VENIKA: Poděbrady jsou naše oblíbená letní výletní destinace, doporučuju! Na začátku lázeňského parku jsou naprosto boží stříkající fontány a chodníčky s tekoucí vodou pro děti, naši kluci by tam mohli strávit celé dopoledne. Na dosah jsou pak
klasické lázeňské libůstky oplatky, zmrzky nebo mléčnékoktejly v našemoblíbeném mléčném baru u nádraží. Naopak moc nedoporučuju místní koupák, minulý víkend hlava na hlavě na hranici únosnosti. Ale pokud budete mít kola, dá se do vody hupsnout i jinde mimo placené úseky. A voda prima.
CALLUNA: Ahoj, to jsou na mě trochu komplikované dotazy. Stan máme třetí sezónu a jezdíme v něm každé léto tak na 4-5 nocí, takže zase tolik času jsme v něm nestrávili a z loňska už jsem toho dost zapomněla.
Obecně jsme se stanem spokojení, nemám výtky ani ke stabilitě ani ke kvalitě tropika. Žádné extra dramatické počasí jsme ale myslím zatím nezažili a navíc nemám srovnání - v jiném stanu podobné velikosti jsem nespala.
Podlážka v chodbičce mi přijde prima, ve vlhkém počasí podle mě ohnuté strany oceníš.
Řekla bych, že matka plus dvě děti se v každé komůrce vyspí. Nejsem si jistá, zda už někdo nebude trochu narvaný ke stěně, ale to asi záleží. My aktuálně spíme vždy jeden dospělý s jedním mrnětem a rezervu máme dostatečnou.
V klasickém kempu jsme zatím nespali, takže velké místo jsme neřešili. Na dětském táboře, kam se stanem jezdíme, rovné místo neexistuje, takže prostě spíme ve svahu a taky to nějak jde :) To samé se týká zahřívání. Na táboře nemáme možnost postavit si stan někde ve stínu, stavíme ho zkrátka uprostřed louky. Když paří slunce, být se v něm prostě nedá jako asi v žádném stanu :)