• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    Nemáte někdo tip na nějaký cíl s dětmi 1 a 2,5 roku v okolí Krásné Lípy a aby to bylo vevnitř? Dojedeme autem klidně cca do hodiny. Předpověď nam věští 3 stupně a dešťosníh, to na pobyt venku úplně nevidím.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: *Hřebečná
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ENDEE: ty moje nize doporucene kliny jsou uplne na opacny stranej krusnych, ale znam to i z te druhe strany a jen bych clanek doplnila_

- jeziskova cesta je uplne paradni, my to sli s dvouletym v lete, ale nedokazu si to predstavit.v zime, kdy tam bude snih.

- nedaleko je vrch Plesivec (je tam opet ctyrsedacka a da se tam s detma lyzovat), kde jsme se celkem dobre najedli zde: https://hotelplesivec.cz/restaurace - jen pozor, ceny dost prazske

- kousek dal v Horni Blatne je uplne paradni restaurace Faustuv dvuc, tu moc doporucuju, zameruji se na steaky a takovou trosku vyssi gastronomii (v ramci regionu), ceny teda zase spis vysoke

- kousek od Horni Blatne je Hrebecka, odkud se da delat spousta paradnich vyslapu, smer Bozidarske raseliniste. a uplne super je tam takovy stanek uprostred niceho, googlete Občerstvení u Červené jámy https://www.kudyznudy.cz/aktivity/chaloupka-u-cervene-jamy-v-krusnych-horach
    ale opet - znam pouze v lete
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    NIENNA: Byli v penzionu Na faře, ale ještě před rekonstrukcí, teď je to dražší, než to bývalo. Ale prej je tam v okolí víc možností ubytování. Stačí takhle?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    RYBKA: Ptej se!!!
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    Kdyz jsme u tech Krusnych hory, tak tady je hezky clanek s tipy, kam tam na vylet s detmi. https://uztambudem.net/2018/10/17/krusne-hory-kam-s-detmi-na-vylet/
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    RYBKA: ja mam v krusnych opakovanou moc dobrou zkusenost (single vikend jeste bez deti, vikend s detma, prodlouzeny vikend s kamaradama a detma, letni firemni teambulding o 30pax) v Klinech nad Litvinovem zde: http://www.penzion-staraskola.cz/
    Polopenzi umi, ale imho lepsi jen snidane & vecere a la carte v restauraci. Ceny byly velmi priznive. V podkrovi maji i velkou nocleharnu na punk ve (vlastnich) spacacich. V zime je primo v klinech lyzarsky areal se skolickou a ctyrsedackou.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    NIENNA: Kamarádi si loni chválili Krušné hory, nevím konkrétní penzion, ale prý hezké jako Jizerky, a bez lidí. Ceny fajn. Takže kdybyste chtěli plán mimo plán, můžu se poptat ;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    COQUINE: byly tam částečně koberce, takže jsem tam dítě normálně nechala lézt, teď už chodil. stejně tyjo, strká do pusy všechno :-) ale chápu, pro menší to samozřejmě úplně není, i když jinak se mi ten půdní prostor dost líbí :-)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    KATIA: s tim muzeem.. pocitam spis s detskym koutkem, pry lepsi nez muzeum :))
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    KATIA: tak ja doplnim svuj pohled. byla jsem tam s malymi = 1 a 2 roky. trnka je nijak zvlast nezaujal. jako loutky jo, ale spis to vedlo k diskuzi s manzelem, ze na takovy loutky je beru, ale jemu "zakazuju" cist detem pred spanim zaklinace, mno :) ta herna nahore u trnky mi prisla i na dvoulete docela slozita. jako jo, vyblbla se, ale ze bych zrovna kvuli tomuto prvku musela jet znova, to ne. co mi vylozene vadilo bylo to, ze se kocarek musi nechat pod schody a soucasne, ze nahore neni cista plocha pro maly deti. takze celou dobu jsem mela rocniho v naruci a on se trochu pronese. v te herne se nikdo nezouval, no.

nicmene galerie jako takova mi prisla skvela, ta sediva prolejzacka v detskem koutku paradni. prvni patro jsme ani nestihli.

navstevy rozhodne nelituju a urcite se tam zas nekdy zastavime. a souhlasim, u pokladny meli moc hezke suvenyry.
    RYNA
    RYNA --- ---
    NIENNA: A co klasika Masarykova chata na Šerlichu? Spali jsme tam asi před třemi lety v létě a hrozně se mi tam líbí, prostě poradna horská chata :) Komfort byl omezený, takže i ceny byly tehdy docela ok.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    NIENNA: My byli kdysi zde: http://www.vrchniorlice.cz/cenik/#top-nav Akorát jsme tam bydleli v apartmánu, tak nemám zkušenost s tou stravou. Prostředí chaty krásné, nevýhodou bylo to, že na větší výlety musíš popojet.
    A pak mám ráda celý koncept sdružení Neratov, tak bych je i penězi za ubytování podpořila :-) https://chataneratov.webnode.cz/
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Normálně jezdíme do Krkonoš... takto snad bude srovnatelné...

Ale vlastně se nebráníme jakékoli lokalitě (loni jsme taky na Šumavu jet neplánovali a bylo to SUPER).
    KATIA
    KATIA --- ---
    ještě je GASKu doplním, že hned dole je malá herna pro menší děti (stejně tam vždy musíme jít, je tam super prolézačka), a pak v patře ty vizuální herny (asi tři propojené místnosti, chodba a ještě další místnost za tím). nám docela trvalo než jsme to objevili v tomto rozsahu, třeba je tam ještě něco :-))) a když upichnete děti, tak stálá výstava je moc krásná, je to 20.stoleti mi zajímave uspořádané (emoce, vlastnosti), pro starší děti je to taky fajn.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    KATIA: Ty nase uz byly dost jety, mladsi se uz bal tmy a lidi a my uz taky moc sil nemeli. Tak priste
    KATIA
    KATIA --- ---
    HANELA: jako děcko jsem to měla stejně, mnohem víc se mi líbí jako dospělé ( a ani ne vše), ale děti nijak neprotestovaly ;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    STARDAY: ta horní část je úplně interaktivní, s malýma deckama bych šla rovnou tam.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: bacha, orlické hory bývaly levné, ale poslední rok dva tam šly ceny dost brutálně nahoru.

STARDAY: aha, dobré vědět, akorát ze školními dětmi se na trnku v týdnu těžko dostat, sakra.

LENZIE
    LENZIE --- ---
    HANELA: Náš tříleťák byl fakt nadšený. Výstavu jsme procházeli spolu a u obrázků a loutek si povídali. Hernička byla samozřejmě top, odtamtud jsme ho nemohli dostat. U pokladen mají hodně knih a suvenýrů (odnesli jsme si tři pexesa).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam