• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    EDERA
    EDERA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s návštěvou studií Harryho Pottera? Doporučení k nákupu vstupenek (s dopravou, bez) a cokoliv dalšího užitečného?
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TOMBRIDER: jo ty opice skvely :) labyrint jsme nesli, na to jsme meli moc maly deti. tak to je dobre, ze ta restaurace je ok, tim lepe :)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    COQUINE: restaurace v ZOO Hluboká.
    Za mne slušný průměr. Jídlo všem chutnalo. Obsluha pomalejší. Ale zas žádná tragédie.
    O víkendech a svátcích dost obsazeno.
    Jinak ZOO bezvadná, když jsme na jihu a není do čeho rejpnout. Jedeme tam. TOP ze zoo je ten jejich tropický pavilon kde jsou volně pobíhající opičky téměř k pohlazení (ale nenechaj se). A mravenčí labyrint, ten děti opravdu bavil..
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    sem odlozim par tipu, i kdyz jihocesi je urcite znaji. lokalita hluboka, ceske budejovice a okoli tyna nad vltavou

    budejky:
    hriste bosanoha http://bosonoha.cz/ podrobnejsi recenze zde https://overenorodici.cz/cz/detail-mista/p822-mestsky-park-bosonoha-ceske-budejovice za sebe doporucuji jit tam fakt v takovem pocasi, kdy dite muze byt bez bot. my tam sli v relativni zime a pulka zazitku diteti unikla.

    hopsarium https://hopsarium.cz/ byli jsme uz na lipne, tohle je vetsi a zazemi pro rodice o dost prijemnejsi. za deste ideal. jen teda lokalita neni uplne krasna, ale tak clovek tam jde kvuli tomu, co je uvnitr. vekove jak pro sotva chodici, tak i pro 10 lete. vetsi obcerstveni k dispozici (pizza, testoviny).

    park stromovka https://overenorodici.cz/cz/detail-mista/p793-park-stromovka-ceske-budejovice asi neni co doplnit, odrazedla a kola s sebou. je to pekne rozlehle, na prochazky ideal. detske hriste docela dobre, ale zas tolik prolezacek tam nebylo. nicmene na docasne zabaveni samozrejme ok.

    restaurace brio http://www.briorestaurant.cz/
    skvela obsluha, vyborne jidlo, dost zeleniny pro deti. neni bezbarierova. nahoru je dost schodu, my byli dole u "baru" a tam je to jen par schodu. nicmene s kocarkem na miste problem nebyl, velmi ochotni. s detmi obsluha vtipkovala a tak, zadny ze prudime s harantama :)

    hluboka nad vltavou:
    sportovni areal https://www.areal-hluboka.cz/ zaujalo me to lanove centrum, ale tam jsme kvuli veku deti nebyli. pro mensi deti je tam spuntarium, na zabaveni na par hodin urcite staci taky :) vetsi zabava to musi byt pro vetsi deti.

    zoo hluboka, myslim, ze mi to tu doporucovala ID VENIKA a jeste nekdo, zapomnela jsem ID. zoo super, je dost kompaktni, vybehy asi mensi, nez v praze, takze deti ta zvirata vidi snad v kazdem vybehu.. vodni svet skvely. restauraci jsme nezkouseli, pry jidlo nic moc, ale nevim. u restaurace hriste.

    zamecke zahrady dobre na prochazku, my jsme sli bez kocarku, docela wtf, ale nakonec jsme nahoru jeli vlackem a jen dolu jsme sli s obema detma pesky.

    tyn nad vltavou a okoli:
    jihoceske zemedelske muzeum https://www.zemedelske-muzeum.cz/uvod/ za me nejlepsi ze vseho, i s malymi detmi jsme tam stravili asi 3 hodiny. expozice fajn, k vyzkouseni traktory, nahore detsky koutek. minifarma (zas tak mini neni, znam mensi), kukuricne bludiste dobry :) jenom obcerstveni nic moc, snad jen parek v rohliku a pak syry od farmare. piti ano, wc samozrejme ano. prebalovaci pult jsem tam nenasla.

    zamek mitrowicz https://www.zamekmitrowicz.cz/
    krasna zahrada, detske hriste uvnitr, obcerstveni na grilu take. jezirko, par (snad doslova) lehatek u jezirka. wc velmi ciste. kdyby mel nekdo cestu kolem, i ta zahrada za kratke zastaveni stoji za to. uvnitr zamku jsme kvuli detem nebyli.

    nestihli jsme vylet lodi v tyne, ten jsem chtela, ale menili nejak casy odjezdu a nestrefili jsme se do zmenenych hodin.

    ubytovani neposilam, bydleli jsme soukrome, byt v komercnim arealu, ale nemeli jsme bezne zachazeni, tak si netroufam hodit objektivni recenzi. cestovali jsme se 2 pod 2 roky.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KIDLI: Aha, děkuji za varování:O( Chtěli jsme tam...
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    MUFLONEK: Horka fakt ne ;-) Krom toho obra a "amfiteátru" je zbytek hřište v dezolátním stavu. Byli jsme tam cca před měsícem.

    Naopak pokud Krkonoše, tak ještě Baldův svět v Mladých Bucích (ale je tam placený vstup)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    PETATA: Hele na Královku a hned vedle Prezidentskou se dá jít i od Bedřichova - vede tam cesta s úkoly - Mravenčí stezka... V Bedřichově se můžete stavit třeba ve stánku na Maliníku.

    A co lesopark Horka s mluvícím obrem? .) Nebo můžete dát procházku na Bramberk. A možná by se vám mohla líbit i procházka z Příchovic na Štěpánku.o) V Příchovicích se pak stavit U Čápa nebo ze Štěpánky sejít kousek a dát si oběd na Turnovské chatě... A ze Sedmihorek co Kost a pak Údolí Plakánek?
    PETATA
    PETATA --- ---
    diky diky
    Pecku mam v merku uz od zacatku, ale tu planujeme, az budeme nekde blize a na cely vikend
    momentalne je to od nas hodne daleko, jsme v Semihorkach
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TORUVIEL: to je ono :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PETATA: Pokud máš hřišťové děti, tak nedávno jsme procházeli kolem Portášových bud, vede k nim lanovka z Velké Úpy, a nahoře je velké netypické dětské hřišťě...a zpátky můžete sejít pěšky....

    A pokud máš vodomilné děti, tak v Harrachově je taková zvláštní restaurace Pod Čerťákem, mají tam rybníček s pstruhy a k němu shora vede malé korýtko s vodou,kde si děti můžou posílat pingpongový míček (ten bych vzala s sebou,nic jsme tam nenašli). Zvenku vypadá jako klasická chata a vevnitř je nefalšované sedmdesátkové červené peklo,doufám,že to nezrekonstruovali a nikdy nezrekonstruují,protože něco takového se jen tak nevidí....
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PETATA: my jsme s malými dětmi s holkami jezdily do Hrabětic na parkoviště, odtud jsme sli s kočáry/odrážedly na Královku nebo Prezidentskou, je to celou dobu po asfaltu,takže i malá děcka to na odrážedle ujedou. Na obou chatách docela dobře varili, plus na Královce mají fajn dětské hřiště a chlupaté krávy na pozorování. Nebo můžete na Jizerku, necháte auto na parkovišti a jen v podstatě obejdete tu osadu. Hospodu nedoporučím, tuším nikde to nebyl žádný zázrak.
    PETATA
    PETATA --- ---
    máte prosím tip na baby friendly výlet, aby to ušel syn (3 roky)
    jsme Českém ráji, ale toužíme zajet do Jizerek nebo na kraj Krkonoš (např Harrachov) a vyjet lanovkou, projít se po hřebeni, dát si něco dobrého v nějaké chatě a ideálně sejít k autu :)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    tipy na zabaveni deti na cestach:

    Aktivity zbalené na cesty - Montessori Kids
    https://montessorikids.sk/aktivity-zbalene-na-cesty/
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MIDORI: my byli na zaklade zdejsiho opakovaneho doporuceni v penzionu baloon primo pod Palavou.
    KAERI
    KAERI --- ---
    MIDORI: My byli kdysi tady,ještě bez dětí, bylo to v pohodě: https://penzion-ivka.hotel.cz/accommodation/
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MIDORI: My jsme byli spokojeni tady http://www.booking.com/Share-xzUP2a
    HANELA
    HANELA --- ---
    MIDORI: my jsme byli asi dvakrát třikrát tady http://hajovna.com/
    ALE..už je to asi 10 let, tak se to mohlo změnit. Tenkrát to tam bylo moc příjemné.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Nemate prosim nekdo tip na pension na Jizni Morave, kolem Palavy? Nemusi byt nutne baby friendly
    GEGI
    GEGI --- ---
    děkuju, to je nyxí rada, ale dobrá, to mě vůbec nenapadlo. prozkoumám!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam