• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    HANELA
    HANELA --- ---
    EULE: teď jsem se ztratila, o jakém místě píšeš? :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: naposledy jsme byli v Barceloně v listopadu, tak to jsem si to nelajsla, ale až někdy pojedu za teplejšího počasí, tak budeme bydlet někde na lodi - přes airbnb jsem viděla několik nabídek takhle podobně dojezd.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: Tak bez dítěte by mě tam asi nikdo nedostal :-)) ale s to byl prima zážitek a až povyroste malej, tak se tam ráda zase vypravím.
    EULE
    EULE --- ---
    Dekuju vam :)
    EULE
    EULE --- ---
    ANNAWA: moje taky, jen tohle mi prislo hodne temne. Ale asi jde udelat i mene temny program, nez jsem mela ja. Na me z celeho toho mesta dycha nestesti...
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Tak jo.:-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: jj, my s dětma Barcelonu pojali podobne, s mužem jsme teda bydleli přímo ve městě a drahy to bylo už tehdy.

EDERA: Hallstat vůbec je moc pěknej, akorát v zimě byly doly zavřený. Ale zase ty vyhlídky s tím sněhem, to byla romantika.

KATIA: tam to bylo fajn, pravda.

EULE: moje děti i malé zvládají i historii, když jsou nějak motivované, treba hledáme kešky a tak podobně.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: jj, sama, přidejte se ;-)
    SITH
    SITH --- ---
    EULE: soused doporučoval Playmobile park (aka Legoland), ale že stavebnice Playmobile. Je to v Německu kousek za hranicemi. Jen nevím, zda to na ně není už moc dětské
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ANNAWA: ja byla v barcelone xkrat jako bezdetna a ted jsem k vanocum koupila _relativne_ levne letenky na necely tyden v kvetnu. budem tam i pres vikend, kdy se hraje fotbal, takze to byl darek pro muze level prvni cena v soutezi partnerka roku :)
    no nicmene jsem koupila ty letenky a pak me malem vomejvalo z ceny ubytovani (coz jsem si samozrejme predem nezjistila, pac jsem ty letenky kupovala v panice z absence hlavniho darku 24.12. v 15:50:))

a dostala jsem tip na mestecko castelldefels - jede tam vlak z letiste, vlak do centra barcelony 25min, mame byt pres airbnb uplne primo v prvni plazove linii, plaz je moc pekna, vsude fura hrist a tech 5 noci nas vyslo na necelych 11 tisic - apartman s dvema loznicema a obyvake. ve meste to bylo vsechno minimalne dvakrat drazsi. mame male deti, takze z tech 5 dnu predpokladam ze pojedem do mesta tak 2x a zbytek se budem placat na plazi. tak treba se to bude taky nekomu hodit :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: Tam chce zas pro změnu muž. Původně jsem mu to slíbila jako romantiku ve dvou, až budou děti na táborech, ale to bychom tam museli pak ještě jednou s nima.:-D

EULE: Ono i Drážďany jsou super, a Míšeň a Zhořelec, resp. celá Lužice.

ANNAWA: Solné doly jsme kdysi absolvovali v Hallstattu a klidně bych si je dala znovu. Do toho Krakowa chceš jet s dětma sama? Že bychom se s blondýnou přidaly?
    KATIA
    KATIA --- ---
    EULE: jj, plus je kousek Speyer - myslím, že jsem tu kdysi dávala i krátkou recenzi.
    EULE
    EULE --- ---
    KATIA: myslis to muzeum?
    EULE
    EULE --- ---
    EDERA: Krakov je super, jen nevim, jak s detmi. My dospeli jsme si dali spis jeho temnejsi historickou stranku.
    Dekuju, neco musim vybrat ja a priznavam se, ze jsem nikde v okoli moc nebyla, tak sbiram inspiraci, protoze jsem jim slibila jarni vylet.
    Ve Vidni se detem taky moc libilo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: já se s malejma dětma chystám na jaře do Krakowa, nikdy jsem tam nebyla, plus solny doly teda.

EULE: tu zmíněnou Wroclaw bych klidně doporučila, tamní pavilon Afrykarium v ZOO je boží, dobré je i muzeum Hydropolis, i když spíš tak pro první stupeň, tak si těch 12, my teda na obou těchto místech strávili asi tři hodiny.
    Vídeň naše děti bavila taky, Budapešť asi trochu méně, Mnichov je fajn.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EULE: co sinnsheim?
    EDERA
    EDERA --- ---
    EULE: Záleží na tom, co chcete. Přírodu, muzea (technická nebo klasická), galerie, zábavní park, ZOO... Našim holkám se velmi líbilo ve Vídni a Budapešti. Chtějí do Bratislavy (slovenština je fascinuje, že to je a není cizí jazyk). Já chci do Norimberku nebo do Wroclavi do ZOO na kapustňáky. A do Krakova.
    EULE
    EULE --- ---
    ANNAWA: kdyz pominu sporty (ty nebavi me) , tak skoro vsechno. Maji radi Legoland, maji radi koupani a lazne, jsou technicky a jeden i lehce vedecky zalozeny. Nebavi je extra dlouhy prochazky (myslim nad 10 km)...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EULE: co je baví?IBERIA: jasně, ale my se musíme řídit i termíny, kvůli práci, škole, táborům... Takže holt u letenek hledáme optimalni poměr cena výkon.

Vlakovou dovolenou jsme nedělali primárně kvůli ceně, ono bez hledání jízdenek v aplikacích ale koupi rovnou na hlavaku v mezinárodní pokladně by to bylo ne o trochu, ale o hodně dražší lež letadlo. Chtěli jsme prostě dojet do Říma, potažmo do Neapole vlakem.

RYNA: Barcelona je notoricky drahá, tam jsem úplně levný letenky snad nenašla nikdy, jen kdysi s mužem snad ještě přes Sky Europe. Velký děti jsme tam před lety vzali autem. Třeba Řím naopak levne najdeš snadno.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    EULE: europapark, kamaradka chvalila, ma deti 10 a 14
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam