• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    STARDAY:
    SAAYURI:
    erlebachova bouda! tam byl ted dle instagramu lukas hejlik a vypadalo to krasne. uz to studuju, cekala jsem teda vetsi palku za ubytko. diky :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    IKARIE: Kladenka. Muzete odtamtud pesky. Nebo erlebachova bouda
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    chteli bychom si v lete vyslapnout s 2letym na snezku - doporucite ubytko v rozumnem dojezdu, ideal nejaky baby friendly penzion se zahradou a zazemim pro deti? kdyby mel bazen nebo wellness tak sem ochotna si priplatit, ale neni podminkou.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ALMADORA: se stanem - velký se staví o dost dele, dále se bali. Jako ze o dost dele.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ALMADORA: ano, dnes tedy uz je detem sedm a skoro tri, ale pod stan jezdi od malinka, i na divoko jsme párkrát byli.
    Z toho, co píšeš, není nezbytné nic, zásadní je dětské nepromokave oblečení a holinky, ona taková ranní rosa...
    Lednička mi nikdy na mysl nepřišla, my d mužem mame samonafukovaci karimatky, ty jsou fajn, pokud, tak už poradny, ať je to pohodlí znát. Děti je nepotrebujou.
    Vařič bereme vzdycky, máme minimalisticky na plyn, kafe pro rodiče je druhy zaklad.
    Stany mame dvou velikostí. Jeden maly, na dve noci uplne ok, od cca tri výše stavíme velky rodinny - ten uz se tedy musí vozit autem, je ro těžká věc. Na takové stanovani pak bereme vysokou nafukovací matraci a skauti prominou, klidně i naši peřinu ;-) Ale jinak spacáky, dětem vzdycky jen spacáky.
    Klidně se ptej.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALMADORA: to hrozně všechno záleží na tom, na jaké pohodlí jste zvyklí :-) samonafukovací karimatku považuju za základ, někdo vozí i vyloženě nafukovací matraci ( nutný vyšší stan). s dvěma dětma bych klidně volila stan s dvema ložnicema, my třeba stanujeme málo, tak máme jen takový vyhazovací prcek, ale asi nás čeká upgrade... za mě je supr světlo (přímo ve stanu plus dobrá baterka), mimo kemp bych momentálně asi nejela, přece jenom zázemí je zázemí, býť minimalistické, ale WC a tekoucí voda... ledničku jsme neřešili, vařič naopak jo a byla to sranda jako doplněk...
    ALMADORA
    ALMADORA --- ---
    Ahoj, dobrý večer,
    Jdu si pro radu, prosím, pomozte!
    Mám dvě malé děti (1,25 a 3,5 roku) a chceme s nimi jezdit na víkendy pod stan.
    V modu: přijedeme, hodíme sicnu a na jednom místě strávíme víkend.
    Máte někdo zkušenost s podobně starou osádkou v podstanových podmínkách?
    Volit spíš child-friendly kempy (máte doporučení) nebo jet někam k rybníku na kraj lesa?
    Mastňácký stan s pochozí výškou nebo něco běžného? Ehm, skauti prominou: ledničku? vařič? samonafukovací karimatky? - je něco z toho nezbytné? nebo přináší významné výhody? případně: je něco jiného, co je naprosto zásadní?
    Předem díky za každou myšlenku!
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Prosím vás, co s dětmi za deštivého počasí v Českých Budějovicích? Beru i tipy na hřiště s přístřeškem :)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Je neco zajimaveho, co delat s ditetem v Pasove?
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Dnes jsme se vrátili z jižních Čech. Bydleli jsme v Penzionu Příbrazský, který zde doporučovala
    MEDVED007: a musím říct, že jsme byli naprosto spokojení. Krásné místo, příjemná a vstřícná paní majitelka, perfektní zázemí pro děti (hernička, zahrada a hřiště). Nejraději bych tam ještě týden zůstala :) Takže ještě jednou MOC děkuji za tip.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VENIKA: syn ma podle vseho taky rad zmeny prostredi. ted jsme byli vlakem v plzni na svatbe, ktera byla docela dost rozjeta, hodne lidi, hluk. :) spali jsme neplanovane v cizim byte, kluk se synem dokonce na zemi (!) a v pohode, byl stastnej.
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    BADIANE: jeste dodam - nasla jsem City taxi a Modry andel, oboje mi pripada (podle info ktere uvadeji na svem webu) fajn, asi spis ten Modry andel. Je tu nekdo kdo by je nedoporucil?
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    S jakou prazskou taxisluzbou, kterou lze objednat s detskou sedackou (vajickem) na letiste (z i na letsiste), mate dobre zkusenosti?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    VENIKA: no rict mi nekdo, ze je venku krasne teplo, tak ho poslu nekam :-D mam svetlouckou zrzku a sama jsem podobny typ a obe vedro nesnasime.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: my se teď vrátili z osmidenní dovolené a už někdy od pátého/šestého dne jsem zažívala velmi ambivalentní pocity - mně se tam líbilo, ale děti (teda ty velké - kluk 7 a holčičí dvojčata 5) byly čím dál tím víc na zabití a poslední den už fakt extra.
    Kombinace toho, že měli náročnější program než obvykle a že jim "otrnulo", jak se s prostředím seznámily a začaly ho brát za svoje loviště, vedla k tomu, že byly strašně hlasité, rozjívené a obtížně zvladatelné.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VENIKA: Moje děti to taky dávaly v pohodě. Jediný, že usínaly ještě později než doma. Jako že jsme šli spát prakticky zároveň. Ale to na dovolené celkem není problém.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    VENIKA: Kluci teď byli pořád venku nebo měli besídky, poslední kroužky s rozlučkami atd. až dneska jeden z nich vstával v šest, aby si mohl doma pohrát s autíčkama.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    LORAIN: Zas je teda ale pravda, ze zvlast ted v lete syn casto odmita opustit domov a jit treba na hriste. Venku je krasne, teplo, nabizim oblibeny aktivity a on nechce. Mam pocit, ze je tak malo doma, ze si potrebuje uzit svoje hracky, svuj prostor, ze to vlastne vubec nestiha a chybi mu to.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    LORAIN: :(.
    Tak doufam, ze ted v mym pripade nezafunguje kouzlo nyxu, pristi tyden jedem na dovolenou :))
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    VENIKA:Závidím! Naše děti taky nejsou doma snad ani 50% času. 90% víkendů, všechny prázdniny a ty neškolní často i mimo prázdniny jsou pryč. A stejně... Když přijedeme domů, téměř dva dny v kuse ze samé úlevy prospí. A jsou to teda taky synové, 3 kousky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam