• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dali jsme o vikendu dva moc fajn vylety v okoli prahy, tak treba se nekomu bude hodit:

prvni vylet jsme se zcela inspirovali tady popsanym:
    Výlet s dětmi ze Světic do Říčan – Praha Východ | Ověřeno rodiči - Ověřená místa a recenze pro rodiny s dětmi
    https://overenorodici.cz/cz/detail-mista/p1062-vylet-s-detmi-ze-svetic-do-rican-praha-vychod
    trilety syn to dal v pohode na odrazedle, vse sedi s popisem na webu, jen jedna pripominka - v pivovaru v ricanech bylo jidlo sice fajn, ale obsluha velmi neprijemna. kamaradka, co tam byla se mnou, uz mela v minulosti podobnou zkusenost.

a v nedeli jsme se vydali na detske divadlo do (nove otevrene?) prekrasne herny Mestecko v Letech u Dobrichovic: https://www.facebook.com/nasemestecko/
    jeli jsme opet s odrazedlem do dobrichovic vlakem, pak asi 3km podel berounky do herny na divadlo, ale i bez kulturniho programu o medvedech ta herna urcite stoji za navstevu. pry tami vari, my si dali jen kafe,protoze byla na divadle asi triliarda lidi, a presunuli se hned naproti do pivovaru MMX. tam je mimochodem taky takovy uplne miniaturni detsky koutek. jidlo v pohode, ceny prazske. zpatky jsme to vzali zas okolo berounky a v dobrichovicich jsme se zastavili na kafe a dort v "cafe cerny dorty" kde je opet moc pekny detsky koutek a mela jsem za velmi prazske ceny uplne paradni nugatovy cheesecake. trilety to na odrazedle ujel cely bez vetsich reci, jen pak cesta z hlavalu domu do kopce na vinohrady uz byla trosku nad sily vsech zucastnenych :))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RYNA: byli jsme tam o víkendu o prázdninách a nebyl problém
    RYNA
    RYNA --- ---
    Ahoj, nevíte prosím náhodou, jak moc bývá přecpaná zručská kuličková dráha o víkendech? Zvažujeme, že bych on se tam zítra zastavili, ale nevím, jestli to není o víkendu blbost.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MUFLONEK: Detoa je v podstatě prohlídka výroby, pro tříleté dítě mi to přijde trochu moc “velké”.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IKARIE: kousek odtamtud (Karpacz) je gravitační anomálie, položená petka "jede" do kopce, odbržděné auto taky jede do kopce resp. kopečka, je to docela legrace. Kromě toho je v tomhle městečku překrásný dřevěný kostel dovezený ze Skandinávie. Hezké místo na výlet.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    IKARIE: a na zpáteční cestě třeba i Detoa a muzeum hraček (další je i v Jablonci)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    IKARIE: To je jasné u Sklarzky Poreby je Dinopark. Kousek jsou Jakuszyce (dojedete tam vlakem ) a z nich vylet na polskou stranu Jizerek, s občerstvením na chatě Orle (serniky, boršč...)
    KATIA
    KATIA --- ---
    iq park, byli jsme o víkendu :-)
    je to větší, než jsem myslela (4. patra), pro větší děti poměrně samoobslužné, menší se tak nějak placatí mezi, to mi trochu chybělo, že nebyl nějaký koutek vyloženě pro malé.
    velký kluci (6-8) se vyřádili, byli jsme tam fakt celý den (včetně teda nějakého lektorovaného workshopu). malej (15 měs) si nejvíc užil nakupování (dost v chaosu a neúplne vše funkční, ale jemu je to fakt jedno) a pak nějaké exponáty, kde třeba něco zmáčkl a ono to něco dělalo atp. s ním jsem tam byla tedy o dost kratší dobu, než velký. plus věci na převlečení s sebou, dole jsou nějaké vodní prvky.
    jídlo přímo tam jen automat, ale dá se s kartičkou odejít ven a v Babylonu jsou restaurace. byli jsme v samoobslužné Jizerce a nebyla to teda žádná sláva (třeba vývar fakt brutálně mastný).
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    sklarska poruba - polsko. byl nekdo s detma? bookla jsem ted pomerne naslepo ubytko na 3 noci v hotelu s mensim aquaparkem a wellness, takze se zabavime i tam, ale uvitam tipy na vylety po okoli. na ceste zpet chceme iqpark v liberci, ale zrovna liberec neni uplna exotika, mame kousek babi, takze tam jezdime a zname. pokud nikdo do pristiho tydne neonemocni, jedem ve slozeni ja, moje mamka, 3lety a 7mesicni.
    REONA
    REONA --- ---
    KATIA: Připojuji se k doporučení, dnes jsem absolvovala s holkami (3,5 a 5,5) a super výlet, který si obě užily, navíc díky vstupu do 6 let zdarma jsem platila jen já. Užily si Trnku, vizuální herny i dětský koutek a díky svatomartinskému víkendu jsme na dvorku poobědvaly husu, na kterou jsem měla fakt chuť :) Málokdy se z výletu, kam jedu sama s oběma, vracím s tak dobrým pocitem :)
    HANELA
    HANELA --- ---
    TRAMIN: viděla jsem to v akci a přišlo mi to šikovné.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    HANELA: tohle jsem koupila ja. letelo se s tim dvakrat a docela to miluje
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    EDERA: Ja na tom nedavno videla dospelyho a prislo mi to na ty presuny skvely. Ale jak pises, je to strasne tezky, pokud prirucak muze mit vetsinou max 8kg, tak mit pres 5 jenom v kufru nejde :(. A ono se to posledni dobou dost kontroluje, jak mivaji vsichni prave jenom ty prirucaky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    LEXIK: Akorát je to samo o sobě dost těžký.:-(
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    EDERA: Kouzelný ... když si představím ty stovky metrů chůze s kufrem při přesouvání mezi terminály na velkých letištích často i v časovém stresu, byla by koloběžka skvělé a ekologické řešení..! :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    HANELA: Řeč byla jen o funny wheels (co očividně mají plastová kolečka) a potom o blíže nespecifikovaných plastových motorkách. Osobně bych se spíš než randálu bála, že se na tom dítě bude pohybovat jako neřízená střela, což tak jako děti dost často dělají i venku, kde je dost prostoru, natož v interiéru.

Onehdá jsem teda viděla děti s kufrem-koloběžkou a doteď přemýšlím, jestli si o to nenapsat Ježíškovi.:-D
    Luggage on the wheels BLUE - Skládací koloběžka | Alza.cz
    https://www.alza.cz/sport/luggage-on-the-wheels-blue-d4590055.htm?layoutAutoChange=1
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PROMETHEA: bylo řečeno, že je to plastová motorka a já jsem možná neznalá, ale já plastové motorky znám jenom s plastovýma kolečkama a hlučné jsou teda pekelně. pokud existují i s neplastovýma, tak jsem to ještě nezaregistrovala.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ja ale nechci odrazedlo na letiste, ja ho potrebuju v londyne na pohyb po meste :) cestou tam se vejde do kufru, ale zpet asi ne, tak jestli to protahnu jako detske zavazadlo.

jestli na nem bude na letisti jezdit, dam si pozor na hluk :)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Jeste vam do toho hodim vidle, my s sebou na letiste obcas berem kolobezku. Ma gumovy kolecka, da se rozlozit. Kvuli tomu absolutne hladkymu povrchu ji synovi obcas zavidim ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam