• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    KATIA: no podle me musi mit vlastni sedacku (autosedacku, ktera ma certifikaci do letadla) a to uz je dalsi kram do ruky.

    PROMETHEA: dik :) zatim jsem neletela ani s jednim, tak proto ty idealisticke predstavy :D on to neni dlouhy let, ale stejne.. kazdopadne schudnejsi varianta mi prijde, ze by nejaky dospely se mnou letel a holt si udela behem 2 ci 3 tydnu dvakrat vylet do jedne destinace :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    COQUINE: normálně staršímu koupíš vlastní místo. pokud nejde o peníze, no...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MEDVED007: No to prave u nas budou, tak jsem premyslela, ze pristi rok bych na to misto letela s obema detma a muz jel s nalozenym autem. ale zatim jsem nezjistovala, jak se lita se 2, kdyz oba maji pod 2 roky. dva kliny nemam :-D prinejhorsim mi nekdo udela doprovod a poskytne klin :-D
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    COQUINE: tak ono to bude každý rok o kousek lepší, protože dítě se dokáže líp a líp zabavit....teda pokud do rodiny nebudou stále přibývat noví záškodníci :-)))
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    dodatecne dekuji za tipy s cestovanim 9m na trasu 1400 km.
    cestu tam jsme dali na 2x, oboji pres den. respektive prvni den jsme vyjeli asi v 5, s prestavkami jsme tech 700 km ujeli asi do 13 hodin. druhy den to bylo horsi, vsude kolony a jeli jsme o kus dyl. nicmene porad to jeste slo, proste ten, kdo sedel vzadu, se dite snazil zabavit.
    cestu zpet jsme dali naraz, vyjeli jsme v 8:30, meli pomerne dost zastavek (na odpocivadlech jsem vytahla piknik deku a holt si dite rovnalo zada i takto), prijeli jsme asi ve 22:30.
    v aute hracky, ruzne predmety na zabaveni, jidlo, piti, tak nejak standardni vybava.

    ja myslim, ze jednou za rok to takhle pujde :)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    PETATA: já mám vyhlídnutý tenhle penzion, ale nebyli jsme tam: http://www.bohemia-privat.cz/cs
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PROMETHEA: v podobném věku se při cestování syn ještě hodně zabavil lahví s pitím - tuším, že toho po cestě do Maďarska vypil snad litr :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PETATA: my jsme loni bydleli tady: https://www.naperku.cz
    Je to hezká oblast, chodili jsme do města pěšky a je to moc pěkná procházka. bydlení je ok, ale žádné nadšení, hospůdka spíš nefungovala než fungovala (jídlo akorát něco z mrazáku, snídani jsme neměli domluvenou dopředu a byl to problém).
    PETATA
    PETATA --- ---
    MIDORI: na to jsem koukala, vypada to nadherne, jen je to trosku mimo pozadovanou oblast, jak lokalne, tak cenove :)
    MONI
    MONI --- ---
    MIDORI: jéé, tam jsme byli, když bylo dceři 1,5 roku, tj. v roce 2014 a bylo to tam moc hezké, příjemné ubytování a dobré domácí jídlo. Akorát tam mají hodně plno a ubytování se musí objednávat dlouho dopředu nebo mít štěstí že zrovna někdo odřekne...
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ANNAWA: Jasně, pokoušela jsem prostě nyxí štěstí, že třeba někdo tam zrovna teď byl a má něco konkrétního. Ale za tipy s metrem díky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ATUARFIK: hledala bych prostě na booking.com, co bylo výhodné na máte, když jsme tam byli my, nemusí být výhodné ted. Pokud se chcete pohybovat po městě, ať je to na metru - to je na rozdíl treba od autobusů spolehlive. Autobusy jezdi trochu od oka a rozhodně nepřijede každý, který je c jízdním řádu. Ale když se člověk zorientuje, dá se to taky.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Zeptam se tu, i když už jsem na stejnou otázku ostatním několikrát odpovídala: opět nás čeká dlouhá cesta autem (5-7hod) s dětmi 2,5r a 8m. Pricemž mi jde o tu mladší aktivní houkačku, která když musí sedět déle než 20min někde upoutaná, ztrácí trpělivost. Budu mít hračky-hodně různých, hracích, šustivých, hračky v igeliťáku, hrací strojek, kousátka na bolavý zuby, namočenej kapesník... už i sní trochu příkrmů takže nějaký ty křupky, přesnídavku...ještě něco, co mě nenapadlo?
    Tentokrát nemůžem jet na noc, tak proto to tak řeším..
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Prosím, nějaká zkušenost s ubytováním přímo v Římě? Hotel nebo airnb. 2 dospělí + dítě 6 let.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    PETATA: Zkusenost zatim nemam, ale penzion U Hradku v Lukove. Teprve se tam chystame, ale podle recenzi to vypada moc dobre :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    prosím, máte nějaký tip na ubytovaní s dětmi ve Znojmě a přilehlém okolí?
    LEF
    LEF --- ---
    IBERIA: v okoli u K. Varu je https://mapy.cz/s/33DJs
    je tam i kemp a chatky. nadherny vyhled po okoli, k Lokti autem za chvilku.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Doporučíte mi, prosím, nějaké ubytování v Lokti nad Ohří (nebo v okolí)? Čisto, klid, ideálně se snídaní a dobrou restaurací na večeře. Dětem je 5 a 8, nic extra už nepotřebují. Zároveň uvítám tipy na výlety po okolí - venku i uvnitř, mobilní jsme. Předem děkuji.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PETATA: A nemůžete si ji dát teď po tom všem? Na zotavenou.
    PETATA
    PETATA --- ---
    HUJERKA: diky za tipy
    ale ten nahore nam letos tu dovolenou fakt nepreje
    min tyden mel nejprve syn straslivou rymu, nasledne dcera laryngitidu (poprve), ja virovy zanet prudusek a nakonec lehl manzel (ale ten to statecne a rychle vybojoval pomoci slivovice)

    takze dovolena opet nebude :(
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    NIXMA: vyzkouseno, sjizdne to neni :D sli jsme z kamenneho privozu do pikovic, zvladli jsme to, ale tech prenasenihodnych useku bylo vice - troje neprijemne schody plus jeden velmi strmy usek po korenech. jsem dost rada, ze jsem nevyrazila s detmi sama, jak jsem chvili planovala.. ale krasne to tam opravdu je :
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam