• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DYNK: aha, dobre vedet.

    je
    DYNK
    DYNK --- ---
    ANNAWA: Hodne středisek v Alpách má instruktory různých národnosti, takže pokud je jazyková bariéra jediná překážka, tak se to dá zařídit.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    A když chceme s dětmi 3 a 7 na jarnaky na hory, kde se diky lyzarske škole nauci lyžovat, meli byste tip? Alpy jsme zavrhli, jazyková bariéra by to komplikovala. Prazdniny maji az na přelomu unora a března, čili spis nekde vys, aby mrzlo a byl snih.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: hodinu vlakem tp mas do plzne, benešova, kutné hory, tech poděbrad, pardubic, na sever nic moc vlaky co do kvality a pohodlí... pokud chces hezkou prirodu, asi budes muset dal a/nebo s prestupem.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: A co si projit nejaky web Kudy z nudy nebo tak? Tam bude urcite tipu na mista. Ja sleduju na facebooku neco jako Vylety s kocarem a tak, a tam jsou super tipy taky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    POZITRON: Poděbrady?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    vlakem max hodinu. nejdal jsme byli zatim v Plzni.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    tim padem tedy menim plan, petime jen na Sicilii a ted bych chtela nejaky vikend v Cechach.

    co byste doporucili dostupneho vlakem z Prahy? auto nemame. nejakej baby friendly penzion v hezky prirode, kde jsou mozny prochazky s kocarem? vhodne pro 11 mesicni dite?
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: uvidíš, jak to zvládne, třeba bude ok, řešila bych to po vyhodnocení první zkušenosti...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: Nemyslím si, že se vám univerzum snaží něco říct, považuju to za standardní zpestření cestování s dětmi. Doplnění adrenalinu do jinak nudného rodinného života. My s cestovkou nejezdíme, abychom mohli operativně reagovat na teplůtky, virozky, kašlíčky, vyrážky, zvraceníčko a podobné radosti, rezervujeme minimálně a celkově jsme velmi pružní, všude jezdíme autem, ubytování sháníme až na místě a tyhle změny zdravé dítě-odjezd na dovolenou-ukrutně nemocné dítě jsme zažili už tolikrát, že už to taky začíná být nuda...Jednou, jedenkrát jsme koupili zájezd u cestovky, v životě jsem nebyla lyžovat v Alpách a muž mi letos chtěl udělat radost, navíc nám zaměstnavatel přispívá slušným penízem, ale jen na zájezd koupený u cestovky. Samozřejmě den, dva před odjezdem začalo mladšího bolet v krku a vylítla mu horečka. Posunuli jsme odjezd o den, pak o dva, s tím, že jestli mu spadne teplota, pojedeme. Teplota krásně slezla, krk přestal bolet, všechno jsme sbalili a v šest ráno jsme měli odjíždět. Ve tři jsem se probudila s horečkou já. No odjeli jsme, cestu tam jsem byla jak v mrákotách, celý pobyt jsem strávila zavřená na pokoji s obklady na krku, zatímco muž s oběma kluky lyžoval, dvakrát jsem si z posledních sil sjela svah, když už jsem tam byla a cestu zpátky jsem zase protrpěla v horečce... Prostě radosti...
    EDERA
    EDERA --- ---
    POZITRON: Tak to bych se na to vybodla hlavně kvůli sobě.:-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    EDERA: ok, mas pravdu, sama mam pri pristani problemy, boli to desne a pul dne pak neslysim. nepomaha piti, zvejkani, zivani, nic. tohle nechci Mareckovi doprat vic, nez je nutny, poletime jen v tom rijnu. coz jsou ale taky 4 noci. :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    POZITRON: Protože letadlo je pro většinu mimin bolestivá záležitost, neb mají jiné poměry těch trubek v hlavě a uši je bolej při startu a (hlavně) přistávání podstatně víc než normálního dospěláka. Ten dětský řev, na který si Herodesové stěžujou, fakt není náhodný (sice se ten tlak dá do určité míry kompenzovat a bolest zmírnit, ale zjevně to není až tak rozšířené know-how, jak by člověk předpokládal). Kvůli takhle krátkému pobytu mi to přijde jako neúměrná zátěž. Jasně, je jistá šance, že Ti v porodnici přidělili model, který s tím mít problém nebude, ale to v tuhle chvíli nevíš.

    U charterů se navíc odlety se běžně posouvají v řádu hodin. Je dobrý s tím počítat, pokud jde o množství jídla, pití, plen, hraček... Obcházet židličky může bavit dítě hodinu, ale nejspíš ne čtyři.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: k tomu bych jen dodala, že Řekové jsou imho teda experti na nezvládnutou organizaci letiště. skoro jako kdyby nežili významně z cestovního ruchu :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA:
    POZITRON: my jsme letěli i na tři až pět dní s kojencem a později batoletem, ale je pravda, že normálníma linkama s vcelku jistými přílety a odlety, a že u charteru - a to tohle předpokládám bude - jsou ty odlety a přílety občas v nemožné hodiny a ta zpoždění naberou spíš. Ale nebála bych se extra, i když si nepamatuju ,že by moje akční děti někdy považovaly letištní haly za něco extra zábavného. Spíš si vybavuju, že chtěly někam, kam nemohly, nechtěl tam, kam měly a tak, jednou jsem posunula dítě, tehdy asi dvouleté, pravda, k odbavení nohou po zemi, vstát odmítl.
    Jen by mě asi trochu trápilo, že manžel moc nechce - to se pak proti člověku na místě může v případě nějaké nepohody obrátit ledacos ;-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: pokud ti do toho ovšem nehodí vidle vnější faktory.
    já jsem byla nastavená na to, že dovolenou u moře prostě zvládneme a tečka, ovšem odlet přesunutý na jedenáctou v noci, s odjezdem v hotelu v půl osmé (tedy přesně ve chvíli, kdy byla Barča zvyklá jít spát), znamenal absolutně přetažené mimino, které nejdřív z přemíry podnětů spát nechtělo a pak bylo tak utahané, že spát nemohlo. Usnula deset minut před přistáním, jak jinak.
    Zimní dovolenou (v ČR) jsme si zase vylepšili tím, že do té doby absolutně zdravé miminko chytilo od dvojčat virozu se čtyřicítkama a šíleným zahleněním, kvůli kterému nespalo.

    Když to tak po sobě čtu, možná se nám univerzum snaží něco říct... no chatu na jarní prázdniny už máme zamluvenou a letní dovolenou hodlám objednat hned, jak v listopadu vyjdou katalogy pro léto 2019, takže univerzum se může jít vycpat :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    POZITRON: Tak to prostě vyzkoušejte a uvidíš. Jestli tam chceš, budeš let zvládat líp. Mám pocit, že dost čast děti cesty "komplikují" matkám, které si je chtějí nechat zkomplikovat a třeba s tím i předem počítají. Náš první let se starším synem byl z mého pohledu taky peklo, první let se stejně starými dvojčaty byl úplně v pohodě. A nemyslím, že by se to fakticky nějak výrazně lišilo, bylo to, podle mě, jen moje aktuální nastavení.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: a nemůžete jet prostě na dýl? ;-) jako já potřebu vyrazit dost chápu, takže doma bych neseděla. ale taky jsme byli v barce asi na pět dní s téměř 2-letym a užili si to :-)
    nase dítě je cestovatel na 1, ale taky je vidět že si i užije to svoje, teď je s babi v Řecku, opět na stejném místě, a vyloženě mu dělá dobře, že jede někam, kde to zná.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: jeste ne, tohle by bylo poprve. teda poprve s klukem. jako nebudu lhat, letelo by se kvuli me, manzel o to moc nestoji, tomu bude bohate stacit ten rijen a Mareckovi staci aby to nevadilo. pocitam s tim, ze kdybych treba za rok zase rodila, tak pristi rok nepojedem vubec nikam.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: i pro akční dítě jsou to rychle změny a hodně dojmů. už jste letěli? uvidíš, no. my se snažíme jezdit na delší dobu, je to příjemnější i pro nás, ale není to žádný zásadní důvod proti.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    akorat v letadle to bude peklicko, to je bez debat. kez by spal, beru nositko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam