• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    IKARIE: My jezdime radi sem http://www.apartmany-kvilda-vilemov.cz/ ale neni tam restaurace a bazen. Na snidani nosi pan cerstve pecivo a je tam sauna.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja si jdu taky pro radu na ubytovani, minule jste mi tu poradili erlebachovu boudu a byla to parada. tentokrat hledam ubytovani na konec ledna na prodlouzeny vikend az tyden s kamaradkou, obe budeme mit 1ks ditete 2,5 roky. o te erlebachove boude jsem uvazovala, ale spis bychom chteli apartman nez klasicky hotelovy pokoj.

predstava:

- hezky apartman se dvema loznicema + nejaky spolecny obyvak s kuchynkou. idealne kdyby to melo nejake zazemi jako restaurace, snidane, pripadne indoor bazen a/nebo wellness, ale chapu ze to je uz bonus.

lokalita:

- nebudeme lyzovat, netreba vylozene hory, radeji cechy (zapadni, jizni, vysocina), ale radeji v prirode nez ve meste.

pro nase ucely by mi prisly idealni tyto apartmany http://www.babyhouse.eu/o-ubytovani/, ale ja pojedu z prahy a kamaradka z plzne a beskydy nedame.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Nemate prosim nekdo tip na ubytko v Toskansku? Nejake, kde muzeme bydlet sami, nechceme sdilet vilu s dalsimi lidmi.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Na šnorchlování jsme letos vyzkoušeli Elbu a bylo to geniální. Nadšené byly děti i my dospělí! Myslím ale, že to je obecně lepší tam, kde není písek, protože tam je pak ve vodě hůř vidět.

U nás je na ekzém jen týden blbý, to se všem třem zhorší. Dva týdny jsou dobrý, tři a víc ideál. Průdušky a zahlenění se lepší prakticky okamžitě.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DRIZZT: Tak to by jim ten Zakynthos asi vyhovoval. Plaze nebyly kdovijak narvane, a to jsme tam byli v cervenci. Od hotelu k mori 100m, ale v te oblasti (Alykes) je hotelu a penzionu plno, mnohe primo u plaze. Cena byla v te dobe srovnatelna s Bulharskem. Ceny tam byly dobre (oproti tomu treba Kreta je pry draha, co mi rikala kamaradka ze platili za jeden rodinny obed napr., tak Zakynthos mnohem levnejsi).
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    TORUVIEL: Děkuju

XMARGE: Bulharsko je horký favorit - jediné, čeho se bojím, je strašně moc lidí.

VVENDY: Díky, Malorca mne nenapadla, mrknu na ni.

Kdybyste měli někdo tip na konkrétní hotel, budu moc ráda.

Naši nechcou chodit po památkách či tak něco. Idea je sedět v písku a užít si moře s co nejmenší námahou pro hlídače. Méně lidí výhodou.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: jasný, ale bohužel některý pětiletý děti, eh ;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: ja to myslela primárně ve smyslu, že nutně nepotřebuje kočár, rovinku, pozvolný přístup, bez vln a tak ;-) že už zvládne i nějakou tu "nepohodu", zase úměrně i pro babi s dědou.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    QUANTI: mně to přijde jako super postřeh.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    QUANTI: *účinky nepociťuju, blbej autocorrect.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNAWA: jak říkám, hlavu na špalek za to dávat nebudu, ale mně konkrétně je každopádně u slaného moře dobře a u málo slaného ty účinky nepotřebuju. A když si něco hledám, tak nikdy, nikdy u toho nenajdu, jak koncentrovaný tam to moře je :) tak jsem to jen chtěla do záznamu zmínit.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: 5 je pro mě malé dítě, zvláště pokud není extra šikovné.

QUANTI: myslíš, že to takhle může fungovat? Nebyla to spíš náhoda?
    My jsme letos B trochu prosolili, ale aby to nebylo až tak moc, dal si menší virózu s bolestí v krku i u moře a od poloviny září měl už 3x zánět středního ucha a už zase s emu rozjíždí rýma.

PROMETHEA: přesně to si nakonec i myslím, ale asi budeme z letního moře muset udělat pravidelnou akci.

HANELA: je fakt že mně ve dvaceti týden u moře ekzém vyléčil na mnoho a mnoho let.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    DRIZZT: nam se s detma libila malorca. Hotely jsou u plaze, pisek, cista voda, letiste je v Palme. Letoviska jsou jak Palma, tak hned vedle Arenal. Je tam velke akvarko, aquapark, a dalsi atrakce. Let dve hodiny. Za nas ideal.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Kdyz uz tu mluvite o ekzemu, ty sirne prameny jsou pry vyborne na kozni problemy. Vlevaji se tam primo do more. Lokalita Zakynthos, Xigia beach, kdyby to nekoho zajimalo.
    HANELA
    HANELA --- ---
    add ekzem a moře.
    Poprvé, synovi bylo 1 1/4, ekzem zmizel po 2 dnech, doma tedy po čase zase naskočil. Ale bylo to jen jednou jedinkrát, další roky už to takový účinek nemělo, naopak mu na ekzem slaná voda vadila :-((
    EDERA
    EDERA --- ---
    QUANTI: Já s průduškama problém nemám, ale u ekzému poznám rozdíl už po dvou dnech u moře.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PROMETHEA: já teda můžu na kůži i průdušky vlastní i dětí tvrdit, že i týden je znát, i když dva jsou samozřejmě lepší. Tři týdny jsem ještě nikdy u moře nebyla (když pominu to irské), tak nevím, ale za sebe vidím velký rozdíl mezi lety, kdy jsem v tom Řecku byla, a lety, kdy ne... jako může to být placebo, nevylučuju nic :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    QUANTI: k tomu léčebnému efektu: měla jsem za to, že je potřeba u moře strávit min tři týdny, aby to vůbec nějaký léčebný efekt mělo...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TORUVIEL: jo, člověk si musí ujasnit, co od toho požaduje. Ty řecké ostrovy povětšinou na šnorchlování taky velká nuda, ale právě - kde je co vidět, tam je zas většinou nutnost mít boty do vody atd. Na Zakynthosu jsem taky byla a taky líbilo moc, ale dost se tam (a asi všude) liší ta letoviska, jak plážemi, tak vybaveností a hlukem/nočním životem atd... to je všechno pak potřeba si prostudovat na recenzích.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Ten Zakynthos taky na snorchlovani nic moc, samy pisek a vyjimecne u mola trochu kameni, kde byly nejake ty morske potvurky a musle. Delali jsme si i vylety podel pobrezi pesky a da se dojit do mist, kde je vice utesu (ale je to kus cesty, lepsi autem, jsou tam i sirne prameny).
    Kdyz jsme byli v Chorvatsku (Vrsar), tak na tohle to tam je mnohem lepsi. Ale zas kde jsou utesy, tam jsou jezovky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam