• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    EDERA: Me dcera cca od 8 mesicu do 2,5 roku pri delsich cestach zvracela. Kosice by autem znamenaly cestu na 2 dny.
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    EDERA: záleží na dítěti, ale letadlo by měla být menší zátěž (my s epileptikem máme výslovně doporučeno, že kam to jde, tak lítat, nejezdit).
    YELI
    YELI --- ---
    IKA: Jeli jsme takhle s roční na svatbu taky někam do horoucich pekel na východ. Spojili jsme to s pobytem v Tatrách. Jeli jsme vlakem do Tater, tam pobyli 3 dny a pokračovali vlakem na místo určení. Tam nás tedy vyzvedli autem a zavezli těch zbývajících asi 40km. Zpět jsme jeli spacím Regiojetem a byla to nejpohodlnější cesta.
    EDERA
    EDERA --- ---
    STARDAY: Já bych teda zas kvůli takovému balistickému skoku netahala dítě do letadla. Jela bych to radši autem se zastávkami tak, jak bude dítě potřebovat.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    IKA: jeste pripocitej cas na nakladani auta, zaprahnuti vlaku (necekane dlouhy oser) a to stejne Kosice.
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKA: Měla jsem jednolůžko, čili tu kobku pro sebe. postel je úzká, dost to drncá. místa tam moc není :-) asi děcko v kočárku by se tam vešlo/vyspalo. přímo tam je umývadlo, sprcha/WC pak na vagón. na podruhé už se mi to snášelo lépe, ale kolegyně třeba měla problém vůbec usnout...
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    IKA: Ja bych letela do kosic a tam si pujcila auto. Pripadne by se muz obetoval a jel autem
    IKA
    IKA --- ---
    (Sestra si berie nejakého východniara a asi budeme musieť vyraziť na svadbu až takmer na koniec sveta, a autovlak z toho vychádza ako pomerne príčetná dopravná možnosť. Možno keby sme si celý ten výlet ešte o pár dní natiahli a vyrazili tam niekam aj do prírody, nebol by pomer precestovaného a oddychového času až taký strašný..)
    IKA
    IKA --- ---
    KATIA: ďakujem, môžeš to prosím trochu rozviesť?:)
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKA: že je to hrozně nepohodlný :-) loni jsem jela asi dvakrát do Košic a nějak mě to znova neláká :-)
    IKA
    IKA --- ---
    Keby som chcela v lete niekam vyraziť s ročným dieťaťom nočným autovlakom, na čo všetko sa mám prosím pripraviť? (Ako veľmi blbý nápad to je?:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IBERIA: já nekritizuju, my taky děti taháme po městech, mimo jiné.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Díky všem za tipy, to přesně potřebuji, házejte klidně dál
    ENDEE: počítám s tím. Minulý rok jsme byli v červenci v Římě a zvládli jsme to všichni skvěle. Děti obdivuju ještě teď, ucaprtaly mnoho kilometrů a bavilo je to.
    (kdyby mě teď někdo chtěl kritizovat, že jsme děsní rodiče, tak jsme samozřejmě střídali městský pobyt hojně s mořem. Ve rámci města jsme zase hodně zabavovali různými úkoly "najdi sochu paní, která si šahá na prso", odpočívali u pizzy a zmrzliny atd. Hodně si z toho pamatuje i mladší, tehdy pětiletá dcera.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: my jsme jednou naprosto pekelný vedro zažili ve Stockholmu, nevybereš si :-))
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MUFLONEK: Dekuju, to uz je na nas na jednodenni vylet moc daleho, protoze bydlime na opacnem konci prahy :/
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    STARDAY: Hele už jsem to psala jinde. Okolí Jablonce se dá. Z Bedřichova je pry upravená mravenčí stezka na Kralovku. Z ní je to kousek na Prezidentskou a pak po silnici dolů do Hrabětic. Vyjít na Černou Studnici a dolů do Smržovky sjet na saních. Nebo kousek od Příšovic rozhledna Štěpánka a od ní na oběd k Čapovi a na Cimrmanuv maják. A chválím, že si uvědomuješ, že do stop se nešlape. Ona to není samozřejmost.o(
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TRAMIN: ono to asi bude mít smysl: asi na to mají nějaký psychologický školení :)
    Když matka vidí, že má podporu posádky, je víc v klidu, a dítě potom též..
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ENDEE: my byli v toskánsku několikrát v červenci a takový pařák tam nebyl, ten jsem jednou zažili v Chorvatsku, bylo to fakt strašný....
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    PROMETHEA: nas pri prvnim letu s rocni (celou cestu vriskajici) dcerou taky snazily podporit. dostala nafouknutou rukavici s ocima. a po pristani ji vzal pilot posadit do kokpitu a rozsvitil ji cudliky a nechal vyfotit.
    EUFORIA
    EUFORIA --- ---
    IBERIA: tak primo v Innsbrucku muzete vyjet na skokansky mustek - Bergiselchanze, nebo lanovky u Innsbrucku - Nordkettenbahnen, pripadne pak sjet kousek za Innsbr. do udoli Stubaital, lanovkou na vyhlidku top of tirol. Pak hned za italskyma hranicema mestecko Vipiteno - hezky maly centrum, bazen/sauny Balneum, lanovka na Monte Cavallo, lesni stezka, souteska Gilfenklamm..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam