• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    EDERA:
    ANNAWA: holky, ja to resim uz kdyz reknou, ze se mame pripoutat, cucam, zvejkam, piju, snazim se vystrkovat spodni celist dopredu a neni to nic platny. ale stejne by mi stalo za to letet nekam klidne na 3 dny. :) nastesti tohle se deje snad jen mensine lidi, ne? doufam, ze kluk bude usetren a nastuduju toho co nejvic, hlavne aby netrpel. :/ jinak jsem zila v tom, ze cim rychleji letadlo pristane, tim je to horsi, prislo mi to tak, ale je mozny, ze se pletu, to nepopiram. uz byly lety, kdy jsem byla v pohode totiz.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Právě - nejde o přistání, ale přistávání.:-) Začít to kompenzovat je potřeba nejpozději v okamžiku, kdy se rozsvítí kontrolka, že se mají cestující zase připoutat na svých místech. Někdy to i zahlásej, že jsme zahájili sestup.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: chartery jsou v tomhle horší než nízkonákladovky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: ono na uši není nejhorší to samotný přistání, ale moment, kdy začnou před přistáním tlakovat vzduch v letadle, můj muž je na tom jako ty a má to odpozorovaný. Takže vlastně sebe nebo dítě musíš začít řešit tehdy, ne až když jde letadlo úplně dolů, pak už je vlastně pozdě - když začne třeba žvýkat dřív, je to výrazně lepší,
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Taky nedám konkrétní tip. Jezdíme do Arlbergu, což je asi 650 km, nicméně kluci absolvovali výcvik s instruktorem (maji tam takové speciální tyče se dvěma okama, do kterých navléknou špičky dětských lyží a tak je regulují), kdy se kluci velmi rychle naučili sjet kopec a vyjet na vleku. Pak jezdili s námi, aby se rozjezdili. A v příští sezóně zase plánujeme dát je do lyžařské školy. Ovšem ne do skupiny (mají skupiny i s deseti dětmi, kdy možná prvni dva následují instrukora) ale individuálně. Zjistili jsme totiž, že za námi okoukávají naše chyby a to není žádoucí.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Jakej kariwurst?:-O Jezdívali jsme lyžovat do Zillertalu a jídlo tam teda bývalo dobrý. Mně se třeba před lety moc líbilo v Hochfügenu, ale nové reference praví, že se to tam zhoršilo. A bydlení jsme tam tehdy měli jiné, než co chceme od života teď.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DYNK: tyhle konkrétní provázky jsme nezkoušeli, měla jsem okoukané jiné vychytávky od instruktorů, nicméně asi byla chyba ve mně, v dítěti, v nás obou...nevím, nešlo to. já se učila jezdit taky jako velmi malé dítě a vlastně vůbec nevím, jak se lyžuje :-)))
    DYNK
    DYNK --- ---
    MEDVED007: A jezdili jste na tech provazkach? Me to prislo fakt intuitivni jak pro me (nikdy jsem nikoho neucil, ani nikoho pri uceni nepozoroval), tak pro dceru. Ale nemam vetsi statisticky vzorek a je fakt, ze ona byla na lyze extremne natesena, jeste nez jsme vubec na hory vyrazili.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: nedám tip na konkrétní ubytování ani středisko, protože my od lyžování vyžadujeme hlavně to lyžování a služby okolo pro nás nejsou podstatné...nicméně přimlouvala bych se za to, vydržet v autě o cca 2 hodiny navíc a dotáhnout se do Itálie. Jednak tam skvěle vaří (rakouský kariwurst fakt nedáváme) a hlavně je tam obvykle řádově lepší počasí. lyžovat ve slunci nebo ve sněžení je pro mě obrovský rozdíl.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: jako že by Korfu na uši bylo nějak speciálně blbé jsem se nevšimla, syn tam byl prvně ve 3.
    ale je tam super místo, kde se chodí koukat na letadlo, jdou ti na přistání nad hlavou :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA:
    EDERA: ja uz jsem se rozhodla, ze na to Recko prdim. jedna dovolena u more staci a jestli deti snasej ty zmeny tlaku hur, tak to mu nedolreju. mne nekdy i tecou slzy, jak to boli, pul dne neslysim a zrovna na Korfu je prej my letiste, kde to pilot vylozene polozi a to by byl asi mazec i pro me, natoz pro kluka.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DYNK: první dítě se učilo s učitelem, my (protože jsme měli ještě mladší) jsme to obvykle jako rodiče pozorovali , protože jeden dospělý prostě to mladší hlídat musel a měla jsem tudíž pocit, že vím, jak se to dělá. u druhé jsem to zkusila sama...ona spolupracovala, já to měla nakoukané a bylo to k ničemu. přes maximální snahu z obou stran to bylo i po třech pokusech k pláči. měsíc poté jsme jeli na Zadov a za půl hodiny jezdila po svahu a to včetně jízdy na pomě. Ano nebyl to super styl, ale když už dítě jede, tak se s tím dá leccos dělat, když nejede, tak je to na nic.
    EDERA
    EDERA --- ---
    POZITRON: Podle mých zkušeností jsou u těch letů pro cestovky ještě nejlepší ty první ranní lety (jakože Rhodos ve 4:45 je ve skutečnosti dobrý nápad). Do večera se zpoždění nasčítají - teď z Mallorky to bylo přes dvě hodiny, takže místo celkem snesitelné jedné po půlnoci jsme přistáli ve tři ráno. Než jsme se dostali ke kufrům a domů, bylo půl páté. Rozhodilo mě to na další dva dny.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: na Korfu to lítá v 18.30 jestli je to travel (a jeden ráno). zpět pak jeden dřív ráno, tuším na 9 a druhej večer, ten je zpět kolem půlnoci. plus Korfu letiště je děsběs, stojíš min 3 fronty.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    EDERA: tady mel bejt odlet zejtra nejak v 18h z prahy na korfu, ale je pravda, ze ta zenska rikala, ze kdyz takhle letela na to samy pred mesicem nebo kdy, tak mel let tam i zpet 2 hodiny zpozdeni. ja jsem zvykla litat s nizkonakladovkama, kde jsem zpozdeni za mnoho let a mnoho letu nezazila ani jednou, kdyz nepocitam treba nejakejch 20 minut. a sicilie je s ryanairem, tak pocitam, ze tam zadny zpozdeni jako vzdy nebude.
    OMNIHASH: no, 2 a pul hodiny na kline zmitajici se dite v tom horsim pripade, na to se uplne netesim, ale nejak to dopadne.
    ALI_EN: ano, ano, zari je idealni a on je imho idealni i ten zacatek rijna. vubec nechapu, jak muze nekdo jezdit do teplejch kraju od pulky cervna do srpna, fakt ne. tady je na chcipnuti, tak pojedu nekam, kde je na chcipnuti jeste vic? vylozene "lakava" predstava. :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Byli jsme např. v Bedřichově - podle stránek lyžařská škola kolektivní výuku nabízí, ale v reálu ji neměli a tvrdili, že o ni není zájem. V Říčkách kdysi totéž. V Harrachově vlastně nakonec byla, ale pro úplné začátečníky, kteří ještě na lyžích neuměli ani stát. A zrovna teda u těch úplně prvních krůčků mi přijde logičtější, když je to jeden na jednoho a ne že instruktor zvedá pět dětí ze země a za tu hodinu se nikam neposunou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: tam, kam jedeme, nabízejí právě obojí - i školičku i individuál pro 1-3 děti.
    samozřejmě je otázka, jestli ta školička bude otevírat (jestli bude naplněná), ale i jinde už jsem takové malé skupinky malých lyžařů viděla...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: ale to zase pozoruju, že takové skupiny jsou, my to zažili třeba na tom Lipně, dle nabídky to mají i jinde a co vím, je to reálné, že se tam ty děti přihlásí, ačkoli se jejich rodiče neznají.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Tak pro mě to vždycky znamenalo čas, kdy budu moct jezdit prudší kopec. Aspoň hodinu denně. YES!
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Individuální výuku. Na hromadnou školičku jsem v reálu vy lyžařských střediscích nikde nikdy nenarazila. I když jsem se na ni ptala. Vícehlavou skupinku jsme měli jen tehdy, když jsme si ji vytvořili sami z dětí ze spřátelených rodin.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: chapu, moje jednička taky byla adept na individuální výuku, ze skupinových veci ruzneho druhu byl vylucovan.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam