• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: jako že by Korfu na uši bylo nějak speciálně blbé jsem se nevšimla, syn tam byl prvně ve 3.
    ale je tam super místo, kde se chodí koukat na letadlo, jdou ti na přistání nad hlavou :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA:
    EDERA: ja uz jsem se rozhodla, ze na to Recko prdim. jedna dovolena u more staci a jestli deti snasej ty zmeny tlaku hur, tak to mu nedolreju. mne nekdy i tecou slzy, jak to boli, pul dne neslysim a zrovna na Korfu je prej my letiste, kde to pilot vylozene polozi a to by byl asi mazec i pro me, natoz pro kluka.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DYNK: první dítě se učilo s učitelem, my (protože jsme měli ještě mladší) jsme to obvykle jako rodiče pozorovali , protože jeden dospělý prostě to mladší hlídat musel a měla jsem tudíž pocit, že vím, jak se to dělá. u druhé jsem to zkusila sama...ona spolupracovala, já to měla nakoukané a bylo to k ničemu. přes maximální snahu z obou stran to bylo i po třech pokusech k pláči. měsíc poté jsme jeli na Zadov a za půl hodiny jezdila po svahu a to včetně jízdy na pomě. Ano nebyl to super styl, ale když už dítě jede, tak se s tím dá leccos dělat, když nejede, tak je to na nic.
    EDERA
    EDERA --- ---
    POZITRON: Podle mých zkušeností jsou u těch letů pro cestovky ještě nejlepší ty první ranní lety (jakože Rhodos ve 4:45 je ve skutečnosti dobrý nápad). Do večera se zpoždění nasčítají - teď z Mallorky to bylo přes dvě hodiny, takže místo celkem snesitelné jedné po půlnoci jsme přistáli ve tři ráno. Než jsme se dostali ke kufrům a domů, bylo půl páté. Rozhodilo mě to na další dva dny.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: na Korfu to lítá v 18.30 jestli je to travel (a jeden ráno). zpět pak jeden dřív ráno, tuším na 9 a druhej večer, ten je zpět kolem půlnoci. plus Korfu letiště je děsběs, stojíš min 3 fronty.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    EDERA: tady mel bejt odlet zejtra nejak v 18h z prahy na korfu, ale je pravda, ze ta zenska rikala, ze kdyz takhle letela na to samy pred mesicem nebo kdy, tak mel let tam i zpet 2 hodiny zpozdeni. ja jsem zvykla litat s nizkonakladovkama, kde jsem zpozdeni za mnoho let a mnoho letu nezazila ani jednou, kdyz nepocitam treba nejakejch 20 minut. a sicilie je s ryanairem, tak pocitam, ze tam zadny zpozdeni jako vzdy nebude.
    OMNIHASH: no, 2 a pul hodiny na kline zmitajici se dite v tom horsim pripade, na to se uplne netesim, ale nejak to dopadne.
    ALI_EN: ano, ano, zari je idealni a on je imho idealni i ten zacatek rijna. vubec nechapu, jak muze nekdo jezdit do teplejch kraju od pulky cervna do srpna, fakt ne. tady je na chcipnuti, tak pojedu nekam, kde je na chcipnuti jeste vic? vylozene "lakava" predstava. :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Byli jsme např. v Bedřichově - podle stránek lyžařská škola kolektivní výuku nabízí, ale v reálu ji neměli a tvrdili, že o ni není zájem. V Říčkách kdysi totéž. V Harrachově vlastně nakonec byla, ale pro úplné začátečníky, kteří ještě na lyžích neuměli ani stát. A zrovna teda u těch úplně prvních krůčků mi přijde logičtější, když je to jeden na jednoho a ne že instruktor zvedá pět dětí ze země a za tu hodinu se nikam neposunou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: tam, kam jedeme, nabízejí právě obojí - i školičku i individuál pro 1-3 děti.
    samozřejmě je otázka, jestli ta školička bude otevírat (jestli bude naplněná), ale i jinde už jsem takové malé skupinky malých lyžařů viděla...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: ale to zase pozoruju, že takové skupiny jsou, my to zažili třeba na tom Lipně, dle nabídky to mají i jinde a co vím, je to reálné, že se tam ty děti přihlásí, ačkoli se jejich rodiče neznají.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Tak pro mě to vždycky znamenalo čas, kdy budu moct jezdit prudší kopec. Aspoň hodinu denně. YES!
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Individuální výuku. Na hromadnou školičku jsem v reálu vy lyžařských střediscích nikde nikdy nenarazila. I když jsem se na ni ptala. Vícehlavou skupinku jsme měli jen tehdy, když jsme si ji vytvořili sami z dětí ze spřátelených rodin.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: chapu, moje jednička taky byla adept na individuální výuku, ze skupinových veci ruzneho druhu byl vylucovan.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: mne se trojka zasekne a poslee do háje a čtyřka asi ne, ale stejne, moje nervy, moje zada. A upřímně, pokud bude mit deti na povel chvili nekdo jinej a ja budu moc si treba jen sednout na kafe a číst si? Why not!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: a bylo č.1 ochotné spolupracovat v té školičce? nebo jste platili individuální výuku?

    já právě letos zvažuju zaplatit dětem soukromého instruktora... jednak pro tři už to není cenově až tak odlišné od školičky, a druhak po zkušenostech z letošních příměšťáků... no, nervy mám jen jedny a minimálně u soukromé skupiny do mě nebude nikdo meldovat, že kvůli mému dítěti si ostatní rodiče stěžují (by mě zajímalo, jestli opravdu... u toho jednoho incidentu, který jsem se rozhodla fakt rozklíčovat, že ukázalo, že sice chlapeček dostal ránu, ale až poté, co mému synovi začal nadávat do kokotů... no nevím, jestli si rodiče takového sígra chodí stěžovat) a že kluka vyloučí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    DYNK: Dík, jukneme na to.

    DYNK: Ono hodně záleží na modelu dítěte. Č.2 byla kooperativnější a ochotnější poslouchat rodiče, ledacos jsme pak v technice dotáhly spolu. Ale jednička se prostě zasekla a odmítla se na kopci hnout byť i jen o milimetr. To poklidný průběh ani mít nemohlo.
    DYNK
    DYNK --- ---
    EDERA: Z toho jsme mel taky velkou obavu. Vlastne od narozeni dcery jsem vedel, ze ji soupnu do skoly, protoze tak se to nauci bez chyb a bez nervu. Shodou okolnosti se ke mne dostaly ty provazky, tak jsem je zkusil a byl prekvapenej jak z poklidneho prubehu, tak z vysledku. Tak to sem davam jako tip, nikomu to nenutim a samozrejme chapu tu motivaci dat dite do skoly.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    PROMETHEA: vsak prave, kdyz ty nechapes, co nechapu ja, tak se nemuzes divit, ze ja nechapu to, jak to Q. ma. Jestli jako chapes :)
    ale jako vazne, vzdyt nakonec to asi chapu a porad to zapada do toho modelu, ze pokud ona se v tom cestovani nevyziva, tak se v nem nebudou vyzivat ani deti. vsak pohoda,
    to nemyslim nijak spatne, jestli to tak vyzniva tak sorry. ohledne cestovani jsem sezrala slamounovo hovno, no zas nervim u jinejch veci, ktery nekdo jinej vubec nepovazuje za napinavy.

    pravda je, ze si situaci co popisujes moc nepredstavim. tak asi musim dekovat ze mam deti, ktery kde vysypu tam jsou hned spokojeny. bohuzel zas az tak moc, ze maj okamzite pocit, ze cely okoli znaj a muzou si proste delat co chtej kde chtej, hlavne ten starsi, ze muze zmizet a nejky okoukavani okoli pche naco, drzeni se u me alespon nez ja se rozkoukam, ani omylem. takze ono to ma taky svy mouchy, minimalne co se do rychlosti/pomalosti moji aklimatizace tyka.
    DYNK
    DYNK --- ---
    EDERA: Pokud mensi stredisko, tak mame oblibeny tyhle hotely na Katschbergu: http://www.hotel-hinteregger.com/#katschberg

    Jsou to tri hotely kousek od sebe, ten Familienhotel ma nejlepsi wellness a nejvetsi hernu pro deti. Larchenhof je zase nejbliz sjezdovkam a Katschbergerhof nam vyhovuje hlavne tim, ze nema servirovane vecere a nemusi tedy clovek na jidlo cekat. Servirovany byva maximalne predkrm. Stredisko je pomerne blizko z Prahy zaroven vysoko. Na tyden by to pro me bylo maly, ale treba bude stacit. Nekde na ceskym internetu o nem napsali, ze je to gurmansky stredisko (to bych bral s rezervou) a od ty doby se tam zacali objevovat vic Cesi.
    EDERA
    EDERA --- ---
    DYNK: Zkusila jsem s dítětem č. 1 a prostě to nešlo. Shrnula bych to do věty "na výuce lyžování je nejtěžší potlačit tu nutkavou touhu přetáhnout dítě hůlkou".:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: my uz se nejspis rozhodli pro jizerky, ale diky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam