• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    VENIKA: Já bych doporučila Pardubice a okolí a cyklostezku podél Labe ke Kunětické hoře - https://cestujnakole.cz/cs/cycling-routes/pardubice-kuneticka-hora - je tam jednak hrad, pod ním restaurace s minizoo, a pak taky perniková chaloupka.
    Perníková chaloupka
    https://www.pernikova-chaloupka.cz/program/rezervace_k2.phtml
    http://www.podkunkou.cz/ - restaurace s velkou zahradou a trampolínovým centrem.

    V HK je pro změnu nedaleko cyklostezek rytířské hradiště a třeba i další stezky by mohly být zajímavé...
    Rytířské hradiště | Městské lesy Hradec Králové a.s.
    http://www.mestske-lesy.cz/tipy-na-vylet/rytirske-hradiste.html

    Nebo pak okolí Mělníka a mini zoo v Zelčíně.o)
    https://www.vylety-zabava.cz/...k/okoli-prahy/128-novou-cyklostezkou-podel-vltavy-a-labe-na-melnicku.
    Teď o tom pěkně psala Martina s akční rodiče: http://akcnirodice.cz/2019/06/23/zoopark-zelcin/ - tam to lze asi využít i s ubytováním.o)

    Ale konkrétní doporučení na ubytování teda nemám:O(
    DYNK
    DYNK --- ---
    VENIKA: rovinata cyklotrasa vede podel Labe v okoli Podebrad. Obecne polabi bude na kolo pro malyho dobry. Atrakce neporadim, ale minimalne v tech Podebradech toho bude urcite dost.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Je to my slim od nadrazi po cervenec k rece a pak za mostem normalne po cyklostezce kolem Berounky. Po ceste je male hriste hned I nadrazi, dal jsou jeskyne a na konci hospoda s nanukem a u nadrazi v Srbsku hriste
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    LADAVAZA: To neva, to muzu vyuzit nekdy pres tyden. Je to nejak znaceny? A na konci nejakej bod zajmu, kde pobudem? Myslim, ze kdyz dame dostatecnou pauzu, tak by to asi dal i nazpatek.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Je promin, vytesnila jsem to, ze chcete prespat.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    Je promin, vytesnila jsem to, ze chcete prespat.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    VENIKA: Super trasa, CCA 6km je z Berouna do Srbska a zpatky jednu stanici vlakem. Ovsem spis ve vsedni den.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Jdu sem s trochu specifickym dotazem. Syn (3,75) se naucil jezdit na kole, miluje to, my jsme nadseni. Rada bych na vikend vyjela nekam, kde se ubytujem (spis penzion nez stan) a kolem budou kratsi a jednoduche (i maly kopecek je pro nej smrt) cyklotrasy (idealne i bruslo), kde na konci bude neco zajimaveho - hriste, koupaliste, rybnik atd. Ujede tak do 10km. Jedem z Phy, nemam ambice na sever smerem az do Drazdan :), urcite je takovych tras pobliz mraky, jen je nezname, ptz na kole moc nejezdime.
    Napada vas neco?
    RYNA
    RYNA --- ---
    CALLUNA: My máme Coleman Ridgeline 4 pro čtyři lidi a jsme s ním hrozně spokojeni. Dělá se i ve vyšší kategorii pro 6 lidí, tak mrkni. Je fakt obří, krásná vysoká chodbička a přitom se jednoduše staví.
    PETATA
    PETATA --- ---
    CALLUNA: take jsem chtela doporucit vystavu, protoze si tam vsechny stany muzes osahat, vyzkouset a fakt je videt v realu
    co bych osobne nechtela, tak loznice vedle sebe, mame je naproti, pres chodbu a ani vecer ani rano nikdo nikoho nerusi :)
    Mame nejaky od Pinguin
    MONI
    MONI --- ---
    CALLUNA: Jestli jsi z Prahy, tak doporučuju Výstavu stanů v Letňanech http://www.vystavastanu.cz/ , mají tam ty stany postavené a poradí ti. Organizuje to shop https://www.4camping.cz/
    CALLUNA
    CALLUNA --- ---
    ahoj, potřebovala bych poradit při výběru stanu:

    chci stan na kempování / dlouhodobé pobyty (tedy vyšší váha není přítěží)
    chtěla bych jej pro alespoň 6 lidí
    chtěla bych dvě samostatné ložnice odděleny chodbičkou (případně tři, máte-li s tím někdo dobrou zkušenost)
    chtěla bych, aby se v něm dalo s děckama přečkat i deštivý počasí (pochozí výšku alespoň v chodbičce)
    nechtěla bych už do konce života kupovat jiný stan ze stejné kategorie

    vychází mi z toho buď Boston 8-čka od Husky nebo něco od Colemana, Husky mně připadá solidnější, stabilnější.
    měli byste prosím, někdo tip? doporučení? nebo jenom odkaz na zdroj informací?
    cenou do 10k

    předem díky!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Kudowa Zdroj
    Kam na jídlo jsem reportoval zde [ TOOMIX @ Kam nejen v Praze s dámou na jídlo? Doporucene podniky a odstrasujici pripady ... ]

    Ubytování
    Bydleli jsme zde (3 dospělí, dcera 2 roky, dcera 0.5 roku)

    https://www.booking.com/hotel/pl/szwajcarka.pl.html

    Rodinný pokoj (konkrétně pokoj 202, viz foto). Taková "garsonka", 3 samostatné postele, rozkládací gauč, místa na cestovní postýlku dost, v koupelně velký sprcháč s hlubší vaničkou. Křeslo, skříně, 32" LG smart TV, uměla přehrát pohádky z USB disku :)
    4 noci za 3 dospělé 1088PLN (cca 6600kč), děti do 4 let neplatí nic. Platit se dá v korunách, kartou (ikdyž na bookingu je informace, že jen v hotovosi). Já jsem platil v PLN a pan majitel se tvářil trochu překvapeně, ale moc spokojeně, asi tam češi moc v PLN neplatí.



    Ve 2. patře (tam co jsou rodinné pokoje) na chodbě je i částečně vybavená sdílená kuchyňka (sklokeramická deska, trouba, rychlovarná konvice, lednička, talíře, hrnky, skleničky, hrnce...), takže si lze i něco jednoduššího uvařit tam.
    Pan majitel moc milý, nic nebyl problém (doporučení na výlet atd.), ráno u snídaně rozmlouval s hosty, odnášel špinavé nádobí, doplňoval bufet atd. Snídaně fajn - párky, míchaná vajíčka, salámy, sýry, klobásky, zelenina, saláty, jogurty, marmelády, čoko kuličky znáte to :)
    Pěkný bonus je ten, že jídelna je dole otevřena 24/7 a je tam zadarmo k dispozici čaj a kafe, takže si tam kdykoliv můžete dojít.


    Kam s dětmi

    Lázeňský park
    Mají tam vřídlo s nějakou minerálkou, uprostřed je pěkné dětské hřistě se skluzavkami, houpačky atd. Skoro všude v parku je stín díky vysokým stromům

    Capitalna zabawa
    http://capitalnazabawa.zdroj.net/
    Vstup cca 20PLN za dítě co bude lézt uvnitř, dospělí jsme neplatili nic. Uvnitř je i kavárna, mají moc dobré dezerty. Pokud chcete nechat děti vyblbnout a unavit, tak je vemte určitě sem. Byli jsme tam ve všední den dopoledne a byly tam všehovšudy asi 3 děti včetně nás, takže jsme si tam blbnuli víceméně sami.

    Basen Aquapark Kudowa
    http://www.basenkudowa.pl/
    Vstupné cca 15 PLN za hodinu, děti do 4 let zdarma. U bazénu je docela velké parkoviště, dá se tam zaparkovat a jít do města. Voda v bazénu není chlorovaná, což může být pro někoho velký bonus. Mají malý bazének se skluzavkou pro nejmenší děti (6 měsíční dítě jim nevadilo, jen musí mít koupací plínku), u kterého je přímo i záchod se sprchou a přebalovacím pultem, což je super, člověk nemusí nikam běhat. Pak 6 drah pro plavce, "divokou" řeku, která není moc divoká, tobogán, takový ty masážní vodotrysky, vířivky. V ceně je i sauna, ale tam jsme nebyli. Pokud mají vaše děti rády tobogány, tak se tam určitě vyblbnou.

    Dětské hřiště u lanového parku
    https://parklinowykudowa.pl/
    Lanový park je víceméně v centru (na obrázku tam co je "ruka), ale nebyli jsme tam, děti jsou moc malé, ale větší děti si tam určitě užijou až až. My jsme šli hned vedle na klasické "městské" dětské hřiště, tam se menší děti taky dosyta vyblbnou.


    Muzeum hraček
    http://muzeum-zabawek.pl/kudowa-zdroj/
    Na první pohled moc pěkné muzeum, ale nakonec jsme tam nešli, je to spíš pro děti ze základní školy, menší by to tam asi nudilo. Pořádají i nějaké workshopy, takže pro větší děti by to mohlo být zajímavé.
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    KAERI: loni jsme byli v kempu. My tam stanovali, ale v arealu jsou i chatky http://www.atcluhacovice.cz/index.html. Kousek byl veknovni bazen. V přehradě se taky lidi koupali.
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    FIFI: Vídávám tam hodně mladých. Navíc založením toho festivalu mladých, kteří si jedou užít kulturu (a zažít něco, čím spolužákům vyrazí dech) a nehledají jen, kdo jim co nalije. Podle line-upu navštíví areál, aby bylo čím frajeřit, a zbytek času se motají po městě. Poslední roky teda ne moc na koupališti, protože jak na potvoru vždycky pršelo, ale i to je v dosahu centra.
    FIFI
    FIFI --- ---
    ALTAIYA: muj manzel tam jede s dcerou potreti. Ona tam ma i partu, jsou to kamaradi a kamaradky z tabora/soustredeni. Manzel ale bydli s dcerou a ta parta (nekteri tam maji rodice) spi nekde ve stanovém mestecku.
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    Pro ty s puberťákama bych si dovolila doporucit Colours of Ostrava. Rodič najednou není takový suchar, památky jsou technické (dá se "sfárat" do dolu) a ZOO má Ova taky slušnou.
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    KAERI: V Agape se vzdycky dalo domluvit a Pomnenka ma pokoje 2 + 2 (apartman), dospeli jedna postel a deti druha? Akorat ze je jeden pokoj pruchozi do koupelny. A taky byva dost plno - na celou sezonu byvaji apartmany zabookovane velmi brzy.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ANNAWA: www.stromhouse.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam