• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PROMETHEA: Bára v době naší loňské dovolené měla necelých 12 měsíců, holt jsme s sebou měli asi 4 kila jejího jídlo (UM, masozeleninové skleničky, ovocné kapsičky, jogurty). Místa to zabralo minimálně - měla jsem pro 6 lidí jeden velký a jeden menší kufr (dohromady asi 45 kilo, takže hluboko pod limitem rodiny), jen jsem musela ohlídat, aby to bylo dobře zabalené pro případ, že by se ke kufru někdo choval drsněji (a rozdělit do obou kufrů, kdyby něco).
    A jak ještě neuměla chodit, tak si v pohodě hrála na sražených lehátkách nebo v písku u lehátka, případně chrápala v golfkách - letos bude hůř :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PROMETHEA: polohovací golfky jsou úplně ok.

MEDVED007: já jsme vděčná, že naše malý (a teď už ted taky trochu odrostlý děti - je jim 3 a 7 let) jsou od malinka ochotný spát kdekoli, jíst víceméně kdekoli a cokoli (sedmiletý teda méně), cestovat čímkoli, ona to taky není samozřejmost. Nicméně, taky to má své meze - minulé léto jsme dělali road trip po balkáně, bylo to boží, ale měli jsme s sebou i osmnáctiletého, který chtěl na Balkán a do Albánie (splněno) a děti vzadu servisoval. Tříletá by jinak asi občas vyváděla, že chce, abych seděla vzadu (nikdy nechci a nedělám to) a tak vůbec, bylo to fajn.
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: nemusíš mít skleničky, vždyť dneska se dá ovoce i masozel a nakonec i kaše koupit v pytlíčku. některé ovoce jako třeba banán můžou i minimimina a vaření v tom moc není, tak ho holt budou mít víckrát...pytlík s mléčnou kaší taky ten týden určitě dá :-) ale to je fakt o tom, jak se komu chce, jsou lidi, co necestují s dětma roky, děti, co to fakt nesnesou atp. mně přijde, že je to spíš o uzpůsobení destinace a programu a je to. ale zatím, se moje obě děti projevují jako dost cestovací typy, tak to mám posunuté...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE:
    KATIA: vždyť píšu, že je to pro mě osobně, s našimi dětmi, nejhorší doba.
    - toleranci k rozhození režimu měly obě moje děti největší právě do těch 6m, pak už spíš horší..
    - lehátko nebo autosedačka na krmení dobrý, ale je to zase krám navíc, kterých je i tak dost
    - ad příkrmy: pokud je hotel, kde vaří i pro mimina nebo nabízí skleničky tak dobrý, ale vařit na dovče příkrmy ani omylem. Navíc třeba v Itálii mají opravdu jen malinké jednodruhové a to mi přišla spíš taková nouzovka...a táhnout skleničky na 10-ti denní dovolenou letadlem...no nevim
    - naše 10-ti měsíční zvládla taky krásně 2x6 hod cesty autem, ale prostě vidíš, že to je pro to dítě trápení, že by radši trénovalo krůčky..
    - pokud dítě nesedí, tak bych ho ani na dovolený nedávala do golfek
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: na pořadí záleží :-D
    FIFI
    FIFI --- ---
    COQUINE:
    MIDORI: Madeiru byla v nasi rodine “s detmi” ve veku 14 a 19 a bylo to skvele.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PROMETHEA: Vidím to stejně. Do půl roku pohoda, pak 6-18 měsíců dost peklo (všude to chce lézt, ale nemá to rozum a pud sebezáchovy, potřebuje to speciální jídlo etc.) a pak už zase dobrý. :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: to je asi podle modelu, naše dítě se rádo vozilo, po půl roce už na cesty bylo v golfkách, co jdou polohovat téměř do lehu - takže krmení v tom nebo v autosedačce. naopak za mě výhoda, za není nutné kojit tak často a možná i vyšší tolerance rozhození režimu. spíš mi přijde horší věk "na vše si chci sáhnout a navíc se k tomu samostatně dopravím" :-)
    ESTHER
    ESTHER --- ---
    COQUINE: stalo se nám, že cestovka nedokazala zajistit autosedačku do autobusu, vlastně ani nemëli dalsi volné sedadlo pro nás, tak jsme měli celou cestu prcka v nositku. Bylo to nepříjemné, ale zvladli jsme ro. Na Kretu jsme jeli na dovolenou.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    PROMETHEA: my byli ted v zari s 10m v provence autem a za nas pohoda. tak asi proto nas to navnadilo :) na prikrmy jsme si pro nesedici vozili lehatko babybjorn. nic to nezabere a je to bozi :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HOZYM: a já tak pečlivě tajím, kde že jsme to byli, a ty jim tu pak děláš reklamu!

jo, to je ten "náš" hotel. A pro formu dodám, že to večerní disko je v baru na pláži, takže z hotelu NENÍ SLYŠET! To je bonus takřka k nezaplacení! :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE: není to přímo reakce na tebe, ale k tématu věku a cestování.
    Nejjednodušší se mi zdálo vždycky cestování s minimiminem do 6 měsíců. Dokud nejsou ještě tak mobilní, nezačnou příkrmy, a spí kdykoliv a kdekoliv, a přes noc relativně spolehlivě. Taky když je má člověk mít celý den v nosítku, nezruinuje si záda.
    6-12 měsíců, za mě nic moc...velká touha se hýbat, takže autosedačka nebo kočár nadlouho nic moc, zezačátku ještě nesedí, ale už jedí příkrmy (imho nejhorší kombo na dovče), spí hůř, ale ještě víckrát denně a na dlouhých cestách se ještě moc nedají zabavit “intelektuální” zábavou typu knížky, písničky atd..
    Po ca tom roce pro mě pak platí, čím starší, tím lepší parťák na cesty
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    COQUINE: My byli letos tady - Bulharsko https://www.alexandria.cz/hotel/5245-hermes-alexandria-club - v soukromých apartmánech a bez stravy, ale využívali jsme hotelových služeb ( dcera 2 roky) a byli jsme maximálně spokojeni. Na tenhle typ dovolený bych v životě nejela, ale s dítětem se vše mění :) Takže dva bazény, brouzdaliště, dětský klub, hřiště s pískovištěm, animátoři, večerní disco, pro AI bary všude u bazénu včetně baru u moře, který je kousek. Počasí stabilní, let krátkej, Bulhaři strašně příjemný, spousta čerstvého ovoce a zeleniny. Je to hotel přímo majitele Alexandrie a mají to tam vychytaný. Příští rok budeme zvažovat zas.
    EDERA
    EDERA --- ---
    HANELA: Mně je jedno, v jakém to bude pořadí. Klidně potáhnu deštivou Skandinávií se stanem nebo budu na chatě v lese štípat dříví, ale ten jeden rozmazlovací týden prostě k zachování duševního zdraví potřebuju.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    COQUINE: v civilizovanych castech sveta to pujde vyresit pripadne priplatkem za privatni transfer autem vcetne autosedacek.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    KATIA: jsem si to myslela :-/
    KATIA
    KATIA --- ---
    COQUINE: ad přesuny - IMHO tam není bus/taxi povinnost autosedačky, takže buď bereš s sebou do letadla svou nebo musíš dopředu řešit s cestovkou, jestli ti zajistí. že by to udělali automaticky, to jsem osobně nezažila :-(
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ja si tou valeci dovolenou kupuju 3 veci:
    1) pravděpodobnost lepsiho pocasi
    2) dennodenni moznost koupani v mori a/nebo v bazenech
    3) nestarat se po dobu 10 dni o jidlo

s 10m a 22m bych stejne necekala, ze si odpocinu. ale potesi me pohled na deti ve vode.

mimochodem, jak se dostanu s takto malymi detmi z letiste do hotelu bez autosedacek...? kdyby to byl zajezd a transfer na letiste busem...?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: jasně, vyjádřila jsem se neobratně, brzká ranní hodina, kafe ještě nezabralo ;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HANELA: my většinou dovolenou kombinujeme...část cestovní (obvyke nějaké hory doly) a část válecí (u moře), ač v té válecí části taky výletujeme, ale z jedné základny. já osobně mám vyzkoušeno, že moře můžu tak 10-11 dní a pak mě to velmi prudí....týden je ale zase málo, to je mi ještě líto, když odjíždíme...
    HANELA
    HANELA --- ---
    V době, kdy jsem na tom byla s dětmi jako většina tady, jsem preferovala první dovolenou válecí u moře a pak už jsem byla schopná celé léto hory přenášet. Ale ten oddych na začátku léta byl nutný, jeden rok jsme to přeskočili a byl to děs běs.
    A to tedy ještě nebylo obvyklé jezdit někm s plnou penzí natož ALL.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TRISSIE: my máme na dovolené, kde není strava (což u nás není skoro nikdy) dohodu, že vaří manžel :-))))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: někdo má rád holky, jinej má rád vdolky, co je na tom divného?

"válecí dovolená" mi vyhovovala už za bezdětna - docela dost jsem v té době pracovně cestovala, když už ne po Evropě, tak aspoň rozlítané dny se schůzkami po celé Praze, stres a deadliny... pak ten týden s knížkou na pláži a večer film na notebooku (a sex... hodně sexu!) a prostě NIC NEMUSET byl přesně to, co jsem potřebovala.

A s dětma o to víc odmítám něco řešit. Jako jestli mám stát u plotny doma nebo v Itálii, to už je pomalu lepší doma, protože tam aspoň mám to zázemí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam