• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    DINEN: píšu SZ, ať tu nespamujem :)
    DINEN
    DINEN --- ---
    LENZIE: A jak to technicky děláš? Já to mám se starší dcerou tak, že si dřepnu, ona se mě chytne kolem krku a vyleze mi na záda a já si manducu přetáhnu přes ni. Mladší ale jakoukoli spolupráci v tomto směru odmítá, neb v principu nosit ani nechce. On při jakémkoli pokusu o omezení jeho pohyblivosti a svobod bojuje jako lev, byť ve chvíli, kdy je poražen, smíří se s tím obvykle rychle a v pohodě...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    LENZIE: Jinak teda známí měli krosničku a krom toho, že ji museli vždy nahazovat ve dvou, tak jsem byla svědkem toho, kdy odstavená krosnička spadla na bok i s dítětem a dítě se praštilo jak o tu konstrukci, tak samozřejmě o chodník (v podstatě se převážila, jak se dítě pro něco natáhlo) :/
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    DINEN: Já mám 2,5 leté dítě, nosítko od BeLenka a v pohodě ho na záda nahodím ;) Naopak mi přijde, že ho mám víc pod kontrolou, než když by se mi blomcal v krosničce :)
    DINEN
    DINEN --- ---
    LENZIE: Díky, zkusím to tam taky... I když na tom, aby to bylo ergonomické, vlastně nijak netrvám... Nebudu ho v tom nosit ani často, ani dlouho. Hlavní požadavek je, abych si v tom zvládla umístit na záda (na břicho je už na mě moc těžký) nespolupracujícího dvouleťáka. Takže asi spíš něco typu krosničky. Ideálně něco, do čeho ho umístím (přikurtuju? :) a hodím si to na záda... Akorát krosničky, které jsem viděla, mi přišly strašně neohrabané a už pár lidí mě varovalo, že si je bez pomoci s dítětem na záda sama nedostanu.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    DINEN: Obávám se, že to je nevhodné zejména pro dítě, které se v tom bude kroutit, bude různě "zlomené". Na zádech lze pohodlně nosit v jakémkoliv ergonomickém nosítku (osobní zkušenost), kde je to v podstatě jako mít na zádech batůžek. Více určitě poradí zkušenější nosičky ve skupině [ ŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická) ]
    DINEN
    DINEN --- ---
    Prosímvás, nevíte někdo, jestli se vyrábí nosítka, kdy je dítě posazené zády k zádům rodiče? Něco na tenhle způsob: [ OFFERINGNABÍZÍM: DĚTSKÉ RETRO NOSÍTKO NA ZÁDA ze 70.let - plně funkční / Praha / 490 CZK ]
    Připadá mi, že to musí být super kvůli těžišti a překvapuje mě, že jsem takhle zběžně nic podobného nenašla... Nebo je nějaký zásadní důvod, proč se tahle varianta nedělá?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: Tak ti mají plno... :-(
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: pán z Monínce působí bručavě a nepřístupně, ale je to hroznej dobrák. Jak jsem neměla auto, tak mě dovezl z bagáží na chatu a zpět a jednou jsme byli na výletě a byla průtrž mračen a pán mi volal, kde jsme, že pro nás přijede, abychom moc nezmokli.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: :-) už jsme to obhlíželi a napsali jim.... stejně jako na tu Dobrou..uvidime,jestli mají volno ještě
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: i Tobě bych doporučila Podmonincem.cz, já tam jela bez auta a výletů je tam hafo. Navíc kousek je lanová dráha pro děti, možnost půjčit si koloběžky a projet si okolí, koupání kousek.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    PETATA: Dobré vědět, díky :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    LENZIE: ten hotel je uplne nove otevreny a kuchyne tam naposledy (na podzim) byla famozni! jinak tam opravdu neni kam jinam na jidlo, to mas pravdu
    ale my jezdime ve velke parte a delame jidlo spolecne, tak to docela jde
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    PETATA: My byli v Kubovce v Klose čtyři roky zpátky, ještě bez dítěte, a bylo to tam super. Boubín hned u nosu, vlakem se dá v pohodě popojet.
    Uvažovala jsem, že bychom tam jeli letos, ale ta chybějící polopenze nakonec byla rozhodující :/ I proto, že mi před těmi pár lety přišlo, že tam nikde v okolí není moc míst, kde se najíst (krom toho velkého hotelu, co je hned u silnice). A vařit na dovolené se mi zatím fakt nechce :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    IBERIA: vis co, pro nas uz je to takova srdcovka a kdyz nejdeme nikam na vylet, placame se kolem penzionu, delame detem bojovky a uzivame si zahrady a slunicka (zatim, tuk tuk, vzdycky bylo)

    a kdo jde po dobrem jidle, tak je tam novy hotel Kriatian, kde skvele vari, plus je tam jeste v ramci hotwlu bazen
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    PETATA: mne se Kubovka moc nelibi, ale vlak jsi mi pripomnela, ze je z Dobre take v dochozi vzdalenosti. Vylety ti (Nienno) muze doporucit Petata, pac Dobra je od Kubovky kousek.
    Pamatuji se na vlakovylet do Volar a pak na hranice (historicky vyznamne misto s naucnou stezkou). Pak me jeste napada, kdybyste tedy jeden den vyuzili auto, vyrazit do stezky v oblacich a zoo ve Finsterau, je to blizko a vyrazne levnejsi nez na Lipne.
    PETATA
    PETATA --- ---
    NIENNA: je to se snídaní a po dohodě polopenze

    Penzion IDA
    http://www.penzion-ida.cz
    PETATA
    PETATA --- ---
    NIENNA: nám se moc líbí a opakovaně jezdíme na jaře nebo na podzim do Kubovky (Kubova Huť)
    bohužel náš oblíbený penzion Klose nenabízí polopenzi, ale píšu to proto , že si myslím, že je tahle vesnička skvělým výchozím bodem na tůry a výlety
    a ještě je tam přímo zastávka vlaku a to ti zase rádius výletů hodně rozšíří
    a teď když to píšu, jsem si vzpomněla na jeden penzion, na druhé straně Boubínského pralesa, ale též v blízkosti žel. zastávky
    úplná pohádka, nádherná zahrada, spoustu zvířat, les za domem, jdu to najít
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    IBERIA: Díky, jsi úžasná.... :-)
    To je trochu jako s tou polopenzí....
    U nás vařím jen já,tak abych si odpočinula i od vaření....
    A řídí jen muž...tak aby si mohl dát pivko k obědu... neřešit věci kolem auta.... Doteď jsme všude popojížděli...a bylo vidět, že si manžel loni fakt odpočinul,jak jsme měli jen jeden přibližovací výlet...a touží si to zopakovat... :-)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    NIENNA: my tam byli dvakrat v zime (bezky), navic se starsimi detmi nez vase, takze uplne neodhadnu, ale v dochozi vzdalenosti je Stozec, Soumarsky most, vylety podel Vltavy. Priblizit se da k Boubinu a do jinych casti Sumavy, coz tedy asi z nejakeho duvodu nechcete. Majitele maji deti, takze vhodne vylety doporuci. Na jare s odrazedly/koly to bude take o necem jinem. Jinak v centru obce je hospoda a hriste. Mne cela obec prijde takova malebne tajemna a zapadla. Kdyztak se ptej do posty nebo primo pani majitelky, je moc mila a ochotna. Vratili jsme se pred tydnem, tak ze zdravim:)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    IBERIA: Prosím tě a výlety v pochozí vzdálenosti jsou? Na tom Benecku to právě bylo super - holky ušláply deset kilometrů (ehm, dvakrát), ale to je pět tam a pět zpět.. .to není moc velký vektor pohybu... :-(
    Aneb - manžel se na to díval... ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam