• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    EDERA
    EDERA --- ---
    DYNK: Zkusila jsem s dítětem č. 1 a prostě to nešlo. Shrnula bych to do věty "na výuce lyžování je nejtěžší potlačit tu nutkavou touhu přetáhnout dítě hůlkou".:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: my uz se nejspis rozhodli pro jizerky, ale diky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DYNK: kdyz za to muzu nekomu zaplatit, rada to udelam, záda a nervy mam jen jedny. Navic ja nikdy extra dobry lyzar, muj muz zase ma trpělivosti jeste o něco méně.
    EDERA
    EDERA --- ---
    DYNK: Na týden. Dvě rodiny s dvanáctiletejma dětma. Lyžařské středisko může být klidně i menší, tyhle konrkétní tři děti nejsou povahou dobrodruzi, co by vyžadovali jet pokaždé dolů jinou sjezdovkou.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Chápu. Já vlastně nevím, jak jste na tom s lyžováním vy jako rodiče. Mně vyhovovalo, že ty nudné začátky si dítě odbylo někde, kde jsem se toho v podstatě nemusela aktivně účastnit, a když už jsem pak zainvestovala do pobytu na horách, mohli jsme už jezdit společně na aspoň trochu normálním kopci. Být na horách a nemoct sama lyžovat, protože dítě to nedává, je pro mě jeden z kruhů pekla, kterým jsem si prošla kdysi s Juniorem.:-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: z našeho okolí jezdí dost do Herlíkovic, ale musela bych se přesně zeptat ke komu. naše dítě je stále ve fázi zvládání pekáče :-)))
    DYNK
    DYNK --- ---
    EDERA: Skvele jidlo a bazen ma v Rakousku kazda ctyrhvezda, tak spis zalezi co ocekavate od lyzarskeho strediska. Jestli to ma byt neco vetsiho na tyden, nebo staci mensi na prodlouzeny vikend a pro jak velke deti to ma byt.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Kdyz se tu natuklo to uceni lyzovani a ceny lyzarskych skol. Ucil jsem dceru sam a muzu tenhle zpusob jen doporucit. Krome dobryho pocitu z odvedeny prace se dite nauci doopravdy lyzovat, ne jen sjizdet pluhem svah.

    Inspiraci jsem cerpal zde: https://ski-akro.webnode.cz/vyuka-malych-deti/
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ALI_EN: taky nechapu, co nechapes. Ja mam treba kombinaci tvyho a Quanti ditete: cestovani-dostat se od bodu A do bodu B zvlada od malicka bravurne, pohodova spolecnice do vsech typu dopravnich prostredku. Ale proste nez si nekde zvykne, trva to ty tri dny-prenastavi si rezim, neni prenasycena z novych vjemu a jakztakz spis a da se vystat.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: vikend co vikend chotoun nechceme, právě.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Ostatně, když už se tady řeší to lyžování, tak hledám taky něco. Zatím jsme jezdili do Harrachova do Orea hotelu Sklář a jsme jím těžce rozmazlení (skvělé jídlo, milý personál, bazén...). Chtěli bychom něco podobného, ale v Alpách. Asi spíš v Rakousku, chlapům se nechce jet moc daleko.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Mně se na výuku lyžování s blondýnou nejvíc osvědčilo jezdit v zimě víkend co víkend do Chotouně. Jakože základy pobrala tam a na hory jsme pak jeli už s lyžujícím dítětem, kterému stačily udržovací lekce.
    Vleky Chotouň - hlav. strana
    http://www.vlekychotoun.cz/
    Poslední termín jarňáků jsme měli v r. 2016, byli jsme v Harrachově a sníh byl. Rok před tím (předposlední termín) v Bedřichově taky. Ale křišťálovou kouli fakt nemám.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: já to na lipně znám, byli jsme tam onehdá na víkend a ty ceny fakt ne, jakkoli ta škola je super - psala jsem o tom nějaký článek, takže B měl vstup na půl dne zadarmo. Sleva je asi pět procent, to ani nestojí za řeč.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    VVENDY: vubec ne, jen nepochopeni - my jsme jeli 30 hodin autem a dite z toho prorvalo cca 20 minut.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    ALI_EN: vy jste jeli 30 hodin autem a dite celou cestu prorvalo. A ty napises, ze to dala v pohode? Asi mas dost posunutou hranici pohody.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: vrátím se k tomu lyžování :-) starší dcera se učila (a naučila) lyžovat na Lipně. klady -jsou tam na to super zařízení, instruktoři bezvadní, prostor výborný včetně herny, jídla a tak, dá se najít bydlení v docházkové vzdálenosti, takže člověk celý týden nemusí vytáhnout auto. mínusy - alpské ceny, pro dvě děti skoro smrťák ač ti asi dají nějakou drobnou slevu na sourozence.

    podstatně levnější to bylo v Krušných horách, buď novako na Božím Daru nebo Plešivec. Novako je super, že je to vlastně v obci, takže rodič si může jít v klidu sednout do hospody, vybavení výborné a to včetně půjčovny, ceny daleko lepší než na Lipně, nevýhody - Krušné hory tj. špatné počasí je bohužel norma a pokud si chce rodič sám zalyžovat, tak vlek na Novaku je fakt dětský až směšný.

    několikrát jsme taky byli na Zadově, tam je to tak nějak průměrné, výuka i vybavení.


    Osobně se mi asi nejvíc líbily Jeseníky, kde jsme bydleli v hotelu Slovan na náměstí ve městě Jeseník a každý den jsme jezdili lyžovat jinam, středisek je tam hafo - ale to už holky lyžovaly po vlastní ose . školy jsme tam nezkoušeli.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ok
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ALI_EN: neřeším vůbec nic, jsem s cestováním naší rodiny naprosto spokojená, děláme to tak, jak nám to vyhovuje. Vyjádřila jsem názor, že kvůli čtyřem dnům bych do Řecka neletěla a napsala jsem proč na základě svých zkušeností. To je celý, víc v tom nehledej.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALI_EN: pokud rodinu jinak neuvidíš, tak holt kousnes leccos. dovolená je přece jen tak nějak volba a to primárně za účelem užít si to...
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    IKARIE: jj. na nas taky az moc HC, ale fandim. Nejsem si jista vejskovejma rekordama, co si o tom myslim, snad pro dite ok no :) Muzu se kazdopadne zkusit ozvat editorum do DVTV, mohlo by je to zajimat... ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam