• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    STARDAY: Hele už jsem to psala jinde. Okolí Jablonce se dá. Z Bedřichova je pry upravená mravenčí stezka na Kralovku. Z ní je to kousek na Prezidentskou a pak po silnici dolů do Hrabětic. Vyjít na Černou Studnici a dolů do Smržovky sjet na saních. Nebo kousek od Příšovic rozhledna Štěpánka a od ní na oběd k Čapovi a na Cimrmanuv maják. A chválím, že si uvědomuješ, že do stop se nešlape. Ona to není samozřejmost.o(
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TRAMIN: ono to asi bude mít smysl: asi na to mají nějaký psychologický školení :)
    Když matka vidí, že má podporu posádky, je víc v klidu, a dítě potom též..
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ENDEE: my byli v toskánsku několikrát v červenci a takový pařák tam nebyl, ten jsem jednou zažili v Chorvatsku, bylo to fakt strašný....
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    PROMETHEA: nas pri prvnim letu s rocni (celou cestu vriskajici) dcerou taky snazily podporit. dostala nafouknutou rukavici s ocima. a po pristani ji vzal pilot posadit do kokpitu a rozsvitil ji cudliky a nechal vyfotit.
    EUFORIA
    EUFORIA --- ---
    IBERIA: tak primo v Innsbrucku muzete vyjet na skokansky mustek - Bergiselchanze, nebo lanovky u Innsbrucku - Nordkettenbahnen, pripadne pak sjet kousek za Innsbr. do udoli Stubaital, lanovkou na vyhlidku top of tirol. Pak hned za italskyma hranicema mestecko Vipiteno - hezky maly centrum, bazen/sauny Balneum, lanovka na Monte Cavallo, lesni stezka, souteska Gilfenklamm..
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    IBERIA: Taky bych doporucovala prespat az na Garde, kousek nad je krasny jezero Tenno, mensi, klidnejsi a skvely na koupani.

    My jsme prespavali v Rakousku cestou z Toskanska, asi 100 km od Innsbrucku v Sankt Anton am Arlberg, v lete krasny misto na vylety, ale jen na 1 noc je to zbytecna zajizdka.

    A jinak se teda pripravte na fakt vedro v letnim Toskansku, jednou jsme byli v cervenci a bylo porad kolem 35 stupnu. :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GUDRUN: potvrzuju všechno :)
    Včetně toho, že většinou jsou posádky k miminům extrémně vstřícné. My po přistání s ČSA zůstaly jako poslední v letadlo, a vyšel ven pilot, a aniž by si nás všiml, ptal se letušek: líbilo se miminku? :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    IBERIA: Loni při road tripu po Itálii jsme prvni noc přespávali na Gardě a přišlo nám to tak akorát daleko. Cestou jsme stavěli u nějakého malého jezera,ale přesné místo ti bohužel nepovím,vedla nás kolem něj navigace,bylo to impulsivní zastavení. Nerada sjíždím z cesty...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Létající Josef • Blogy Respektu
    https://pilzova.blog.respekt.cz/...lid=IwAR20deq4gK391cvVcAGq_DVRwoGCrHqC4_amO4GR_dYb5Tj1zVp52VqqfeQ

    kamarádky článek o lítání s prckem
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IBERIA: my se chystáme letos sem...je to teda mírně dál než je insbruck, ale o moc ne a to muzeum bude super
    Muzeum přírodních věd Muse v italském Trentu mapuje alpskou krajinu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...8-muzeum-prirodnich-ved-muse-v-italskem-trentu-mapuje-alpskou-krajinu.html
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Poradíte mi, prosím, nějaké pěkné místo v okolí Insbrucku? Pojedeme v létě do Toscánska, tak bychom alespoň jednu cestu přespali někde na půl cesty v zajímavém místě (nějaký pěkný odpolední výlet po okolí např.). Případně mě zajímají i tipy na kratší zastávky na trase, aby si řidič dal v autě dvacet a zbytek posádky nemusel bloumat bezcílně po pumpě.
    PETATA
    PETATA --- ---
    STARDAY: pokud to neroztalo a nechce se vam na hory, tak dal na Brdy (na Skalce neni, az opravdu dal)
    za Pribrami
    manzel byl na cundru, za Rozmitalem pod Tremsinem a bylo to tam jak na horach a jeho rodice pak bylo bezkovat u Nepomuku a ted spousta snehu (min vikend)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    pnemate prosím tip na jednodenní výlet z prahy s dětma někam za sněhem? doteď jsme se soustředili na lyžování, ale to teď nepotřebujem. chtěla bych jít prostě na zimní procházku zasněženou krajinou, courat se, nepřekážet běžkařům a tak, ale vůbec mě nenapadá, kam vyrazit
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    ANNAWA: na jare
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIXMA: a v jakou roční dobu?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ALTAIYA: muzes si to zopakovat, ta cena je super :)

    Madeira z Vídně za 4 951 Kč – Zaletsi.cz
    https://zaletsi.cz/akce/madeira-z-vidne-za-4-951-kc/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PROMETHEA: Bára v době naší loňské dovolené měla necelých 12 měsíců, holt jsme s sebou měli asi 4 kila jejího jídlo (UM, masozeleninové skleničky, ovocné kapsičky, jogurty). Místa to zabralo minimálně - měla jsem pro 6 lidí jeden velký a jeden menší kufr (dohromady asi 45 kilo, takže hluboko pod limitem rodiny), jen jsem musela ohlídat, aby to bylo dobře zabalené pro případ, že by se ke kufru někdo choval drsněji (a rozdělit do obou kufrů, kdyby něco).
    A jak ještě neuměla chodit, tak si v pohodě hrála na sražených lehátkách nebo v písku u lehátka, případně chrápala v golfkách - letos bude hůř :-)
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    vyrazime s malymi detmi na sicilii. budeme se pohybovat v zapadni tretine az polovine ostrova. nemate nekdo nahodou nejake uzitecne tipy? ;) jsem ve fazi staveni itinerare a hledani ubytovani..
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    IKARIE: Posledně jsem byla na hotelu se soukromou pláží, takže i moře by bylo, kdyby se mi tam chtělo. Je pravda, že zábavy pro děti tam bylo po málu. Na druhou stranu jsem lepší destinaci na zvyšování sebevědomí nezažila - celých deset dní jsem měla možnost sledovat velryby ve svém přirozeném prostředí - mimo nás byl totiž hotel plný obézních Němců;)
    FIFI
    FIFI --- ---
    MIDORI: no proto píšu věk těch tehdy mých "dětí" :) My jsme tam jeli primárně kvůli synovi, který se tehdy zajímal o biologii a na to je Madeira jako dělaná. Byli jsme snad ve všech muzeích, co tam jsou /třeba muzeum velryb, báječné, ale opět - je lepší jet s dítětem, které umí anglicky/.
    Koupání - plavali jsme nejvíce na severu ostrova, kde jsou lávová jezírka..pro batolata to tam ale vážně na koupání moc není, to jsme tedy věděli předem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam