• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    Potřebuju nosit věci na přechody přes tisícovky (lesy, takže vozítko fakt ne-e) spolu s ročním desetikilovým dítětem, to všechno na zádech (dítě na hrudi ze zdravotních důvodů nedávám). A musím to být schopna na ta záda hodit sama bez pomoci. Takže po místním brainstormingu asi fakt jen ta krosna. Mrkla jsem na nosítko (ten didyclick) a dítě je tam v pozici, kterou mladý fakt nemá rád. Navíc bych k němu nic nedala.
    Vozík zajímavý nápad, ale naštěstí ještě většina hor není vyasfaltovaných:)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    STARDAY: Ani me to neprekvapilo :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    GUDRUN: Ja mela satek, takze mi tam prekazel jeste uzel no
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    STARDAY: mam didyclick a zapínám to pod nozickama a těsně pod bederakem. naštěstí to šlo, ani jsem to předem nezkousela, to bych jinak skucela
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    STARDAY: ne. jen se zeptala na krosnu s tím, že nosítko jí nevyhovuje, tak se hned sběhli všichni, kdo mají potřebu jí vysvětlit, že to cítí blbě.
    když se tě někdo zeptá na cestu k metru, taky mu místo toho nutíš, aby nejezdil metrem a koupil si motorové rogalo?
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BALAENA: kdo ma jinou zkusenost, tak je guerilla a krici, jo?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ALTAIYA: pokud chceš takhle krosnu a místní guerilla tě neukřičí, že chceš místo toho nosítko, i když ho nechceš, tak na trhu je pár rozumných značek. Salewa, Deuter, tuším Tatonka, pokud je ještě má... prostě ti, kdo dělají dobrý turistický batohy. A mezi nimi si to chce hlavně zkusit, jak to bude sedět tobě. Není to tak, že by jedna značka byla o tolik vychytanější, že brát tu a žádnou jinou, ale spíš jde o to, jak máš široký záda, jak jde nastavit na tvoji výšku bederák... Resp. pokud budete nosit oba, chce to vyzkoušet na oboje záda.
    My jsme třeba měli salewu, protože deuter mě tlačil, vedl mi přesně přes jednu kost a nastavit až tak jinak, aby ji minul, nešel. Někoho může někde dřít salewa.
    Rozhodně ale s těmi dobrými značkami nic nepokazíš se žádnou
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ALTAIYA: No do toho Deutera das maximalne piti a bundu, vic se toho nevejde :)) a uz tak je to tezky jak krava :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    GUDRUN: aha, tak to ja to nedopla ani nahodou :/
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ALTAIYA: jak staré dítě? My 3,5 letou/16 kg nosíme v krosně deuter kid comfort II, má to ráda, ale chce to trénovaného nosiče. Krosna je to skvělá. Když byla menší, ráda jsem jí nosila v manduce, muž už tehdy preferoval krosnu - a když jedu jen sama, krosna má výhody, že tam něco dáš navíc. Ale s mandukou bude to těžiště vždycky lepší.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    STARDAY: bez prezek bych to nedala, bederak zapnu vzdycky a prsak, kdyz prcek nespi. kfybych nemela batoh, tak to nepoberem.
    HANELA
    HANELA --- ---
    Jsem na FB ve skupince o trampech, I když nejsem, a zrovna tam bylo video skalního trampika, co jezdí se dvěma dětma (třetí prý čekají, takže se trema). Názorně ukazoval, jak a kde co mají, jezdí tedy s takovým tím vozíkem za kolo. Kdyztak si to najděte. Ale o jídle málo.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    GUDRUN: V lednu sem taky mela 8 kg dite na brise a k tomu batoh a ten bazoh navic uz nak nedavam, strasne me z toho bolelo za krkem, jak nemuzes zapnout zadnou prezku.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    STARDAY: a kdo to taha? to se mas vlastne :-) ja mela nase 8kg celou dobu na brise
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ALTAIYA: ja teda to, ze k diteti nemusim tahat jeste stan, spacak a vodu beru jako plus nositka na zada. manduka je docela nepohodlny nositko, je mozny, ze se dite odtahuje kvuli tomu. ma kratkou tu cast na zada, je celkove tvrda a pro nosice taky nic moc
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    SAAYURI: mám manduku, ale tu nijak nemiluje, nerad je nalepený na něčím těle a pak tráví většinu času tím, že se snaží "odšprtnout". Já nosím spíš v manduce (krosna jsou kila navíc), muž v krosně. Potřebujeme řešit přenos stanů, spacáků a vody a já s tou mandukou už pak na záda nic nedám, kdežto pod krosnu ještě nacvaknu kdeco... Nebo na to jdu blbě?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ALTAIYA: Odpoved, ve kterou nedoufas :))) Mame Deuter, a ve vysledku dite na turach radsi nosime v nositku :)
    Teziste lepsi, sklon lepsi, nevim, pohodlnejsi :)
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    Jakou "krosnu" pro dite na tury? Tedy aby se nosilo:) Mame pujcenou Salewu Koalu a je fajn, ale mam sanci najit jeste neco lepsiho s nejakymi vyhodami, ktere me ted konkretne ani nenapadaji?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: a jinak vandr od pátku do pondělí s batohama a spaním pod širákem byl boží, ušli jsme asi 50km dohromady, teď se z toho vzpamatovávám, jasně, je to náročný s dítětem, náročnější, člověk nemůže vypustit a odpočinout si od povinností, ale jde to a ta starost navíc je vykoupená tou radostí, že si to prcek taky užívá


    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IKA: mlíko, mlíko, mlíko :-) zeleninu, co kdo měl, tak dostal žužlat, jablíčko, první dva dny banán, upekla jsem placičky - zbytek rýže s vajíčkem na dně muffinový formy, mělo to tak 7-8mm na výšku, to bylo docela fajn, dávám mu do ruky i obyčejný pečivo, když chce, stejně toho sní minimálně. Nějak pak na cestě ani nebyl čas to řešit, do toho zuby, takže kojení každou chvíli, takže prcek nestrádal a jídelní režim bude zase teď doma :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam