• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    V červnu opět vyrážíme na jich Čech a už teď začínám dělat seznam výletů, kam bychom mohli. Jedeme na stejné místo jako vloni (Příbraz u Stráže nad Nežárkou, tj. přesně mezi Třeboní a J. Hradcem), nicméně dítě už zvládá ujít menší túry (tj. 3,5 - 4 km) + povezeme nosítko. Je něco, co bychom neměli minout? (ZOO v blízkém okolí známe, počítám, že si dáme znovu). Jsme schopní se v nějaké rozumné vzdálenosti přepravit autem, případně využít vlak/autobus. Předem díky za jakýkoliv tip :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    máte nějaké tipy na výbavu pro prcka 9-12m pro spaní pod širákem a pod stanem? narazila jsem zatím jen na spacák Sir Joseph, na vel 80 toho moc není... díky!
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PETATA: dam, ale ja to budu muset resit az v dubnu, akce neakce, pac cekam druheho potomka a jeste nevime uplne na stopro ani pohlavi ani jmeno. takze letenky ted kupovat nemuzu.

    nicmene jsem se ted divala lehce orientacne na airbnb a je tam toho fura krasneho a jeste volneho, jen to je vse spis ve vnitrozemi, takze to chce auto & idealne vzit jeste nekoho s sebou. jsou to vetsinou takove ty typicke “casa rural”, kde jsou treba az 3+ loznice, bazen, venkovni terasa casto i s venkovni kuchyni a krbem a tak. ja si trosku ze sobeckych duvodu myslim na to, ze bychom vzali obe babicky. uvidime.
    PETATA
    PETATA --- ---
    IKARIE: dala by jsi sem prosim pripadne nejake tipy na domecky, pripadne kdyby jsi narazila na akci ma letenky, jak tam zminuji?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Mallorca tady zazniva casto, tak toto je myslim potesujici zprava. My asi vyrazime v zari, kdyz se mi podari sehnat naky pekny dum v pronajmu.

    Nová linka Ryanairu: Z Prahy na Mallorcu - Zaletsi.cz
    https://zaletsi.cz/nova-linka-ryanairu-z-prahy-na-mallorcu/
    IKA
    IKA --- ---
    Ďakujem všetkým, nejak to snáď vymyslíme - autom by to bolo osem hodín čistého času, s prestávkami by sa to asi sakra natiahlo, nočný vlak mne osobne vyhovuje, ale s dcére vôbec neviem, no a ešte sme s ňou neleteli, takže lietadlo tiež neviem odhadnúť, ako by zvládla..
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    IKA: Máme příbuzenstvo na hranicích s Ukrajinou, z Prahy min.12 hodin jízdy, a v létě jsem řešila zda let + půjčit auto nebo autovlak a jako menší voser/finančně mi vyšel autovlak, ale dítě už mělo přes 2 roky, takže nám cena letenek stoupla.
    Na co se připravit: Nakládka - s autem najíždíš sama, já třeba najížděla až na horní rampu a je dobrý si být dopředu jistá, že seš s tím ok, můj muž tam třeba najet odmítnul :), dítě ti někdo další musí pohlídat ( u nakládky jsou relativně ok čekárny), čekáš než tě naloží a pak než vlak vyjede, v létě ČD nezapnuly klimu než vlak vyjel a málem jsem chcípla. Je potřeba vědět, kde se vypíná alarm u auta. S ročním dítětem bych spaní řešila společně na spodní posteli, nebo dítě se síťkou na spodní posteli samostatně, kočár netřeba. Do kupé si vzít minimum věcí, není tam moc místa, vzala bych jen věci na spaní, hygienu a jídlo/pití. Vyjedete v noci a ráno jste na místě, vlak drncá, za mě spaní ok. Maximální počet osob do třílůžkovýho kupé je podle mě 2 dospělí + 1 dítě, v jiným počtu bych si radši přikoupila další kupé.
    Nejsem si jistá, jestli autovlak nemá i Regiojet, zcela jistě by to cestování bylo na jiný úrovni. Za mě je autovlak s dítětem snesitelná možnost.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    EDERA: radsi udrzim hodinu zizalu nez treba 12 hodin pojedu autem... kupuju prvni ci druhou radu v letadle, aby jsem ji na moznou dobu placla na podlahu. u easyjet (ktery pouzivam) to bohuzel znamena 450,- ke kazde letence navic.
    EDERA
    EDERA --- ---
    STARDAY: Jasně, je to kus od kusu. Člověk musí volit to, co vyhovuje nejlépe konkrétnímu dítěti. Třeba s mým synem byl větší peklo let, protože udržet v klidu na klíně vzpouzející se žížalu bylo prakticky nemožné, zatímco připoutaný v sedačce v autě vydržel v klidu překvapivě dlouho. A když ho to přestalo bavit, tak jsme zastavili, nechali ho vyřádit a jelo se dál. Rozhodně dal ve větší pohodě trasu Praha - Aarhus autem, než let Praha - Paříž. Dcera byla kliďas, s tou to bylo jedno.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    EDERA: Me dcera cca od 8 mesicu do 2,5 roku pri delsich cestach zvracela. Kosice by autem znamenaly cestu na 2 dny.
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    EDERA: záleží na dítěti, ale letadlo by měla být menší zátěž (my s epileptikem máme výslovně doporučeno, že kam to jde, tak lítat, nejezdit).
    YELI
    YELI --- ---
    IKA: Jeli jsme takhle s roční na svatbu taky někam do horoucich pekel na východ. Spojili jsme to s pobytem v Tatrách. Jeli jsme vlakem do Tater, tam pobyli 3 dny a pokračovali vlakem na místo určení. Tam nás tedy vyzvedli autem a zavezli těch zbývajících asi 40km. Zpět jsme jeli spacím Regiojetem a byla to nejpohodlnější cesta.
    EDERA
    EDERA --- ---
    STARDAY: Já bych teda zas kvůli takovému balistickému skoku netahala dítě do letadla. Jela bych to radši autem se zastávkami tak, jak bude dítě potřebovat.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    IKA: jeste pripocitej cas na nakladani auta, zaprahnuti vlaku (necekane dlouhy oser) a to stejne Kosice.
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKA: Měla jsem jednolůžko, čili tu kobku pro sebe. postel je úzká, dost to drncá. místa tam moc není :-) asi děcko v kočárku by se tam vešlo/vyspalo. přímo tam je umývadlo, sprcha/WC pak na vagón. na podruhé už se mi to snášelo lépe, ale kolegyně třeba měla problém vůbec usnout...
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    IKA: Ja bych letela do kosic a tam si pujcila auto. Pripadne by se muz obetoval a jel autem
    IKA
    IKA --- ---
    (Sestra si berie nejakého východniara a asi budeme musieť vyraziť na svadbu až takmer na koniec sveta, a autovlak z toho vychádza ako pomerne príčetná dopravná možnosť. Možno keby sme si celý ten výlet ešte o pár dní natiahli a vyrazili tam niekam aj do prírody, nebol by pomer precestovaného a oddychového času až taký strašný..)
    IKA
    IKA --- ---
    KATIA: ďakujem, môžeš to prosím trochu rozviesť?:)
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKA: že je to hrozně nepohodlný :-) loni jsem jela asi dvakrát do Košic a nějak mě to znova neláká :-)
    IKA
    IKA --- ---
    Keby som chcela v lete niekam vyraziť s ročným dieťaťom nočným autovlakom, na čo všetko sa mám prosím pripraviť? (Ako veľmi blbý nápad to je?:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam