• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANABEL_LEE: ještě Kolumba: muzeum, highlight hlavně pro milovníky architektury
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    RYBKA: u te katedraly (vylez na vez a na strechu, stoji to za to) je super muzeum rimske kultury (se zachovanym kusem rimske cesty) a ludwigsmuseum, coz je vytvarne umeni, byvaji tam i velke vystavy svetovych umelcu.. toz to jestli jsi na vytvarno :) jinak kousek dal je u reky je muzeum cokolady s ochutnavkou, vubec kolem Ryna je to moc hezke
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYBKA: a vidět? Katedrálu, jít pěšky po železnicnim mostě, na druhém břehu je mrakodrap Triangle, nahoře je vyhlídková terasa, ta je super, od něj po břehu je Rheinpark s velmi oldschool kabinkovou lanovku přes řeku, pokud máš ráda, jsou tam i galerie a muzea.
    Na konci toho železničního mostu je jak nádraží, tak ta katedrála a taky budova filharmonie, před kterou je takový malý náměstíčko, který několikrát denně ohradi a hlídají, aby tam nikdo nešel - zajímalo mě proč, a je to kvůli zkouškám a koncertům, hudebníky ruší, když po tom někdo chodí :-))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYBKA: v Kolíně nad Rýnem jsem byla víckrát a problémy s placením kartou občas byly y asi podobně jako jinde v Německu, ale nic fatálního, většinou to šlo. Jak tu zaznělo, problémem jsou spíš malé obchody.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RYBKA: v německu mají většinou takový EC karty, visu nebo mastercard má minimum lidí, a zejména malé obchody je spíš neberou. Velké supermarkety a obchoďáky ale spíš bralt budou. Určitě je ale dobrý mít keš, Německo je v tomhle dost zaostalé :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Můžu se tu optat? Jedu (přiznávám bez dětí, ale půjdu se tam podívat do školy) do Kolína nad Rýnem. Nevíte, jak je to tam s platbama kartou? Kamarádka, co šla v létě po německém venkově, říkala, že karty skoro nikde nebrali, tak doufám, že ve městě to bude lepší a že bude fungovat normální visa...
    A co stojí za to vidět?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    EUFORIA: no ja vybirala last minute hlavne dle pocasi (koupila sem ve stredu a v patek sme leteli, tak jsem doufala ze predpoved vydrzi). cely tyden bylo jeste 27-29st, azuro, jedno odpoledne silna bourka. more bylo jeste teple krasne, vyhrate po sezone, jeeiny co bylo chladnejsi tak byly hotelove bazeny, ale koupalimjsme se v nich taky, i mimino. jen to nebylo na to cachtat se v tom cely dopoledne.
    jinak jeste tepleji bylo na kypru, ale tam si me nejak nic nelibilo nebo to byl sever a mimino nema pas. velka nabidka byla jeste na kretu, ale tam melo byt uz jen kolem 24st a hlavne vetrno.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KATIA: Taky jsem z nich byla unešená.... :-)
    EUFORIA
    EUFORIA --- ---
    IKARIE: a jaky bylo pocasi? Co more, teply jeste? :)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    Gulab u slonu v prazske zoo ma asijske speciality, jen cenove uz je to docela palka. Muz ted pri posledni navsteve namitl, ze by mu stacila detska korma za kilo vcetne ryze ;) Jinak v zime tam chodim s detma s permici v zasade jen kvuli jidlu, pozdravit nejaky zvirata v pavilonech a na hriste.

A myslim, ze celkem nove maji v cukrarne u lanovky kafe z poradnyho kavovaru, lepsi nez to z automatu ve zbytku zoo.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONI: dobrá zpráva, díky.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KATIA: tohle byl fakt standardní plastovy kelímek s logem Svinan a průhledné příbory, co davají třeba v McDonalds k salátům
    KATIA
    KATIA --- ---
    TOOMIX: někdy ten plast už je kompostovatelný škrob, já to třeba na pohled nepoznala a někde se nad tím pozastavila a ono ok...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ANNAWA: talířky byly papírový, kelímky na pivo/limo a příbory plast
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TOOMIX: jídlo je tam strašný, o tom žádná, navíc plasty a zase plasty.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Gaston má super jídlo, byl jsem z něj dost příjemně překvapen. Navíc je tam celkem hodně místa a člověk dostane jídlo hned a není to drahé. Takže pro rodinu s dětmi super.
    SITH
    SITH --- ---
    MONI: tak to je super, jídlo v zoo totiž bylo vždy strašný
    MONI
    MONI --- ---
    QUANTI: pražská ZOO se v jídle hodně zlepšila, nově otevřená restaurace Gaston mě v létě překvapila zdravými vege jídly a minulý týden v Oceánu jsme měli polentu s pečenou zeleninou a trhaným vepřovým. Až jsem si říkala, že musím to zoo častěji, když tam vaří lépe než v restauracích u nás v okolí...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TOOMIX: my tam byli s triletym poprve posledni vikend prazdnin a sice bylo samozrejme total narvano (vc vodniho sveta), ale uzil si to dost. jidlo: za me prave prekvapive dobry stanek s rybama a pizza, uz nevim co presne jsme meli. takze se da vyhnout i smazaku.
    ja tam rada pojedu znovu, ale mimo sezonu, ty davy jsou na me moc.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TOOMIX: to je asi taky individuální, my s dětmi do Mirakula jezdíme asi od dvou let starší, často i mimo hlavní sezónu - je fakt, že s dětma do roka tam fakt není moc co, nebo minimálně mě to tam nebavilo, ale chodiči už si podle mě svoje najdou, do těch dvou tří je to na zvážení, ale od tří to oba milujou. Trampolína je jedna vyloženě právě pro menší u Země prasátka Pigy, k jídlu si prakticky vždycky dávám kuřecí steak s grilovanou zeleninou - a to mi přijde že se v takových zábavních parcích sežene málokdy, třeba v zoo mívám větší problém se nějak slušně najíst - a to mi přijde nepřesolený a v pohodě. Kafe mají hodně slušný, můžu potvrdit. V tý lesní části jsou pokud vím i výběhy pro nějaký lesní zvířátka, viděli jsme myslím jezevce, lišku. Dětem je 6 a 4 a teprve letos jsme byli v Mirakulu jen jednou (protože byl furt nějaký jiný program), v předchozích 4 letech minimálně 2-3x za rok (mají myslím od dubna, zavírají teď koncem října).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam