• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ANNAWA: talířky byly papírový, kelímky na pivo/limo a příbory plast
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TOOMIX: jídlo je tam strašný, o tom žádná, navíc plasty a zase plasty.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Gaston má super jídlo, byl jsem z něj dost příjemně překvapen. Navíc je tam celkem hodně místa a člověk dostane jídlo hned a není to drahé. Takže pro rodinu s dětmi super.
    SITH
    SITH --- ---
    MONI: tak to je super, jídlo v zoo totiž bylo vždy strašný
    MONI
    MONI --- ---
    QUANTI: pražská ZOO se v jídle hodně zlepšila, nově otevřená restaurace Gaston mě v létě překvapila zdravými vege jídly a minulý týden v Oceánu jsme měli polentu s pečenou zeleninou a trhaným vepřovým. Až jsem si říkala, že musím to zoo častěji, když tam vaří lépe než v restauracích u nás v okolí...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TOOMIX: my tam byli s triletym poprve posledni vikend prazdnin a sice bylo samozrejme total narvano (vc vodniho sveta), ale uzil si to dost. jidlo: za me prave prekvapive dobry stanek s rybama a pizza, uz nevim co presne jsme meli. takze se da vyhnout i smazaku.
    ja tam rada pojedu znovu, ale mimo sezonu, ty davy jsou na me moc.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TOOMIX: to je asi taky individuální, my s dětmi do Mirakula jezdíme asi od dvou let starší, často i mimo hlavní sezónu - je fakt, že s dětma do roka tam fakt není moc co, nebo minimálně mě to tam nebavilo, ale chodiči už si podle mě svoje najdou, do těch dvou tří je to na zvážení, ale od tří to oba milujou. Trampolína je jedna vyloženě právě pro menší u Země prasátka Pigy, k jídlu si prakticky vždycky dávám kuřecí steak s grilovanou zeleninou - a to mi přijde že se v takových zábavních parcích sežene málokdy, třeba v zoo mívám větší problém se nějak slušně najíst - a to mi přijde nepřesolený a v pohodě. Kafe mají hodně slušný, můžu potvrdit. V tý lesní části jsou pokud vím i výběhy pro nějaký lesní zvířátka, viděli jsme myslím jezevce, lišku. Dětem je 6 a 4 a teprve letos jsme byli v Mirakulu jen jednou (protože byl furt nějaký jiný program), v předchozích 4 letech minimálně 2-3x za rok (mají myslím od dubna, zavírají teď koncem října).
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak ja jen k tomu rhodosu - site nam sice byly tentokrat k nicemu, pze balkonove dvere, ale ten biolit family do elektriky nas zachranil. prvni noc jsem ho nevybalila, pze jsme prileteli pozde a odpadli a to byla jedina noc, kdy nas postipali.

a jinak, kdybyste se nekdo nebal planovat s detma dlouho dopredu, ryanair min tyden ohlasil novu linku na letni sezonu cerven - zari z prahy do solune a prave na rhodos, daji se ted koupit pekne letenky kolem 2300 za zpatecni (cena samozrejme bez zavazadel, ale kdo s detma potrebuju zavazadla ze haha:))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    V sobotu jsme s dětmi navštívili Mirakulum (dcera 2.5r, dcera 10m) a mám z toho rozporuplné pocity.
    Vodní svět je teď samozřejmě zavřený, vláček taky nejezdil, ani jsme nepátrali proč.

Atrakce | Park Mirakulum
    https://www.mirakulum.cz/o-parku/atrakce/

Hrad, Lanové centrum a Lesní město jsou všechny na jedno brdo - člověk jen leze ve vzduchu po těch provazových lávkách, kladinách a svařovaných "tubusech" a nijak se to neliší od toho, co mají třeba ve Dvoře Králové v Zoo. Jen to jednou vypadá jako hrad, jednou jako lesní město. Pod hradem je betonové bludiště, kde si bez baterky/svícení mobilem rozbijete hubu (mají to i v instrukcích Před návštěvou), v tom lesním městě je taky bludiště, ale člověk tam má aspoň trochu pocit, že leze ve starém dole a ne u Fritzla pod barákem.

U lanového centra je uvnitř prostor, kde je několik tisíc dřevěných jenga kostiček, můžete si tam dosyta stavět a ani na vás nebude, v případě nepřízně počasí, pršet. V lesním městě je ještě sjezd na takových nafukovacích člunech po "umělé sjezdovce", to je taky super.

Velké trampolíny (jsou tam tuším dvě) kazí fakt, že tam starší děti metaj salta, u toho se natáčí gopročkem a neberou žádné ohledy na statní děti - několikrát jsem je musel okřiknout, ať dávají pozor i na ostatní děti. Navíc tam občas skáčou i v botech, protože tam není nikdo ze zaměstnanců, kdo by jim cokoliv řekl.

Minizoo je fakt mini, dohromady asi 6 koz na prostoru 15x15m. Obří houpačky jsme nezkoušeli, byla tam pořád fronta.

Co velmi chválím je to venkovní bludiště dělané z křoví/stromů, tam jsme strávili dost času. Taky je moc fajn ta Dětská vesnička v zemi prasátky Pigy. Je tam dřevěný obchod, dřevěná kuchyňka, spousta lezení atd, ale ne tak "náročné" jako v hradu a lanovém městě. Navíc tam jsou lanovky, kde se dají vozit i malé děti (mají sedačku, ze které dítě nevypadne).

Co se týče stravování - chtěli jsme se najíst nějak normálně, ne smažák s hranolkama, takže jsem objednal "kuřecí steak" a k tomu "pečené brambory ve slupce". Za chvilku na mě volali, že kuřecí steak nemají a mají jen krkovici. Tak jsem vzal krkovici no. Protože na to ale používaj ty nakládaný prefabrikáty (v kuchyni jsem zahlédl igelitvý obal, ve kterém to měli), tak to bylo přesolený jako prase, reklamovat nemělo cenu, dostal bych to samý. Ty brambory byly ale super, dokonce je i někdo posypal nějakou petrželí, těm se nedalo co vytknout. Jestli se chcete najíst nějak normálně, vezměte si s sebou vlastní jídlo nebo se smiřte se smažákem s hranolkama, párkama v rohlíku, klobásou nebo čínskými nudlemi. Z piva mají jen točené Svijany, nealko točí malinovku a zbytek mají v PET (pepsi, bonaqua atd.). Kafe bylo prý dobrý, říkala manželka.

Ačkoliv návštěvní řád v bodě 11 výslovně říká, že V celém areálu parku platí zákaz kouření. Zákaz se vztahuje i na elektronické cigarety. jsou po parku rozmístěné a cedulkami označené kuřácké koutky, které jsou hojně využívané.

Pozitivně hodnotím velké parkoviště (zadarmo), pásky na ruce pro děti, kam na sebe napíšete telefon pro případ ztráty potomka, velké množství záchodů, na každých je i prostor pro invalidy s přebalovacím pultem. Taky velmi pozitivně hodnotím, že ve food courtech jsou všude mikrovlnky na ohřátí jídla pro batole nebo něčeho vlastního.

Pokud máte děti školou povinné, dejme tomu 6-13 tak si tam budou blbnout celý den a budou z toho fakt nadšené. S menšími dětmi bych návštěvu rozhodně zvážil a jel radši do fajnparku u Chlumce nad Cidlinou, který je teď ale po sezóně a otvírat bude zase až v dubnu 2020
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    FIFI:
    IKARIE: diky!
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PROMETHEA: sehnala sem za par korun v DM (nabizi to i alza, ale tam to stoji 150).
    mam i biolit a naramek pro starsiho, takze si na nas jen tak neprijdou :))

STARDAY
    STARDAY --- ---
    KATIA: souhlas. i s tou asii. na miste vetsinou nic moc k dispozici nebylo, nebo v male koncentraci. na nase repelenty koukali mistni jak na zjeveni a zazrak, ze kde jsme to sehnali :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    FIFI: hele, to jsou informace k ničemu, když nevíme co to bylo zač, jaké v tom byly účinné látky atp. nevíš prokazatelně, že rozdíl byl v tom, že je to lokální výrobek. v situaci, kdy drtivou většinu výrobku obecně dělá jedna fabrika pro víc zemí, bych si dovolila pochybovat o tom, že někdo míchá nějaké specifické řecké či jiné koktejly na místní komáry. to by se fakt muselo vyplatit. názor hodlám změnit jedině při dodání přesných složeni výrobků :-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    PROMETHEA: vetsinou jsme kupovali znacku tesa:

tesa COMFORT 55388 antracitová - Síť proti hmyzu | Alza.cz
    https://www.alza.cz/..._c__1o1_TESA011&gclid=EAIaIQobChMIpoLP28uS5QIV2uR3Ch2vygPCEAQYASABEgIhZPD_BwE
    FIFI
    FIFI --- ---
    KATIA: ne, nemyslim. Ostatne Quanti to zde potvrzuje i v roce 2019:)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Často kupujeme protikomáří náramky, a když bylo letos na dovolené nejhůř a jeden ze synů už pro oteklé oči vypadal velmi asijsky, nechali jsme v nich kluky i spát. Měli je teda na nohou, aby je neměli hned u nosu, jsou dost intenzivní.
    KATIA
    KATIA --- ---
    FIFI: nemyslíš, že se možná od té doby produkty trochu posunuly ;-) s českým biolitem jsme byli v pohodě i v Asii, tam to teda vůbec bylo humorné - tady doporučení kupte místní, ať to zabírá, v nouzi z ČR třeba autan, ten je nejsilnější. Místní např v Thajsku? Citronella :-D
    jako jistě, může se stát leccos, ale zejména po EU bych moc nepředpokládala zásadní rozdíly v aktuálním složení. jestli se to chce někomu zkoumat, tak prosím. v Chorvatsku v létě jsme měli jejich i náš a fungovaly oba.
    FIFI
    FIFI --- ---
    QUANTI: rozhodne souhlasim s tim, ze to chce koupit mistni znacky. Overili jsme to za vas na korfu uz v roce 1998.

Site jsme pak tak vozili, ale az tak od roku 2001, driv nic takoveho nebylo. Meli jsme tedy oboji - site i strojky. Tehdy byly strojky jeste na takove polstarky a ceske nic. Majitelka apartmanu nam tehdy prinesla ty jejich a dite pak (uvnitr) uz nic nestiplo.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    PROMETHEA: manžel to kupuje v nějakých domácích potřebách, viz ZEMINO
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    PROMETHEA: lidl to třeba prodává..je to síť,kterou příchytiš na suchý zip, který nalepíš do rámu
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    HUJERKA: dobra vychytavka. Muzes poslat link? Nebo popsat z ceho to je, pokud dyi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam