• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    FIFI
    FIFI --- ---
    MIDORI: no proto píšu věk těch tehdy mých "dětí" :) My jsme tam jeli primárně kvůli synovi, který se tehdy zajímal o biologii a na to je Madeira jako dělaná. Byli jsme snad ve všech muzeích, co tam jsou /třeba muzeum velryb, báječné, ale opět - je lepší jet s dítětem, které umí anglicky/.
    Koupání - plavali jsme nejvíce na severu ostrova, kde jsou lávová jezírka..pro batolata to tam ale vážně na koupání moc není, to jsme tedy věděli předem.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PROMETHEA: polohovací golfky jsou úplně ok.

    MEDVED007: já jsme vděčná, že naše malý (a teď už ted taky trochu odrostlý děti - je jim 3 a 7 let) jsou od malinka ochotný spát kdekoli, jíst víceméně kdekoli a cokoli (sedmiletý teda méně), cestovat čímkoli, ona to taky není samozřejmost. Nicméně, taky to má své meze - minulé léto jsme dělali road trip po balkáně, bylo to boží, ale měli jsme s sebou i osmnáctiletého, který chtěl na Balkán a do Albánie (splněno) a děti vzadu servisoval. Tříletá by jinak asi občas vyváděla, že chce, abych seděla vzadu (nikdy nechci a nedělám to) a tak vůbec, bylo to fajn.
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: ja věřím, že jsou lidi, co si to umí zkomplikovat. oceňuju, že je to pro dobrou věc, ale... :-) i když autem je to asi něco jiného než letět...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PROMETHEA: tak hlavně u nás byl problém, že ta mladší velmi, ale velmi řvala ve dne v noci, takže my si mohli nechat o dovolené v hotelu zdát, jedině tak srub na samotě u lesa :-)

    za sebe musím řict, že my jsme byli srabi a s dětma v roce narození jsme byli na dovolené v ČR,se starší v Beskydech (měla 3 měsíce) a s mladší v Českém ráji. Do zahraničí jsem je táhli až po tom roce a bylo to celkem v pohodě. Se starší jsme jeli do Turecka (náš první a pravděpodobně poslední all inclusive) a s mladší jsme jeli na Rab. Ale od té doby už je taháme všude, autem, letadlem , MHD a v pohodě.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: mám kamarádku která takhle na týden na hory dělá předem domácí skleničky :))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: my jezdíme taky bez ohledu na věk, a dá se to, jako se dá se všechno...ale se dvěma malejma dětma už přemýšlím tak, abych si všechno co nejvíc zjednodušila..

    Btw asi je na tom věku 6-12 měsíců nejhorší, že ty (naše!)děti nespí. Ta poslední lednová dovolená pro mě probíhala v duchu: co hodinu a půl vzhůru s mladší, a do toho starší několikrát za noc nejdřív vzbudila muže, že chce maminku :)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ALTAIYA: myslím to v souvislosti s požadavky COQUINE, ty Madeira opravdu nesplňuje .)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ALTAIYA: trosku se to stocilo od toho, ze Madeiru puvodne COQUINE zminovala jako moznou destinaci pro relaxacni _pobytovou_ dovolenou u more se dvema malyma detmi. to fakt moc vhodne neni.

    ale souhlasim s tebou, ze se to s malyma detma da uzit taky, kdyz tam jede clovek se zamerem priroda + trosku se ohrat do jarniho klimatu behem treba nasi zimy :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: nemusíš mít skleničky, vždyť dneska se dá ovoce i masozel a nakonec i kaše koupit v pytlíčku. některé ovoce jako třeba banán můžou i minimimina a vaření v tom moc není, tak ho holt budou mít víckrát...pytlík s mléčnou kaší taky ten týden určitě dá :-) ale to je fakt o tom, jak se komu chce, jsou lidi, co necestují s dětma roky, děti, co to fakt nesnesou atp. mně přijde, že je to spíš o uzpůsobení destinace a programu a je to. ale zatím, se moje obě děti projevují jako dost cestovací typy, tak to mám posunuté...
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    MIDORI: Dovolím si nesouhlasit. Jde o to, jak je naložený rodič. Já třeba nemusím lézt za každou cenu do moře, takže Madeira se svým mořským vzduchem a totálně vším v dosahu v rámci celého ostrova se pro mě skvělá. Navíc bezpečná, což jsou taky body navíc.
    Jen nechápu, co maj lidi na tom místním vínu:)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    FIFI: Madeira je fajn, ale ne jako dovolená s malými dětmi
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE:
    KATIA: vždyť píšu, že je to pro mě osobně, s našimi dětmi, nejhorší doba.
    - toleranci k rozhození režimu měly obě moje děti největší právě do těch 6m, pak už spíš horší..
    - lehátko nebo autosedačka na krmení dobrý, ale je to zase krám navíc, kterých je i tak dost
    - ad příkrmy: pokud je hotel, kde vaří i pro mimina nebo nabízí skleničky tak dobrý, ale vařit na dovče příkrmy ani omylem. Navíc třeba v Itálii mají opravdu jen malinké jednodruhové a to mi přišla spíš taková nouzovka...a táhnout skleničky na 10-ti denní dovolenou letadlem...no nevim
    - naše 10-ti měsíční zvládla taky krásně 2x6 hod cesty autem, ale prostě vidíš, že to je pro to dítě trápení, že by radši trénovalo krůčky..
    - pokud dítě nesedí, tak bych ho ani na dovolený nedávala do golfek
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: na pořadí záleží :-D
    FIFI
    FIFI --- ---
    COQUINE:
    MIDORI: Madeiru byla v nasi rodine “s detmi” ve veku 14 a 19 a bylo to skvele.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PROMETHEA: Vidím to stejně. Do půl roku pohoda, pak 6-18 měsíců dost peklo (všude to chce lézt, ale nemá to rozum a pud sebezáchovy, potřebuje to speciální jídlo etc.) a pak už zase dobrý. :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: to je asi podle modelu, naše dítě se rádo vozilo, po půl roce už na cesty bylo v golfkách, co jdou polohovat téměř do lehu - takže krmení v tom nebo v autosedačce. naopak za mě výhoda, za není nutné kojit tak často a možná i vyšší tolerance rozhození režimu. spíš mi přijde horší věk "na vše si chci sáhnout a navíc se k tomu samostatně dopravím" :-)
    ESTHER
    ESTHER --- ---
    COQUINE: stalo se nám, že cestovka nedokazala zajistit autosedačku do autobusu, vlastně ani nemëli dalsi volné sedadlo pro nás, tak jsme měli celou cestu prcka v nositku. Bylo to nepříjemné, ale zvladli jsme ro. Na Kretu jsme jeli na dovolenou.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    PROMETHEA: my byli ted v zari s 10m v provence autem a za nas pohoda. tak asi proto nas to navnadilo :) na prikrmy jsme si pro nesedici vozili lehatko babybjorn. nic to nezabere a je to bozi :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HOZYM: a já tak pečlivě tajím, kde že jsme to byli, a ty jim tu pak děláš reklamu!

    jo, to je ten "náš" hotel. A pro formu dodám, že to večerní disko je v baru na pláži, takže z hotelu NENÍ SLYŠET! To je bonus takřka k nezaplacení! :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE: není to přímo reakce na tebe, ale k tématu věku a cestování.
    Nejjednodušší se mi zdálo vždycky cestování s minimiminem do 6 měsíců. Dokud nejsou ještě tak mobilní, nezačnou příkrmy, a spí kdykoliv a kdekoliv, a přes noc relativně spolehlivě. Taky když je má člověk mít celý den v nosítku, nezruinuje si záda.
    6-12 měsíců, za mě nic moc...velká touha se hýbat, takže autosedačka nebo kočár nadlouho nic moc, zezačátku ještě nesedí, ale už jedí příkrmy (imho nejhorší kombo na dovče), spí hůř, ale ještě víckrát denně a na dlouhých cestách se ještě moc nedají zabavit “intelektuální” zábavou typu knížky, písničky atd..
    Po ca tom roce pro mě pak platí, čím starší, tím lepší parťák na cesty
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam