• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TEKKIT: aha... a kde si to bremeno mel v planu ulozit behem toho polocasu v pivovaru? ja jen, ze muj muz je taky pomerne intenzivni fotbalovy fanousek, tak abych vedela, co me tak za 4 kila vahy ditete ceka :))
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    IKARIE: jen tak no...:) Ten autobus pohoda, ale pak to trmácení ze zastávky. Nezdá se to, ale 16kg živé váhy se po pár stech metrech mění v pekelný břemeno:)

    (tam je ještě problém že mám blbou zkušenost, probudit "po chvilce" - to je potom šílený co to nevyspalý dítě předvádí - čili tam jsem neměl jinou volbu než zatnout zuby a táhnout:))
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TEKKIT: snazim si to predstavit. spici dite v buse bylo v kocarku, v nakym nositku nebo jen tak? varianta "jen tak" me prijde uplne fascinujici, to se mi jeste nikdy nepovedlo.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: to je vůbec príma historka...

    zápas začínal v 16h, čili říkám si "ve 12h oběd, pak dám spát a až se vzbudí jedem". A pak že si dáme i jídlo a nemusim nic vymejšlet k večeři. Sám sobě jsem si musel gratulovat jak jednoduše geniální je ten plán...

    Bohužel, dítě nezabralo i když jsem zkoušel triky indických fakírů (zato jsem podle hodin zjistil, že jsem musel tak 45minut spát já:)). Tak říkám "no nic, jedem". Protože se jedná o pivovar, zvolil jsem cestu busem. Dítě v buse samozřeejmě usnulo jak dudek. Takže jsem si zkusil trénink na mistrovství republiky v táhnutí břemene ze zastávky až na místo...málem jsem chcípnul. Na místě zjištění, že počet koutků se rovná nule! Modlil jsem se a't teda spí aspoň poločas...to se nesplnilo:)

    Fotbal samozřejmě nebavil (víme koho), tak jsem uplácel vším možným (klobása, pitíčko s brčkem) ať vydrží aspoň něco. Už před přestávkou bylo jasný, že tohle nemá smysl. Takže jsme vyrazili k domovu, že to tam dokoukám...JO ale to bych si cestou nesměl uvědomit, že vlastně nemáme tu podělanou večeři!!! Ach jo...

    (btw jednalo se o zápas Francie - Argentina 4:3 - podle mnohých nejlepší utkání na MS. Poradím se s právníkem jestli to po dovršení budu moct strhávat z výplaty jako odškodné - protože tady se jedná o psychickou újmu!)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ENDEE: v tom H2 právě dělají promítání MS ve fotbale...je ti asi jasný, že absenci koutku jsem zjistil na místě dost bolestným způsobem?:)))
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    TEKKIT: dobry vedet! ja byla vzdycky jen v ty prvni a kolem druhy jen projizdela.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ENDEE: jen velkej pozor! Pivovar Hostivar má DVĚ restaurace:) H1 (tam je koutek) a H2 a tam není...:)
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    IKARIE: V Hostivari je fajn Pivovar Hostivar, ten ma velkou zahradu a prolejzacky pro deti a tusim i piskoviste. A jidlo bylo vzdycky ok.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    a dekuji zde za tip na erlebachovu boudu, podarilo se mi rezervovat tri dny v srpnu (nevysel nam teda vikend, chtela jsem pokoj s balkonem a meli plno), tak doufam, ze nam vyjde i pocasi a ve vsedni dny to na snezce nebude takovy masakr, jako byl napriklad tento vikend.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    rok zpatky jsem se tu ptala (tady [ IKARIE @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli ]) na dobre restaurace s detskym koutkem (ted v lete aktualni i nejaka zahradka s hristem) v praze. za ten skoro rok jsem objevila jen par pro me novych mist, tak treba to nekdo jeste necim doplni.

    v lete je skvely Kastrol na Stodulkach - maji na dvore u zahradky takove celkem pouzitelne hriste s piskem, klouzackou a prolejzackou. http://www.restauracekastrol.cz

    Vozovnu ve stromovce asi vsichni znate, me tam chutna https://www.vozovna-stromovka.cz

    chvalim vsticnost personalu k detem v Lokalech - nejcasteji chodime do Karlina a maj zidlicky a malovani a krabici s hrackama

    pizza Teodoro v Hostivari - detsky koutek je super, restauraci bych bohuzel neoznacila za dobrou, spis horsi prumer, ale mozna sem jen mela smulu. http://www.teodoro.cz/s/1/3/hostivar/

    Mimo Prahu doporucuju Farmu Ptyrov pri vyletu do Ceskeho raje s jejich paradnim venkovnim hristem a trampolinou a pak cukrarnu Flora v Bakove nad Jizerou, kde maji uplne obri zahradu napul s kvetinarstvim a oploceny hriste pro deti /cerstve ulovky z prodlouzeneho vikendu:)/
    Restaurace :: Farma Ptýrov
    http://www.farmaptyrov.cz/restaurace.php
    Cukrárna - FLORA GARDEN s.r.o.
    http://www.floracz.cz/cukrarna-flora/

    PETATA
    PETATA --- ---
    EDERA: ja jsem si tam ted sla vybirat karimatku, protoze nikde jinde neni tolik nafouknutych karimatek s moznosti si na ne lehnout, osahat si material a vyzkouset je na nerovnem povrchu (kaminky) a dcera si tam vybirala spacak
    a vubec je tam mraky outdorovych vychytavek a kempingoveho vybaveni

    jinak my frcime ve stanech Pinguin, mame jak maly pro nas dva, tak ted novy rodinny
    MUXX
    MUXX --- ---
    Ve ctvrtek budou mit stan pro 4 v Lidlu, za 3k. Brali jsme ho predloni a prijde nam v pohode.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PETATA: Potvrzuju. Předloni jsme tam kupovali stan pro naši skautku (přála si ho za vysvědčení).
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    ALMADORA: máme zkušenosti podobné jako ty ze Slovenska. Jen tedy tím, jak jsou čím dál sušší roky, tak nás to významně omezuje ve vandrování nadivoko - o ohni si člověk může nechat jen zdát a voda (na pití/mytí) je taky čím dál řidší. A ještě mám možná subjektivní pocit, že myslivci se rojí čím dál častěji. Lesní stráž nás vykázala z lesa jednou.
    ALe teda Slovensko nabízí asi víc opuštěnějších krajin - v ČR člověk musí balancovat mezi přeturistovanými končinami a na druhé straně zas národními parky, kde se stanovat nemá/nedá.
    Jurek je fakt outdoorový stan, jezdili jsme s ním i třeba do Rumunska, balkánských hor a tak.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ALMADORA: Znovu - nemám zkušenost s kempama v ČR. Ale ve Skandinávii, Rakousku nebo USA jsme stan se spacákama, karimatkama apod. přes den vždycky v kempu normálně nechávali a jeli klidně na celý den pryč. Nikdy nás ani nenapadlo to řešit jinak.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALMADORA: Stan prostě normálně necháš v kempu, i když je pěkně, tak člověk jezdí na výlety a nesedí u stanu :-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    ALMADORA: na vyber stanu doporucuji vystavu stanu v Letnanech
    na plose je postaveno nekolik desitek stanu ruznych velikosti od ruznych firem a opravdu detailne muzes vsechno prozkoumat, podivat se, jestli ti vyhovuji loznice vedle sebe, naproti, vchod, jaky ma material zjistit zpusob staveni atd
    ALMADORA
    ALMADORA --- ---
    EDERA: nechci vypadat úplně blbá, řekněme teda, že má kempovací zkušenost je nulová: stan v kempu jest hlídán? nebo je potřeba všecko zamknout do auta? A optimálně odvézt i s autem sebou? (když vezmu děcka v deštivý den na bazén)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ALMADORA: Tip na stan nemám. Ty naše (včetně toho prvního nejmenšího) byly všechny nákup ve stylu “co tak jako mají nejlevnějšího ve Walmartu”. Přesto přestály i skandinávské slejváky. Tskže jsme vlastně experimentálně ověřili, že výběrem není třeba se zas ažtak zatěžovat. A o českých kempech nevím taky zhola nic. Naposledy jsem v ČR ve stanu spala ba školním výletě do Slušovic.:-)
    Jo, a na kafe doporučuju smaltovanej plecháček.:-)
    ALMADORA
    ALMADORA --- ---
    FUNTL: popotahoval Vás někdy někdo za spaní nadivoko? Já jsem za svobodného mládí prochodila se skauty Slovensko, spali jsme kde jsme zrovna navečer došli a nikdy mně to nějak zvlášť nezajímalo. Oheň jsme taky rozdělali pokaždé když to bylo rozumné (drželi jsme se zpátky v ty sušší roky) a snad jen jednou nás našel večer někdo z Lesní správy a ten si k nám jenom na chvíli sedl a pak zase šel. Teď s dětmi jsem nějak více zákonná.
    Taky je v našem nejbližším okolí na ráně Moravský kras. Ten mně znepokojuje, co se divokého spaní týče, svojí vysokou mírou osídlenosti. Komentujte-diskutujte :)
    Díky za tip, mrknu na stany Jurek. Přečkávali jste v nich někdy Bouřku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam