• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BADIANE: Je to podobne jak autosedacka. A 8,5 mesice uz mi prijde docela velky ditko :)
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    STARDAY: tak prima, nejspis je ten sling vic horizontalne, nez to na fotkach a videich vypada

    CROSS: tak to je taky dobra zprava (pediatr).


    Diky moc obema :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    BADIANE: jako vyjet si s dvouměsíčním dítětem v Chariotu za kolem může podle mě jen idiot, ale to je jiná story a poloha dítěte ve slingu s tim nesouvisí. (I když asi po soukromý úplně prázdný asfaltce na vlastním pozemku... proč ne.)

    Co se týká ergonomie, asi co odborník, to názor, my jsme se ptali pediatričky a podle tý to je v pohodě.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BADIANE: my nemáme sklopné sedadlo, jen ten baby sling. zhroucená tam nebyla nijak vůbec. spíš nebyla zvyklá jet v kočárku a nevidět na mě
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    CROSS: mne jde prave o zkusenosti, vim ze Thule pise, ze je to od 1m, ale vzhledem k tomu, co se na trhu vyskytuje za vyrobky, viz napr visitka (typu Babybjorn nositka), pro zada ditete zcela nevhodnych, se jen na to, co uvadi vyrobce, trochu bojim spolehat. Taky jsem na Youtube nasla jedno video neco jako "biking with 2m old baby with Chariot" a lidi to komentovali prave ve smyslu, ze to neni dobre pro jeho pater, ze je na to jeste maly. Tak proto se snazim zjistit vic.
    Snad tedy pro 8,5m dite to bude uz s jitotou v pohode.

    STARDAY: a mela jsi pocit, ze by se v tom nejak hroutila (telo prohnute do strany aj), padala ji hlava do strany apod?
    Tu upravu sklonu mas na mysli pro zakladni sedadlo, nebo i ten sling?
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BADIANE: máme thule chariot cx1. dcera v infant slingu chtěla být tak od 5 měsíců, předtím se jí v tom asi nějak nelíbilo, nevím. sklon se dá trochu upravit.
    CROSS
    CROSS --- ---
    BADIANE: mám Cougar (jeden od Thule a jeden od CTS, než to Thule koupilo), na mladšího syna jsem infant sling používal asi od dvou měsíců, teď jsem našel fotku, kde my byly 3 měsíce, takže od tří s jistotou. Přímo na tom infant slingu je napsaný, že se dá používat prakticky od narození, ale pochopitelně ne při provozování jako přívěs (což má jiný důvody, než sklon samo).

    Syn to miloval, spal v tom skvěle. Pro dalšího to plánuju jako primární kočárek.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    Mate tu prosim nekdo Thule Chariot Sport nebo Cross? A pouzivali jste ho s tim Infant Slingem a od jakeho veku? Nejsem si jista, zda je jeho sklon dostatecny, aby to bylo pro samostatne nesedici dite opravdu vhodne.

    Taky z netu nejde uplne vyhodnotit jak moc velky sklon je pri sklonenem operadlu toho normalniho sedadla - muze v tom dite spat aniz by se mu hroutila hlava?
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    LORAIN: Gran Canaria!
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LORAIN: maroko!
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRAMIN: v Portu jsme právě byli vloni. Předloni ve Valencii. Letos byla v plánu Malta, ale nedaří se mi najít vhodné letenky bez přestupu, tak hledám alternativu.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TRAMIN: zrovna listopad - leden je to v portugalsku fakt o stesti, hodne tam v tu dobu prsi a kdyz leje a je 15 stupnu, clovek se fakt neohreje nikde - vetsinou moc nemaj topeni.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    LORAIN: byla jsem v portugalsku a bylo prijemne. blbe je, ze muzes chytnout dest a to teda byly monzuny. nastesti jen dva dny
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    LORAIN: Tel Aviv, jak pise Ikarie. Lepe teda spis v prvni polovine listopadu, ale jeste kolem 17. listopadu to tam byva na koupani.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    LORAIN: 4,5h je z prg madeira, tam bude phezky. v malaze (3h) by jeste mohlo byt taky relativne teplo. nebo tel aviv?
    KATIA
    KATIA --- ---
    LORAIN: my jsme byli loni v listopadu v Barceloně, večer už bylo chladno, ale přes den příjemně...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PISKOT: Záleží,co je spíš baví. Blíž k Valdštejnu jsou skalní vyhlídky,od Hrubé skály chodíme s dětmi přes Myší díru do arboreta a zpátky,to mají naši kluci raději.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Nemáte nějaký tip, kam za sluncem v listopadu, aby se tam dalo doletět tak do 4 hodin? Nemusí být vyloženě na koupání, stačí sluníčko a něco k vidění.
    HANELA
    HANELA --- ---
    PISKOT: jinak jsem koukala na mapu, je tam dětská NS po modré, třeba by se jim to líbilo. Já tam byla loni vůbec poprvé a byla jsem nadšená, jenže jsem trochu starší :-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    PISKOT: asi bych šla spíš někam, kde jsou trochu skály, to by je asi spíš zaujalo víc než zámek :-) tedy k tomu Valdštejnu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam