• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    RYNA
    RYNA --- ---
    COQUINE: My jsme byli v Muzeu hygieny s rok a čtvrt starým dítětem a je tam tolik vjemů, že se zabavil taky a návštěvu jsme si užili všichni.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    COQUINE: tříleté dítě asi jo, pro roční to vyloženě není. Ale v tom dopravním muzeu, který je spíš pro starší děti, je nahoře fajn dopravní hřiště.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ANNAWA: no ja spis myslela vek 1 az 3, predskolaky nemame v repertoaru. bude to tam bavit i takhle maly?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    COQUINE: muzeum hygieny má vyloženě dětskou část zamerenou na smysly, pro předškoláky ideální.
    Dále dětskou parkovou zeleznici, ta naši rodinu baví.
    PETATA
    PETATA --- ---
    COQUINE: jeste tady bylo doporucovano muzeum hygieny
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    hele a co krome dopravniho muzea v drazdanech je dobre pro deti? myslim spis pro ty mensi a idealne centrum... muzu vymenit za rady o nakupech, no.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SITH: to je tak do deseti let max. Ale pěkné :))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: sakra, to mi uniklo.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Tak my se s blondýnou v Budapešti taky oddělily od zbytku výpravy a šly do muzea metra.:-D
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TOOMIX: .. a hlavne se tam se dvema detma moc nevyspal :)) (teda mluvim za sebe, jine rodiny to asi zvladaj, u nas to jeste koreni muz svym hlasitym chrapanim)
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: musím se do těch Drážďan taky vydat! :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: možná mi to taky zůstane :-)) je fakt, že sám má člověk aspoň klid vše pročíst!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Koukám, že za dvojlůžkový pokoj v hotelu v Barceloně (NH Porta Barcelona, Generalitat de Catalunya 6), za který jsem dal v srpnu 2016 (rezervovano na říjen 2016) 55€/noc bych teď na květen dal 86€/noc
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: aha, dobré vědět, díky.

EDERA: byla jsem letos v červnu sama s ani ne ctyrletpu Jo sama na víkend v Drážďanech. A co jsme mimo jiné navštívily? Dopravní muzeum!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: ve Wieliczce jsme letos byli a mám z toho dost rozporuplné pocity. Na jednu stranu je to neskutečný prostor neskutečně hluboko pod zemí, na druhou stranu je to neskutečně davová atrakce, současně je pod zemí hromada skupin s průvodcem a je to honem, honem, rychle sem, rychle tam, jdeme dál, že je ten prožitek poloviční. V naprosto neznámém rakouském dole na železnou rudu jsme si to nakonec užili mnohem víc, než ve Wieliczce... Jinak doporučuju zajistit si vstupenky přes internet a dopředu. Chtěli jsme v létě koupit den předem a nebylo to možné. Místo toho jsme museli stát asi hodinu a půl frontu na slunci. Muž chtěl už po půl hodině odcházet, jak byl otrávený...
    EULE
    EULE --- ---
    HANELA: o Krakowu
    RYNA
    RYNA --- ---
    IKARIE: Hehehe, stejným procesem jsme prošli loni, muž nám koupil letenky jako dárek k Vánocům a já jsem pak omdlevala u cen ubytování, fakt ÚLET :) (Barcelona jako jedno z měst úspěšně reguluje airbnb a podle toho vypadají ceny). My jsme zvyklí si pronajimat celý byt, ale tady to absolutně nepřipadalo v úvahu. Nakonec jsme našli dost úžasné ubytování v bytě u jedné rodiny, která část svého bytu pronajímala vyloženě jen rodinám a dětmi jako jsme my. Byl to nakonec skvělý kulturní zážitek, který si užili hlavně naši kluci, a za daných okolností i za slušnou cenu (4 noci v dobré lokalitě asi za 8 tisíc).

Týden jsme pak strávili v kempu u moře asi hodinu na jih od Barcelony a to naopak doporučuji velmi, bylo to naprosto uuuuzasneeeee.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: Já technická muzea miluju, obzvlášť ta, kde je něco vesmírného. Takže do Speyeru bych jela klidně i sama.
    HANELA
    HANELA --- ---
    EULE: teď jsem se ztratila, o jakém místě píšeš? :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: naposledy jsme byli v Barceloně v listopadu, tak to jsem si to nelajsla, ale až někdy pojedu za teplejšího počasí, tak budeme bydlet někde na lodi - přes airbnb jsem viděla několik nabídek takhle podobně dojezd.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: Tak bez dítěte by mě tam asi nikdo nedostal :-)) ale s to byl prima zážitek a až povyroste malej, tak se tam ráda zase vypravím.
    EULE
    EULE --- ---
    Dekuju vam :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam