• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GUDRUN: urcite pujcuji. kazda zeme toto ma trosku jinak, letos na kanarech sme meli napr. autosedacku zdarma. v portugalsku jsem pujcovala auto mnohokrat, ale za bezdetna nebo ten v poslednim pripade jsme vezli v pohode vajicko. norlani velkou autosedacku bych teda ja osobne asi netahala a pujcila si.
    obecne - kolikrat ty lowbudget autopujcovny pujcuji autosedacky za hrozny ranec, naopak klasicke (drazsi) autopujcovny typu hertz neb europcar to nabizi levneji, ale zas je drazsi pujcovne. takze to asi musis pak zkusit naklikat a porovnat si.

    obecne vajicko neni problem, vetsina leteckych spolecnosti nabizi pro infanta az 2ks odbavenych veci pro dite zdarma (tzn. treba ten kocarek a vajicko). samozrejme zalezi, s cim poletite, je to treba overit.
    DYNK
    DYNK --- ---
    GUDRUN: Autosedacky pujcuji, ale stoji to tolik, ze by sis za tu cenu temer autosedacku koupila.

    Konkretne z moji rezervace letos na Sardinii: Podpůrný dětský sedák: 7 EUR za den Maximum 28 EUR (bez daně); Na požádáníDětská sedačka pro batole: 27 EUR za den Maximum 108 EUR (bez daně); Na požádáníDětská sedačka pro mimino: 27 EUR za den Maximum 108 EUR

    A to je tahle pujcovna spis levnejsi, puvodne jsem mel sedacky za 150 EUR. Budeme mit auto dva tydny, takze mi slo jen o maximalni cenu, ne o ceny za den.
    HANELA
    HANELA --- ---
    GUDRUN: ten dotaz bych směřovala přímo na tu autopůjčovnu :-D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IKARIE: tak nakonec jsme probírali pro a proti a vyhrála myšlenka kratší dovolené na jaře a Asie kdyžtak na podzim. Kratší dovolená byly možnosti Gruzie (mám k tomu vztah asi jako ty k Portugalsku, až na to, že gruzínsky umím fakt málo :-)) nebo Portugalsko, a vyhrálo Portugalsko, kdy jsme nikdy ještě nebyli. Lety na duben / květen jsou levné, nejsou moc dlouhé, tak a teď co dál :-)

    Amaterský dotaz, četla jsem tu, že někdo řešil převoz autosedačky letadlem, to v půjčovnách běžně k autu nepůjčují autosedačku? V Gruzii bych si jistá nebyla, ale v Portugalsku bych to čekala...
    KATIA
    KATIA --- ---
    kdyby to snad někomu, kdo jezdíváte do Poděbrad, uniklo: https://www.muzeumlega.cz/muzeum-podebrady
    KATIA
    KATIA --- ---
    MUFLONEK: jako, že mám mimino naučit vyvažovat, když se sáně nahnou, jo? :-)))
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KATIA: špatné vyvážení.o)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PTACOPYSK: Tak do terénu se to teda neosvědčilo :-) přes noc napadalo a v nevyšlapané stezce to na každé nerovnosti ta korba převážila na bok...
    KATIA
    KATIA --- ---
    chtěli jsme někam vypadnout za sněhem a klidem, nelyžujem takže mimo davy a chtěli jsme bazén, tak jsme tady: https://www.resortdevetskal.cz
    bydlení je ok, je to takový paskvil - Sorela s moderním designem z Obi, škoda, že nedrží původní styl a nějakou kvalitu, ale co už. funkční to je, stylové ne :-) ale nikdo tu moc není, venku je sníh a slušně vaří :-) máme polopenzi, oběd jsme dali v hospodě přes silnici (díky díky za zákaz kouření!). pro menší děti je tu i herna. za nás přesně to, co jsme potřebovali.
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    ALTAIYA: hm, tak to je skoda.
    dik za info
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    GONCCHA: Není. Máš svoji (v lepším případě s podvozkem, na který ji potom nacvakneš a jedeš dál).
    GONCCHA
    GONCCHA --- ---
    Rychly dotaz - uber a autosedacka.

    Jak to chodi pri jezdeni s malymi detmi? V aplikaci jaksi nedokazu najit kde/jestli vubec jde nekde zaskrnout, ze potrebuju autosedacku.

    diky
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TRAMIN: taky je rozdil mezi kojencem, co vetsinu casu prospi (notabene v zavesne postylce) nebo se koji a je mu celkem jedno kde je, kdyz na nej nekdo dela opicky, a uz aktivni zabavu vyzadujicim batoletem. pro me bylo narocnejsi to druhe.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    IKARIE: no je rozdil mezi dvema hodinama a osmi, zejo.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TRAMIN: ja myslim ze to nutne fakt byt ocistec nemusi, nas syn absolvoval uz za ty dva a pul roku fakt furu letu a rev na tak 3min probehl presne jednou, tesne pred usnutim.

    nicmene mozna bych teda zvazila, zda s ditetem, se kterym jsem jeste neletela, je dobry napad dat si poprve takhle zostra dlouhy let. my si to vyzkouseli na tom portugalsku a fakt to slo, ouska nedelala zadny problem, takze jsem pak pred tim dlouhym letem do asie byla vic v klidu. i zkusenosti tady v auditku vypovidaji o tom, ze ruzne deti zvladaji ty lety / zmeny rezimu / jetlagy ruzne...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    GUDRUN: moje sefova litala 4x rocne s kojencem do Indie. a rikala, ze uz vi jak vypada ocistec. jinak o tom sepsala fajn clanek, ale nevim jestli je jeste online. jak prezit tak dlouhe lety a cim si to zjednodusit
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IKARIE: mě by lákala Korea, kdysi jsem tam strávila pár měsíců a letenky jsou za 4kkc. jako nevím, já budu mít nějakej malej úvazek a tou dobou máme v práci špičku... ale je pravda, že když bychom to už absolvovali, tak by to chtělo na 2 týdny....
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KATIA: to je good point, ja bych si k tomu dala jeste tyden relax nekde v regionu na plazi, z toho hongkongu se dostanete za par korun do vietnamu (treba stredni nebo jizni vietnam, prip Filipiny, tam ale teda nevim jak v tomto terminu pocasi)

    achjo, sem se zasnila :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: tos mi připomněla - dávali jsme synovi žloutenku před Marokem, jedna dávka před a v létě druhá. V Maroku se mu hrozně líbilo, pořád básnil, jak pojedeme znova, ale pak najednou, že už vlastně nikdy nikam nechce jet. Nějak to promyslel s tím očkováním a vznikla obava, že před každou cestou bude injekce a že tomu by se snad radši vyhnul :-)))
    KATIA
    KATIA --- ---
    GUDRUN: nemáte víc času? asi jediné čeho bych se bála je posun času a týden mi přijde jako hodně velkej hukot tam-zpět. některé děti taky hůř snášejí ty uši, ideálně když budeš ještě kojit a bude se moc pricucnout.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GUDRUN: a prumerne 9m dite se ti jeste vejde i do te zavesne postylky v letadle, takze ani ta cesta nemusi byt takovy ocistec, jako s batoletem na kline :))
    (jen bacha, je to nutne specialne vyzadat u prepravce)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GUDRUN: my byli v asii s 18m, ale s 8m jsme byli letecky v portugalsku, to jeste nechodil, a cestovani bylo o to dost jednodussi
    ja bych se nebala :)
    jen bych mu dala asi pro jistotu zloutenku A, pokud lze ockovat deti do roka, kor v tomto obdobi vse oblizuji a strkaji do pusy.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    dostali jsme pozváni na svatbu kamarádky do Hongkongu. na květen. dali bychom tam třeba týden. prckovi bude 9m. letenky jsou levný. divím se, že o tom vůbec přemýšlím, ale nějak to nedokážu zazdít. v HK jsem už byla, takže vím, do čeho jdu, ale 9m dítě jsem ještě nikdy neměla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam