• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BRUKEV: heslovitě - je fajn si projít Karlův most, na Kampě je hřiště. Opět je fajn si prolézt aspoň hradní nádvoří a okolo katedrály - hřiště (poměrně zastrčené) je na Novém světě, kde je i pro rodiče na osvěžení kavárna, titěrná, ale s dobrou kávou, plus myslím že do konce října jsou otevřené i hradní zahrady a tam to naše děti taky mají moc rády. Petřín proč ne, ale obávám se, že na lanovce bude o víkendu natřískáno a pěšky je to přece jen trochu náročnější procházka. Zemědělské je fakt super, na vše se dá sáhnout, jistota traktůrky ve sklepě (to asi spíš pro to pětileté) a v posledním patře strašně pěkná expozice ohledně jídla, pěstování, nakupování, je tam i loupací perníková chaloupka atd., taky malej "supermarket" s funkční pokladnou tisknoucí účtenky. Ale i v rybářství je to boží, osvětlená akvária s rybkama, úkoly, hrací prvky. Na Vyšehradě je fakt krásné hřiště s motivy z českých pověstí, to už by se dalo využít i lehce edukativně, ale funguje i bez toho ;) kavárny moc nevím, mekáče to jistí, skoro všechny mají taky nějakou prolézačku. Jo a hezké je to na Žofíně, jezdí tam vláček a je tam výhled na kus Prahy, v dosahu odtamtud a od Staromáku je ještě pěkné a velké hřiště ve Františkánské zahradě.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Možná klišé otázka, ale filtr toho moc nevyhodil.
    Příští víkend nás čeká po spoustě let Praha, tentokrát s dětmi 8 a 5 let. Příjezd sobota cca v 10:30 a odjezd neděle cca 13:30. Příjezd na Florenc, bydlíme v Nuslích.

    Co se dá stihnout?
    Nechceme toho moc naběhat, spíš at decka nasají dojem z hlavního města.

    Nejčastěji se doporučuje pro rodiny Petřín, rozhledna, bludiště. Bude prý hezky, tak by to nebylo zlé. Přemýšlím, jak moc je nutné jít na Pražský hrad, jaké jsou řady, čekačky, Svatovítskou katedrálu bych opět rád viděl, ale otázkou je, co to dá dětem.
    Staroměstské náměstí s orlojem jim ovšem ukázat chci. Vyšehrad mi nepřijde od ubytování daleko, očekávám tam klid, hezké prostředí babího léta, málo lidí oproti hradu, vždy se mi tam líbilo, tak bych to asi i zkusil.

    Otázkou je, co dalšího, co by děti zaujalo. Jsme z menšího města, takže bude nutná pauza v KFC/Mekáči, jsou nějaké zajímavé hospůdky/kavárny netradiční, kam s děckama? Případně nějaké osvědčené muzeum (Národní technické, zemědělské,...)? Potřebuju trochu brainstormingu, at z toho pak můžu poskládat program.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: jasně, takhle to dává smysl! Diky!
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Pokud vím, tak nad každou řadou sedadel, kde jsou tři místa, jsou čtyři kyslíkové masky. Takže tam nesmí sedět víc lidí, než 4 dohromady včetně "infantů" (děti do 2 let bez nároku na vlastní sedadlo. Vaše děti měly až na B. normální letenku a svoje sedadlo, takže to bylo v pohodě. Ale kdybyste bývali byli letěli s dvojčatama v době, kdy jim bylo pod dva, tak byste s manželem nemohli sedět ve stejné řadě.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Rozhodně to platí pro děti do dvou let, které nemají své vlastní místo, ale sedí rodičům na klíně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRAMIN: a do jakého věku platí tohle omezení na jedno dítě v řadě?
    když jsme letos letěli na dovolenou, tak manžel mě u sebe obě dvojčata (5) a já syna (7) a mimino...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRAMIN: taky jsme se vždycky snažili mít v tomto směru výhodná místa, ale ne vždycky se to podařilo. A s těmi dětmi nad dva roky na klíně - někdy nám to dovolili, ale bylo zřejmé, že je to proti pravidlům a je to jen jejich dobrá vůle.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    LORAIN: to resim koupenim konkretniho mista vepredu a nastupuju do letadla jako posledni. vic deti do rady opravdu nesmi.
    co bohuzel tvrde vyzadovali bylo dite 2+ na vlastnim miste behem doby pripoutani. neexistuje dat ji na klin,aby drzela pusu. i pres extremni hysterak ditete na tema "musim sedet na mame, ne vedle ni" mi to zakazali
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE: plus teda rozhodně bookovat storno..takhle jsem v den odletu musela zrušit let, když dvouměsíční měla strašnou rýmu (a teklo jí to snad i z očí)...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LORAIN: píšu, že mám zkušenost jen s letem dítě 16m. Na současnou kombinaci bych si taky sama netroufla (8m a 2,5r), ale od toho tak 1,5r mladší už by to asi šlo. Právě: jde o ty situace: záchod, přebalování, fronty...proto rozhodně kočár a nosítko s sebou
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PROMETHEA: Nevím, o jak malých dětech uvažuješ. Já se 3 kouskama lítám, teď už v klidu, ale když bylo dvojčatům pod 2 roky, musela jsem brát s sebou jednu dospělou osobu k jednomu z nich. A neexistovala možnost, že bychom seděli vedle sebe, protože prý v jedné řadě nejsou dvě dětské masky. No, a taky se hůř řeší situace případného přebalování a výletů na WC apod., protože se mnou za všech okolností chodili všichni 3. Plus taky, jsou-li děti živější, dost těžko se drží pozice ve frontě na cokoli a tak. Rozhodně doporučuju brát s sebou kočár, ve kterém děti mohou být, přinejhorším i přikurtované, a odevzdat ho až před vstupem do letadla.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE: mě teda let přišel vždycky víc v pohodě než autem. Tím, jak se mění prostředí, a dítě se může i volně hýbat...
    Mám teda zatím jen zkušenost s krátkými lety a s jedním dítětem á 6m, 13m a 16m
    KATIA
    KATIA --- ---
    COQUINE: Jo, známí, co letěli měli, jestli ta hranice jsou ale přesně ty dva roky nevím. ideálně pokud by to byla sedačka, co se cvaknout na kočár/normální kočár ti vezmou autem.
    jinak když to nejde jinak - vzdálená přibuzna lítá z USA se 3, občas sama... žije, děti taky ;-)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    KATIA: no podle me musi mit vlastni sedacku (autosedacku, ktera ma certifikaci do letadla) a to uz je dalsi kram do ruky.

    PROMETHEA: dik :) zatim jsem neletela ani s jednim, tak proto ty idealisticke predstavy :D on to neni dlouhy let, ale stejne.. kazdopadne schudnejsi varianta mi prijde, ze by nejaky dospely se mnou letel a holt si udela behem 2 ci 3 tydnu dvakrat vylet do jedne destinace :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE: lětet se dvěma je dobrý nápad-taky jsem to zvažovala, ale teď jsem nedávno letěla sama s jedním a fakt si neumím představit, jak bych zvládla dvě děti sama. Fakt ty ruce potřebuješ, i když máš jednoho v manduce a druhýho v kočárku...ideálně tedy dva páry dospělých rukou :)

    Kdyžtak prohledej google, tehdá jsem narazila na zkušenosti s lítáním máma+dvě prťata
    KATIA
    KATIA --- ---
    COQUINE: normálně staršímu koupíš vlastní místo. pokud nejde o peníze, no...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MEDVED007: No to prave u nas budou, tak jsem premyslela, ze pristi rok bych na to misto letela s obema detma a muz jel s nalozenym autem. ale zatim jsem nezjistovala, jak se lita se 2, kdyz oba maji pod 2 roky. dva kliny nemam :-D prinejhorsim mi nekdo udela doprovod a poskytne klin :-D
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    COQUINE: tak ono to bude každý rok o kousek lepší, protože dítě se dokáže líp a líp zabavit....teda pokud do rodiny nebudou stále přibývat noví záškodníci :-)))
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    dodatecne dekuji za tipy s cestovanim 9m na trasu 1400 km.
    cestu tam jsme dali na 2x, oboji pres den. respektive prvni den jsme vyjeli asi v 5, s prestavkami jsme tech 700 km ujeli asi do 13 hodin. druhy den to bylo horsi, vsude kolony a jeli jsme o kus dyl. nicmene porad to jeste slo, proste ten, kdo sedel vzadu, se dite snazil zabavit.
    cestu zpet jsme dali naraz, vyjeli jsme v 8:30, meli pomerne dost zastavek (na odpocivadlech jsem vytahla piknik deku a holt si dite rovnalo zada i takto), prijeli jsme asi ve 22:30.
    v aute hracky, ruzne predmety na zabaveni, jidlo, piti, tak nejak standardni vybava.

    ja myslim, ze jednou za rok to takhle pujde :)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    PETATA: já mám vyhlídnutý tenhle penzion, ale nebyli jsme tam: http://www.bohemia-privat.cz/cs
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam