• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MONI
    MONI --- ---
    COQUINE: dobrý tip, ale přeci jen z Hlaváku je to s dětmi už kus cesty...

    V parku přímo před Hlavákem je pěkné hřiště s prvky pro mrňata i pro větší (lanová prolézačka, lanovka), je tam voda, wc a hlídač.

    V této lokalitě je ještě zajímavé nové hřiště schované ve vnitrobloku Florentinum - Desfourská zahrada, vstup z ulice Na Florenci, wc v pasáži.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ja to sem dam, byt jde o hriste v praze, ale je podle me v relativni blizkosti hlavniho nadrazi a treba by se to nekomu hodilo.

    park lannova. nachazi se u reky, asi 5 minut od OC Palladium, od Palladia Revolucni k rece a pak doprava a po leve strane po cca 100 m se nachazi tento park. ofiko popis je tento: Hřiště má speciální změkčený povrch a je oplocené. Sestává ze tří částí: na první jsou herní prvky určené dětem od 2 do 6 let, je vybavená skluzavkou, šplhací stěnou, pískovišti, jsou zde pružinové kolébačky a závěsné houpačky, druhá část obsahuje herní prvky určené pro děti od 6 do 12 let, je vybavená lanovou pyramidou a herní sestavou, třetí část je určená pro míčové hry. Jsou zde také dvě pítka.

    za me ciste hriste, to detske pro mrnata je oplocene (cely park je oplocen a jeste toto male hriste je oploceno navic). je zde travnata plocha - deka, piknik. cast pod stromy, cast ne. lavicky ano, pitka ano. v tesne blizkosti neni zadny kram, ale to palladium je 5 minut chuze.

    no a z palladia to k hlavaku zas tak daleko neni.

    hriste je velike, kdybych projizdela/cekala na spoj a mela dve hodky, vydala bych se sem. anebo to tady zakoncit pred odjezdem z hlavaku. wc neni, ale to je prave kousek v tom palladiu.

    https://mapy.cz/zakladni?x=14.4305126&y=50.0930894&z=17&source=base&id=1924183
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MUFLONEK: jo rytířské hradiště je fajn, ale pro nás ze slezského předměstí trochu z ruky. Ikdyž procházka tam je od zastávek Na Brně a na Plachtě kolem Lidlu pěkná
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Tak jsem vyzkoušela to Rytířské hradiště v HK - krásná procházka a cestu k němu značí i několik naučných stezek. A na začátku (U zděné budovy) je ještě lanové centrum Na Větvi (spousta lávek ve vzduchu a natažené sítě na skákání) - jednorázový vstup osoba 120 Kč - tříleťák tam vydržel hodinu - občas si skočil dolů napít se, ale jako je to drahé, správně by se už neměl do průlezky vracet, ale fakt jako každých 20 min 120 Kč nedám, takže skrz turniket prolezl vždy zpátky (kdyby tam byl opakovaný vstup, tak ok, ale takhle se fakt blbě necítím).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    Víte, že má pražské Národní muzeum akci 9 muzeí za 5 dní tj. když si koupíte vstupenku do historické budovy, teď už bez front, tak se dá navštívit za tenhle lístek dalších 8 budov v průběhu 5 dnů. My koupili v Po a dneska jsme přidali další dvě a už jsme na šesti.Fajn program na léto v Praze.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Dalnicni tasa Florencie-Mnichov, doporucite nejake pekne odpocivadlo/pumpu, kde vas neco zaujalo (hriste, zviratka, vyhled, protahovaci stroje, cokoliv "netradicniho"?
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PETUL_KA: Do tech sedacek deti posadis, ne? Takze zas tak velka naloz veci to vlastne neni
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    PETUL_KA: jetax.cz nejlevnější taxi, zadej si na webu adresu a hodi to cenu. uber mi prijde neskutecne drahy
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    Potrebujeme se prepravit z Dejvic na Hlavak na vlak v 7:40, se dvema detma, golfkama, jednou velkou taskou a se dvema autosedackama (v cilove destinaci nas ceka tchyne se svym autem). MHD se mi moc jet nechce, komplikujou to ty autosedacky (vzit je musime), parkovani na nadrazi (muz se ten den vraci sam) by vyslo asi na 600,- (jedeme s RegioJetem, nemame narok na slevu na 99,-). Tago jde asi objednat dopredu, ale asi by stalo jako to parkovani. Pres Uber nas asi s takovou plnou polni nikdo nevezme. Kamarady v tuhle hodinu nechci otravovat. Neresil jste nekdo podobnej odvoz?
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    ANNAWA: radi bychom se obesli bez auta. takze mam zatim vymyslene vylety Favignana (trajekt + kola...?), Erice (lanovka), mozna Marsala (vlak). A zbytek - mame celkem 9 pobytovych dni - zustat primo v Trapani.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Díky všem za tipy, dám vědět, jak nám to nakonec dopadlo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANTIHERO: a budete tam mit auto nebo jak?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANTIHERO: Já právě našla jen ty plány, ale už pak ne zprávy z realizace. Tak spoléhám, že se holky ozvou.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    EDERA: diky, samo jsem filtrovala, ale vyslo mi z toho ze primo v tom Trapani asi nikdo pobytove s ditetem nebyl. tak me zajimalo, jestli se to nezmenilo...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANTIHERO: Sicílili vloni řešila PETATA [ PETATA @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli ] a POZITRON [ POZITRON @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli ]
    Trapani (a ještě víc Erice v horách nad ním) jsem doporučovala jako jedno z míst, které se mi na Sicílii líbilo nejvíc. Ale teda byla jsem tam kdysi dávno, takže bez dětí. Kolegyně (rovněž ale bezdětná) doporučuje buď ostrov Favignana, nebo něco směrem na sever na San Vito Lo Capo.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    VENIKA: facepalm :)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    YELI: to verim, na madrid jsem slysela samou chvalu. akorat my v ty parizi potrebujeme neco zaridit a deti nam na den nikdo nepohlida. tak nez na otocku s nimi, stravili bychom tam par dni no.
    YELI
    YELI --- ---
    COQUINE: Pariz je šílená sama o sobě :D Ale zrovna ten Madrid byl super baby friendly. U každého gatu hřiště, fakt pěkně dlouhé klouzačky, autíčka, krásně udělaný i speciální průchod securitou... A Madrid jako takový taky super, všude hřiště, byl to náš první výlet tehdy s ani ne dvouletou a bylo to bezva.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    Nebyli jste prosim nekdo (s detmi) v Trapani? Premyslim, jestli zustat cely pobyt tam (s vylety do okoli, napr. Favignana nas laka) nebo se radeji presunout hned po priletu jinam. Dite ma 2r. Dekuji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam