - vstaval hodne brzo (5-6), 11-13 slofik na ubikaci a pak obed, v 19 do postele (nekde jsme sehnali detskou postylku, nekde spal s nama).
    ve dnech, kdy jsme nekam jeli nebo meli nejaky program/tour s pruvodcem, tak spal v nositku - nekolikrat se stalo, ze usnul treba i 2x za den behem transferu na vylet v aute nebo ve vlaku. ale vzdycky v nositku. popral se s tim dobre, protoze to ergo co mame jsem pouzivala naposledy pred rokem behem cestovani portugalsku, v praze jsem ho od te doby vubec nevytahla, ale nezbylo mu nic jinyho :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    IKARIE: super! Palec nahoru!

    Zajimalo by me spani: jak byl malej zvyklej spat doma, a jak zvladl spani na cestach? (to by byl u nas nejspis kamen urazu)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    rozhovor k tematu:

    S dcerkou zažila únos, přesto spolu cestují dál. Dítě boří bariéry, říká - iDNES.cz
    https://cestovani.idnes.cz/...frika-indonesie-pxl-/kolem-sveta.aspx?c=A151026_150558_kolem-sveta_tom
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak my se vcera vratili po trech tydnech cestovani po Vietnamu s 19mesicnim batoletem. bylo to super, cele, nase dite to zvladlo z prehledem nejlepe ze vsech. zadny prujem, zadna nemoc, trosku ho potrapily rezaky tak byl par noci nerudny. lety zvladl uplne v pohode (dlouhe lety z parize do saigonu a ze singapuru pak do parize prospal - na letu tam nas letusky presadily tak, aby mel i svou sedacku, na letu zpet byl overbooking takze smula a nepohodlne to bylo pro me, pac spal na me). na ceste tam mu trvalo asi den nez se prehodil na novy rezim, dneska uz je zas uplne v pohode ve svym, jen vstaval rano trosku driv.

    jinak tahli jsme golfky, ale bylo to uplne zbytecne. nechali jsme je tam a vlastne vse sme absolvovali s nositkem. to fungovalo i jako autosedacka, protoze tu se mi na zadnych transferech vyzadat nepodarilo, mam pocit, ze to tam vubec neznaj. takze clovek musi trosku slevit i ze svych evropsych bezpecnostnich standardu. krome transferu autem jsme se presouvali i vlakama a meli tri vnitro prelety.

    co se jidla tyce, tahla jsem pro jistotu tretinu kufru kase (co nikdy moc nejedl, ani nevim co me to napadlo), UM na vecer, ovocne kapsicky a par sklenicek masozelu - pouzila jsem jen to UM a kapsicky, ostatni tamnechala potrebnejsim. vubec to nechtel, on je dobry jedlik, takze mu samozrejme smakovalo mistni jidlo - ovoce, zelenina, ryze, nudle, vyvar .. vzdycky sme objednali jedno nepalive jidlo, aby to mohl taky.

    jinak vietnamci deti zboznuji, takze tam byl vsude vitan, akorat pak uz ho prudilo trosku, jak na nej kazdy chce sahat, hladit ho po vlasech a stipat do tvare, pripadne se s nim fotit.

    zvladli jsme hanoi i saigon (specialne hanoi teda neni vubec baby friendly a s neustale pobyhajicicm ditetem to je o nervy, musela sem ho vzdycky sesnerovat do nositka, aby tam nevbehl pod jednu z 5 milionu motorek). kajakovali jsme po zatoce halong a jezdili na lodickach v ninh binh. valeli jsme se u more v resortech v mui ne a pak na ostrove phu quoc - tam s nama byla i babicka, ktera za nama priletela na cast pobytu, tak to byla totalni pohoda, kdy jsme meli vecery s muzem volne a pres den sem si chvilema i cetla.

    ja to mela castecne pracovni cestu, takze jsem mela trosku nadstadardni podminky (delam v cestovnim ruchu, vietnam je moje destinace kterou vyborne znam, s muzem sme tam uz oba predtim byli, dodavatele delali prvni posledni abychom byli spokojeni). nebyl to zadny punk s batohama na zadech, bylo to cele dost komfortni (vlastne na me cestovatelske pomery to byla asi moje nejluxusnejsi dovolena, co se hotelu a ubytovani tyce) - tak aby to s nama zvladl i Eda. a bylo to super :) foto naseho spokojeneho ditete jsem hazela vedle [ IKARIE @ mimča, mimina, batolata, kojenci a fotky těchto malých mrňousů a dětí vůbec*** ]
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BLANCHE1: diky.
    Sestimesicni uz je robustnejsi nez minimimi. Prave jsem doufala, ze by mohli byt naopak benevolentnejsi.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    PROMETHEA: Letela jsem s sestimesicnim, musel byt pripoutany (tzn. opreny o me bricho) pri vzletu a pristani. Behem letu zavisi podle turbulenci-kdyz byl klid, spal myslim i v manduce nebo natazeny pres me a muze, kdyz to hazelo a svitil symbol, musel byt pripoutany i behem letu. Je to info ale cca 5 let stare, mozna uz jsou ted prisnejsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam