• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    Dovolím si ještě úkrok zpět ke krosničkám. Rozhodně potřebujem spolu s úložným prostorem, protože jinak kombinaci dítě + spacák + stan + voda neutáhnem. Kdo máte a doporučíte? Zatím mám jedno doporučení na značku Koala od kolegy, ale víc názorů se hodí.

    A taky potřebuju koupit sedačku na kolo (na nosič), ocením nějaké tipy, zatím mi to přijde všechno stejné (plastová skořepina). Jsou nějaké vychytávky, co se vyplatí?

    Roční dítě.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    DINEN: Kamarádi si zrestaurovali to nosítko z našeho dětství a chtěli v tom nosit, prej to vůbec nejde, jak dítě sedí, nohy dopředu, táhne to nosiče hrozně do záklonu, i když je dítě malé a lehké. Taky to nemá bederák, takže táhneš všechno jen na ramenou. Odtrpěli s tím jednu akci a pak to zahodili.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DINEN: krosnu sama na zada dostaneš, ale ze zeme to jde blbe, lepší je to z neceho vy výši stolu.
    My krosnu na 3.5 letou/16 kg vyuzivame, ale je to proste tezky batoh, nikdy se v tom dite nebude nosit tak dobře, jako v manduce, to teziste je jinde.

    U krosen hodne zalezi na modelu, chce to zkoušet, nase i stabilne stoji, ale samotné dite bych v tom stat nenechala, ale kdyz treba dcera usne, je to skvělý, kdyz ji postavime vedle stolu v hospode a v klidu se najime.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    GREVE: Jen jsem napsala zkušenost, věřím, že se dá nahodit i v jednom. K tomu převážení - přiznám se, že to bylo na nějaké akci, takže jsem víceméně jen z povzdáli viděla, jak se to stalo. Osobně by mě nikdy nenapadlo takhle dítě v krosně "odstavit".
    GREVE
    GREVE --- ---
    LENZIE: Krosna s dítětem se nasazuje stejně jako větší batoh. Samozřejmě je pohodlnější, když ti někdo pomůže, ale jeden člověk to musí zvládnout i sám.

    Proboha, krosna dítětem se nesmí jen tak volně nechat stát na zemi! To je jasný, že se převáží.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KATIA: Mám hubenou žížalu, necelých 12 kg, ale učily mě holky, co umí vázat mnohem těžší děti ;)
    KATIA
    KATIA --- ---
    LENZIE: Jen podotýkám, že u nošení je lepší psát kolik má to dítě kilo ;-)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    DINEN: píšu SZ, ať tu nespamujem :)
    DINEN
    DINEN --- ---
    LENZIE: A jak to technicky děláš? Já to mám se starší dcerou tak, že si dřepnu, ona se mě chytne kolem krku a vyleze mi na záda a já si manducu přetáhnu přes ni. Mladší ale jakoukoli spolupráci v tomto směru odmítá, neb v principu nosit ani nechce. On při jakémkoli pokusu o omezení jeho pohyblivosti a svobod bojuje jako lev, byť ve chvíli, kdy je poražen, smíří se s tím obvykle rychle a v pohodě...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    LENZIE: Jinak teda známí měli krosničku a krom toho, že ji museli vždy nahazovat ve dvou, tak jsem byla svědkem toho, kdy odstavená krosnička spadla na bok i s dítětem a dítě se praštilo jak o tu konstrukci, tak samozřejmě o chodník (v podstatě se převážila, jak se dítě pro něco natáhlo) :/
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    DINEN: Já mám 2,5 leté dítě, nosítko od BeLenka a v pohodě ho na záda nahodím ;) Naopak mi přijde, že ho mám víc pod kontrolou, než když by se mi blomcal v krosničce :)
    DINEN
    DINEN --- ---
    LENZIE: Díky, zkusím to tam taky... I když na tom, aby to bylo ergonomické, vlastně nijak netrvám... Nebudu ho v tom nosit ani často, ani dlouho. Hlavní požadavek je, abych si v tom zvládla umístit na záda (na břicho je už na mě moc těžký) nespolupracujícího dvouleťáka. Takže asi spíš něco typu krosničky. Ideálně něco, do čeho ho umístím (přikurtuju? :) a hodím si to na záda... Akorát krosničky, které jsem viděla, mi přišly strašně neohrabané a už pár lidí mě varovalo, že si je bez pomoci s dítětem na záda sama nedostanu.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    DINEN: Obávám se, že to je nevhodné zejména pro dítě, které se v tom bude kroutit, bude různě "zlomené". Na zádech lze pohodlně nosit v jakémkoliv ergonomickém nosítku (osobní zkušenost), kde je to v podstatě jako mít na zádech batůžek. Více určitě poradí zkušenější nosičky ve skupině [ ŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická) ]
    DINEN
    DINEN --- ---
    Prosímvás, nevíte někdo, jestli se vyrábí nosítka, kdy je dítě posazené zády k zádům rodiče? Něco na tenhle způsob: [ OFFERINGNABÍZÍM: DĚTSKÉ RETRO NOSÍTKO NA ZÁDA ze 70.let - plně funkční / Praha / 490 CZK ]
    Připadá mi, že to musí být super kvůli těžišti a překvapuje mě, že jsem takhle zběžně nic podobného nenašla... Nebo je nějaký zásadní důvod, proč se tahle varianta nedělá?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: Tak ti mají plno... :-(
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: pán z Monínce působí bručavě a nepřístupně, ale je to hroznej dobrák. Jak jsem neměla auto, tak mě dovezl z bagáží na chatu a zpět a jednou jsme byli na výletě a byla průtrž mračen a pán mi volal, kde jsme, že pro nás přijede, abychom moc nezmokli.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: :-) už jsme to obhlíželi a napsali jim.... stejně jako na tu Dobrou..uvidime,jestli mají volno ještě
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: i Tobě bych doporučila Podmonincem.cz, já tam jela bez auta a výletů je tam hafo. Navíc kousek je lanová dráha pro děti, možnost půjčit si koloběžky a projet si okolí, koupání kousek.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    PETATA: Dobré vědět, díky :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    LENZIE: ten hotel je uplne nove otevreny a kuchyne tam naposledy (na podzim) byla famozni! jinak tam opravdu neni kam jinam na jidlo, to mas pravdu
    ale my jezdime ve velke parte a delame jidlo spolecne, tak to docela jde
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam