• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    COQUINE: Napisu ti, co obvykle delame my, tak si z toho muzes vybrat, co by se vam hodilo a bavi vas - lanovkou nahoru/prochazka, pak na Stezku korunami stromu (kocarky muzou), na druhe strane od lanovky je takovy zabavni park Kralovstvi lesa (?), na ten je ale 1.5 mozna malo. Pak bobovka (syn to miluje a poprve byl asi takhle brzo, ale to byl trochu extrem). U bobovky je celkem fajn hriste. Pak dole aquapark, i kdyz tam obcas byva studena voda. Vevnitr te budovy je i nejaka herna, tam jsme zatim nikdy nebyli - Hopsalkov nebo tak. Jinak od cca toho 1,5r funguje nekonecne hazeni kamenu do vody, to jsme tam delali dost casto :). Ve Frymburku je taky bazen. Daji se pujcit kola i se sedackou a udelat mensi okruh smerem na Frymburk a pak prejet privozem na druhou stranu a dojet zpatky, to je hodne fajn, neni to dlouhy, takze to clovek vydrzi i na tom pujcenym kole, lodicka prijemny zpestreni.
    Dodatecne, nevyzadane: Po ceste do Phy se da zastavit v Hluboke v zoo, prijde mi pekna, je teda mensi. Pripadne i vylet na zamek.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ahoj, nemeli byste nejake tipy na aktivity s detmi 1,5 roku a mene na lipne? ja tam jezdila jenom kalit pred x lety, tak detsky atrakce uplne v maliku nemam :) google pouziju, jde mi o konkretni, idealne ne moc starou, zkusenost. dekuji! :)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    PTACOPYSK: Tak to byl opravdu ultimatni tip. Za 320 z decathlonu a k nezaplaceni, vyhrivany to fakt moc neni a syn by tam bez nej urcite nevlezl, diky moc!
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    PTACOPYSK:
    PTACOPYSK:
    diky, jeste jsem muze vyslala do decathlonu :). Syn je typ 'minus pet procent tuku', takze to radsi riskovat nebudem. S morem jsem pro nej ani moc nepocitala, to ho stejne nejvic bavi na brehu, ale ten bazen by byl prusvih.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    VENIKA: a ultimatni tip je mit pro dite neopren (staci ten z decathlonu),more moc teple neni s ani “vyhrivane” bazeny na Kanarech moc teple nejsou
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    VENIKA: Nám se moc líbilo tady: http://monkeypark.com spoustu zajímavých opic, a hlavně býběhy s želvami, lemury a morčaty, mezin kterými se lze pohybovat a které lze nakrmit zeleninou, která se tam dá za malý peníz koupit. Loro park je fajn, ale není lepší než pražská ZOO, i když tam mají cvičené kosatky, delfíny a papoušky. Siam park je super, ale spíš tak pri děti 10+, pro prcky tam toho tolik není. Na El Teide to chce hlavně pořádně se obléct (vítr, zima).
    YELI
    YELI --- ---
    Nemáte prosím někdo tip na ubytování tak do 100km od Prahy s hřištěm, vnitřní hernou a ideálně i možností jídla pro cca 50 lidi, z toho půlka děti 3-8 let?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Nekdo nejaky ultimatni tipy na Tenerife?
    Letime zitra (ehm), mame pronajatej barak s bazenem nekde na jihozapade, takze tohle asi ok.
    Je to jenom na tyden, takze toho moc nestihnem - ten zoo park, ten min znamejsi aquapark mozna a pak zvazuju teda lanovku na Teida, auto mame. Syn ma 3,5, docela chodi, ale chci to na pohodu.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    IKARIE: Hele z Prahy do Pardubic je to max hodina a kousek (pokud se něco nepo...), takže než se někde rozvalíte s dětmi - vystupujete .o))) Hledala bych asi vlaky s přepravou kol - tam ten kočár narvete.o) Tam mi pomohli i průvodčí...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    IKARIE: do Regio narvat 2 kočáry bude kumšt, muselo by vám vyjít celé dětské kupé.. radši Leo,ten je nízkopodlažní..a mají dětské oddělení i se stáním na kočáry.
    ADAM
    ADAM --- ---
    IKARIE: Leo expres je velmi nízkopodlazni a u dveří má obrovský prostor pro kočárky. Bohužel může být obsazen koly, ale na kočárky I tak zbude dost místa
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    IKARIE: Courak jezdi, ale silne nedoporucuji. Je to VELMI zdlouhave.
    Naopak z ceskych drah doporucuji jet vlakem interpanter (to je typ vlaku, ted z hlavy ale nevim, jak je znaceny v jizdnim radu), je novy, nizkopodlazni, s wifi, velkymi wc. Jezdi Praha-Brno (pres Pardubice).
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja se zeptam na cestu vlakem s detma na trase praha - pardubice.
    nemuzu se nejak dopatrat, zda jezdi klidne i courak typu city elefant. jedeme tam pristi tyden s kamaradkou tzn. 2ks dospele a 5ks deti, z toho dva kocarky s pidi miminama. idealne nizkopodlazni spoj. pokud ne, doporucite s ohledem na ty mimina v kocarku spis leo expres nebo regiojet? railjet s detskym kinem od CD znam, tam v nejhorsim s mistenkou narvem ty kocarky taky.
    (to byl zas napad... :))
    HANELA
    HANELA --- ---
    PETUL_KA: takhle jsme kdysi daaaavno absolvovali prohlídku zámku Jemniste s asi dvouletým prckem, byli jsme sami na prohlídce a ne, slečna byla jak kolovratek...
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    a uplne super pro deti mi prisel hrad Zvikov. to je bez komentovane prohlidky, kazdy si sam v hradnich prostorach...
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    PETUL_KA: s triletym jsme byli na Starych hradech. taky detske prohlidky :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Ale kdybyste tam jely až ten následující víkend, tak bude pohádkový sychrov - https://www.zamek-sychrov.cz/cs/akce/6872-pohadkovy-park-na-sychrove
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    PETUL_KA: Jsou i na Rohozci nebo v Dětenicích.o) - tohle Sychrov - https://www.zamek-sychrov.cz/...rmace-pro-navstevniky/prohlidkove-okruhy/6821-prohlidka-s-princeznou (akorát teď koukám, že jsou až o prázdninách:O()


    Na Kosti ji zvládl i můj ještě ne dvouletý syn.o)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    MUFLONEK: Detske prohlidky, super!

    Loni jsme sli na prohlidku na zamku Velke Losiny. Syn zvladl Koneprusky jeskyne, tak nas nenapadlo, ze by to nemohlo klapnout. Byl s nama jen starsi par a pruvodkyne to proste nemohla nejak zkratit, jela si tu svoji nekonecnou basnicku a strasne se ksychtila, kdyz toho casu skoro tiletak ztratil pozornost... Opoustela jsem s detma prohlidku v pulce s takovym tim pocitem vylouceni ze spolecnosti...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    NIXMA: Tak těsně před JBC se dá sjet na Sychrov (mají i dětské prohlídky), Můžete navštívit i Frýdštejn (jídlo v Kovárně - http://www.restauracekovarna.cz/ - rezervace nutná) A nebo pak těsně před Jabloncem sjet na Rádlo a vyjet nahoru na Milíře. Tam je stánek s občerstvením (mívají tam polévku a takovou tu hospodskou klasiku a dá se objednat pizza, ale u stánku je velké hřiště a asi kilometr příjemnou procházkou se dá dojít k rozhledně na Císařském kameni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam