• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    KATIA: Nakonec zkusím tuhle (a obratem pošlu zpátky, pokud nebude vyhovovat)
    Na "řídítka" si udělám sama polštář s gumičkami.

    Bobike Exclusive - bicycle safety seat
    https://www.youtube.com/watch?v=MMQHkFh3plk


    A přikoupím zadní někde z bazaru, to už není taková investice. Díky!
    EDERA
    EDERA --- ---
    Jo, a jenom ještě k tomu, že lyžovat v ČR vyjde skoro na stejné peníze jako v Alpách. Tak ani smykem, přátelé. Přišly nám výpisy z kreditek. Muž v tom je za 18 tisíc, já za 13 (plus jsme dali 28 za bydlení s polopenzí). Vloni nás Harrachov stál 24 tisíc za ubytování (rovněž s polopenzí) a 10 tisíc útraty na místě. A to teda hotel v Harrachově byl o kategorii lepší (taky by letos byl za 30 tisíc).
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: jsem z Polabí a jak jsem psala, mně to vůbec nevyhovovalo ani na dovezení do školky. menší batoh s věcma do práce jsem na záda normálně dala, akorát občas to bylo s komentářem (výhoda sklápěcí sedačky, případně šlo dítě trochu zaklonit).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: já měla pocit, že když vezu dítě vzadu, tak fakticky nic jiného vézt nemůžu, takže my to používali na rodinné výlety, jeden táhl dítě a druhý bagáž. měli jsme i tu vepředu, ale to je fakt na popojíždění po městě, pár kilometrů, hezká silnice....horší terén, horší silnice, delší vzdálenost - to si s tou vepředu neumím představit.
    takže by si každý měl asi vybrat podle použití, pro polabí je ta vepředu super :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALTAIYA: trochu se tam hejbe, zásadní problém jsem s tím neměla (jezdím převážně na rovině), vozila jsem v tom cca do pěti let (pod 20 kilo).
    vepředu mi to zavazelo - nohy, zatáčení, nenechavé ručky...i se mi hůř nandaval. možná jde taky o zvyk...
    vzadu je blbé, že není moc místo na batoh na záda, menší tašku jsem vozila nacvaklou na řídítka.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANDREJKA: imho na popojíždění po městě je to podle mě úplně ok. na nějaké delší výlety pochopitelně ne. plus je to pro větší dítě, které fakt už může delší dobu v klidu sedět. do té polohovací níže jde dítě už cca kolem 9 měs+samostatné sezení.
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    KATIA: já mám právě blbý pocit z toho, že se mi vzadu bude dítě "blemcat", já vezmu balanc a spadnu, to přidává body přední sedačce. Proč tě štvala? Bylo to těžší? Zavazelo to kolenům? Nebo ti dítě hrabalo do řízení? Zadní sedačku otestuju vklidu, ale někoho s tou přední jen tak nepotkám...


    ANDREJKA: nízkého opěradla jsem si všimla, samozřejmě bod mínus.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALTAIYA: Jee, to je dobrý :-)) jinak podle mě to chce vyzkoušet. mně třeba sedačka vpředu totálně štvala (taková ta kovová klasika, co byla i za nás :-) a vůbec jsem s tím nejezdila, vzadu mi to vyhovovalo. kamarádka to má naprosto naopak.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALTAIYA: Asi podle modelu kola/sedačky, muž sundaval. ono je to mimo jiné pružné, takže to potřebuje prostor pro výkyv a ne aby to drclo do nosiče.
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    Hmm, po brouzdání netem mě oslnilo toto:
    WeeRide® SAFEFRONT přední dětská cyklosedačka - Weeride CZ
    https://www.weeride.cz/produkt/weeride-safefront-detska-cyklosedacka-2/
    Na dítě si uvidím, což je obrovské plus, a jde to přemontovat na koloběžku, což je další malé plus. Akorát ten protivítr.... zas ale, které dítě nebaví, když to fičí a má rozhled, že...? A na nosiči dál můžu mít košík s nákupem!
    DYNK
    DYNK --- ---
    ALTAIYA: může zůstat na kole, ničemu tam nevadí.
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    KATIA:
    DYNK:
    díky, ten nosič pod tím může zůstat, nebo zavazí?
    DYNK
    DYNK --- ---
    ALTAIYA: Je dobrý když je sedacka polohovatelná, dítě v tom jde víc položit a když usne, nepadá mu tolik hlava dopředu.

    Nevím jak vypadá montáž na nosič, ale já můžu doporučit systém, kdy se primontuje na ramovou (sedlovou) trubku taková kostka, do které se sedačka v případě potřeby nacvakne. Sundání a nandani sedačky je po prvotní montáži otázkou vteřin. Ten systém má třeba tahle https://www.sportobchod.cz/...clid=EAIaIQobChMI29Sj8tf54AIVQamaCh0kbADAEAQYASABEgLxj_D_BwE#31783-900
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALTAIYA: s krosnou neporadím, já to neunesu.
    sedačku na kolo máme tuto (starší model), vyhovovalo mi polohování, když dítě uslo. na nosič to teda není, ale to už se snad ani nedělá, má to svou nosnou konstrukci...https://www.sportobchod.cz/img/produkty/full/133/133491-cyklosedacka-hamax-siesta-v.jpg
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    Dovolím si ještě úkrok zpět ke krosničkám. Rozhodně potřebujem spolu s úložným prostorem, protože jinak kombinaci dítě + spacák + stan + voda neutáhnem. Kdo máte a doporučíte? Zatím mám jedno doporučení na značku Koala od kolegy, ale víc názorů se hodí.

    A taky potřebuju koupit sedačku na kolo (na nosič), ocením nějaké tipy, zatím mi to přijde všechno stejné (plastová skořepina). Jsou nějaké vychytávky, co se vyplatí?

    Roční dítě.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    DINEN: Kamarádi si zrestaurovali to nosítko z našeho dětství a chtěli v tom nosit, prej to vůbec nejde, jak dítě sedí, nohy dopředu, táhne to nosiče hrozně do záklonu, i když je dítě malé a lehké. Taky to nemá bederák, takže táhneš všechno jen na ramenou. Odtrpěli s tím jednu akci a pak to zahodili.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DINEN: krosnu sama na zada dostaneš, ale ze zeme to jde blbe, lepší je to z neceho vy výši stolu.
    My krosnu na 3.5 letou/16 kg vyuzivame, ale je to proste tezky batoh, nikdy se v tom dite nebude nosit tak dobře, jako v manduce, to teziste je jinde.

    U krosen hodne zalezi na modelu, chce to zkoušet, nase i stabilne stoji, ale samotné dite bych v tom stat nenechala, ale kdyz treba dcera usne, je to skvělý, kdyz ji postavime vedle stolu v hospode a v klidu se najime.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    GREVE: Jen jsem napsala zkušenost, věřím, že se dá nahodit i v jednom. K tomu převážení - přiznám se, že to bylo na nějaké akci, takže jsem víceméně jen z povzdáli viděla, jak se to stalo. Osobně by mě nikdy nenapadlo takhle dítě v krosně "odstavit".
    GREVE
    GREVE --- ---
    LENZIE: Krosna s dítětem se nasazuje stejně jako větší batoh. Samozřejmě je pohodlnější, když ti někdo pomůže, ale jeden člověk to musí zvládnout i sám.

    Proboha, krosna dítětem se nesmí jen tak volně nechat stát na zemi! To je jasný, že se převáží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam