• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORAIN: to, že je málo slané, zas právě vadí mně + vadí mi to na dovolenou s dětmi, protože chci, aby se trochu prosolily a byly míň nemocné :) takže loni Kréta, děti 4,5/2,5, vybírali jsme hotely s co nejkratším transferem od letiště (náš asi 20 minut), all inclusive, fajn zázemí. Děti půlku zimy nestonaly, starší neměla ekzém. Letos jsme poslali jen starší do Bulharska s babičkou (protože mladší tu cestu moc nedával) a byla samozřejmě nadšená, denně jedla palačinky, co tam vyrábí na ulici, přivezla si spoustu hraček a krámů ze stánků a vyblbla se, ale ten léčebnej efekt zdaleka nebyl takovej, nastydlá byla víckrát než syn a kůže taky nic moc. Takže jako pokud to má být zážitek a la exotičtější rybník (a nechci, aby to vyznělo špatně, tchyně Bulharsko miluje a jezdí tam skoro každý rok, jídlo je dobré, to můžu taky potvrdit, jenom se mi jen kvůli tomuhle nechce jezdit do zahraničí, notabene letecky, to už to mám snad lepší na Mácháč), Bulharsko super, jestli to má mít i nějaký zdravotní efekt, doporučuju Řecko. V Chorvatsku jsem byla poprvé a naposled v jedenácti, tak to tak neposoudím :)) ale je fakt, že pláž byla betonová a boty do vody nutnost.
    KATIA
    KATIA --- ---
    LORAIN: Tak 9 a 5 už nejsou tak malé děti a útesy mají zase výhodu, že se dá šnorchlovat - my právě mimo jiné proto plánujeme příští rok Chorvatsko. ale máš opravdu s těma ježkama, ty si odtama pamatuju když jsme tam kdysi byli...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Taky mám s dětmi dobré zkušenosti s Bulharskem. Byli jsme v Pomorje a v Primorsku, vždy písečná pláž s velmi pozvolným vstupem do vody, moře fajn, bez ježků a bez medůz, je i míň slané, než jinde, což mým dětem vyhovovalo, protože byly zvyklé plavat pod vodou bez masky s otevřenýma očima, je tam relativně levno, měli jsme vždy jen snídani a zbytek jídla pořizovali venku, z letiště to bylo vždycky max. hodinu autobusem.

    Naopak bych nebrala Chorvatsko, protože pláže jsou tam útesové, vstup do vody pro malé děti tím pádem blbý, všude, kde jsme tam byli, byla kvanta ježků a někde i medůz.

    XMARGE
    XMARGE --- ---
    DRIZZT: Levně vyjde Bulharsko. Byli jsme letos s detma (a před 12 lety bez dětí), na jih od Burgasu jsou pláže čistý a písčitý, bazény mají u hotelu skoro všude.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DRIZZT: Muzou zkusit nejake recke ostrovy. Osobne mam zkusenost: Zakynthos, 2 hodiny letecky, 20minut autobusem z letiste do hotelu ( byli jsme v oblasti Alykes). Supr pisecna plaz s velmi pozvolnym vstupem do more. Hotelu je tam dost, nektere s bazenem, nektere bez (my bazen nevyuzili). Pamatky tam taky nejake jsou, na ty doporucuju pujcit auto, autobusova doprava je tam takova nespolehliva a neprehledna.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    BLANCHE1: tak to byly možná ty samý .... já si nějak nebyla jistá, že v případě nouze ten pás tu sedačku udrží, upoutané jsem to měla dobře, ale zdálo se mi to nestabilní
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Moji rodiče se rozhodli vzít moje děti (9 a 5) v létě letecky k moři (ideálně jim to chtějí dát jako vánoční dárek). Podmínkou je písečná pláž blízko hotelu, ideálně aby tam byl bazén a bylo to poblíž letiště. Osobně jsem nikdy na takové dovolené nebyla, vůbec nevím, co hledat - prostě tonu v možnostech. Nemáte někdo nějaký tip? Díky moc.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    PTACOPYSK: Tyhle byly v pohode, pro starsiho podsedak a mladsi mel takovou kombinovanou jakoby kategorie 1 (0-13kg) a 2 (9-18kg) a lisilo se to tim, jak se tu upnulo pasem.
    Jako nastalo bych si je neporidila, izofix to samo nema, ale na dovolene jsem s tim nemela problem. Najezdili jsme cca 300km, zadny tisice.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    BLANCHE1: jaké autosedačky půjčují? My jsme si předlini půjčili auto od nějaké půjčovny, co nám dala takové autosedačky, že jsem se v nich bála děti vozit.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    IKARIE: My byli opakovane na Gran Canarii, jezdime teda zari/rijen, kamaradka jezdi jiz tradicne pres Vanoce a sem tam se i koupou. Pocasi prijemne, vecer na dloihy rukav, pres den leto :-).

    Super zkusenost mame s pujcovnou Autoreisen, primo na letisti. Naprosto easy going a jestli beres deti, pujci ti autosedacky zdarma.

    Krasny je Puerto de Mogan.

    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: počasí bylo super, kolem 20, večer to bylo na mikinu. do bazénu ledového jsem vlezla asi jednou, jinak do vyhrateho by to bývalo bylo v pohodě. na Pico jsme jeli lanovkou (to bylo na bundu). kousek pod ním byla nějaká oblíbená turistická trasa, moc hezké to bylo, ale šli jsme jen kousek (přijatelně do kopce), docela brzo byla tma.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KATIA: no vim, ze to pocasi je hodne promenlive, ale obecne bylo teplo? teplo nemyslim na koupani v mori, ale proste prijemne teplo na vyletovani, pripadne koupani ve vyhrivanem bazenu, kdyz bych sehnala nake takove ubytko.
    pocitam, ze bychom byli na jihu.

    a co el teide, byli jste? dalo by se vyletovat / chodit i nejake jednodussi treky?
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: byli jsme před lety v prosinci na Tenerife, ještě bez dětí ale. zajímá tě něco konkrétního?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ryanair ma akci na prosincove odlety z berlina na kanary. ac hispanistka, nikdy jsem tam nebyla, nejak me to prirozene tahne na tenerife, ale v nabidce je i gran canaria, fuerteventura i lanzarote.
    mate nekdo zkusenost s nekterym z ostrovu (a kdyby v prosinci, tak ideal, ale to uz bych asi chtela moc:)? ubytovani bych asi resila pres airbnb v soukromi a pocitam s pujcenim auta.
    PETATA
    PETATA --- ---
    HUJERKA: diky, byly z toho nadseni
    sedely ve vsech autech, co sla otevrit :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Takže Praha za náma, díky za tipy. Stihlo se toho méně, než jsme čekali, ale i tak jsme nikde čas nepromarnili.
    Sobota Václavák, Staromák, Karlův most, krmení labutí.
    Neděle akorát Vyšehrad.
    Počasí bylo perfektní, na Vyšehradě bylo v tomto počasí moc hezky, dalo by se tam být klidně o dvě hodinky déle.
    Děcka spokojené, příště nás čeká oblast Petřín, Hrad, atd.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    PETATA: Manžel byl s dětmi tady: http://www.hasicskemuzeumstachy.cz/
    PETATA
    PETATA --- ---
    mate prosim nejaky tip na aktivitu/zajimavost na trase Praha-Sumava (smer Vimperk)
    meli jsme v planu navstivit Mraveniste ve Sladovne v Pisku, ale zrovna zitra maji az od 17h

    deti uz jsou natesene, tak jim chceme pripravit zajimavy program

    diky za napady
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    HUJERKA: a tak pardon. tee je tam illusion art cosi
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    TRAMIN: nemůžu to najít...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ATUARFIK: ted ke na slevomatu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam