• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    KATIA
    KATIA --- ---
    COQUINE: co Loučeň? ty labyrinty jsou snad otevřené i v zimě?
    PETATA
    PETATA --- ---
    COQUINE: a jestli i mimo Prahu, uz jsem to tu psala.. ale vlakem do Dobrichovic (je tam pripadne restaurace nebo kavarna s detskym koutkem) a podel vody do Revnic (kavarna Modry domecek, taktez pripadne s koutkem, ale.v obou kavarnach se da dat kafe venku, pred Modrym domeckem byva i pres zimu malinke hriste), pripadne i na druhou stranu do Cernosic
    cestou ruzna hriste pripadne
    PETATA
    PETATA --- ---
    COQUINE: napada me stanice prirodovedcu a s tim jsme pak spojili hriste u Sacre Coeur, pak jsme jeli na Petrin lanovkou, do zrcadloveho bludiste a vubec cely ten Petrin je smerem ke Kinskeho zahradam plny krasnych hrist!
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    diky, zatim vse znam a chodime.
    overeno rodici projizdim, ale podivam se na to dukladneji.
    klidne bych jela i mimo prahu, ale tam narazim na to, ze maji casto pres zimu zavreno, pripadne otevreno jen pres vikendy.
    RYNA
    RYNA --- ---
    COQUINE: Co pražské zoo koutky typu Zbraslav (jede tam vláček z hlavaku) nebo Chuchle? To jsou naše docela oblíbené venkovni aktivity.
    PETATA
    PETATA --- ---
    COQUINE: znas? treba tam najdes nejakou inspiraci
    Ověřené tipy na výlety s dětmi | Ověřeno rodiči - Ověřená místa a recenze pro rodiny s dětmi
    https://overenorodici.cz/cz/seznam-mist/filtr/-/kam-na-vylet-s-detmi/praha/
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    PETATA: Aha! Moje chyba, pardon :) jsem dneska nejaka unavena, asi nedostatek kafe...
    PETATA
    PETATA --- ---
    ENDEE: nepta se na Prahu 2 a 3, ale na 2 az 3 hodiny :)
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    Troja neni uplne Praha 2 a 3. Kazdopadne kdyz jsme u botanicke zahrady, tak i ta na Albertove je fajn :)
    MONI
    MONI --- ---
    COQUINE: co Botanická zahrada v Troji? Přes zimu je vstup zdarma, ve venkovní expozici se nechá dobře procházet, v lesíku u severního vstupu jsou přírodní zábavy pro děti (prolézání kmenem stromu, cinkání na kameny, dřevěné trubky, piškvorky, pískoviště, ...), dole pod strání sítě houpací i pevné. Mým dětem se líbí ve skleníku Fata Morgana (tam se platí i v zimě), hlavně teda akvárium s rybičkama, ale i ty velké zelené rostliny mají v tomto ročním období něco do sebe :-)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    neni to dotaz k cestovani, ale pres to.. nemate prosim tipy na venkovni zabavu v tomto pocasi v praze na 2 az 3 hodiny ideal pro kocarek + chodici dite? dite v kocarku mi nevydrzi 3 hodiny cucet na houpacky a prolejzacky. idealni je zoo, ale tam uz jsem jen letos byla docela hodnekrat. potrebuji ted docasne drzet deti mimo detsky kolektiv, takze jakekoliv vnitrni aktivity jsou vylouceny.

diky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EULE: my tam bydleli ruzne, nevím jak moc hlidas cenu, vždycky má smysl bydlet na s bahnu nebo u bahnu.
    HANELA
    HANELA --- ---
    EULE: Berlín je prima, tam toho je. checkpoint Charlie je super, ale na několika místech zdi jsou lokální panely, také jsou zajímavé.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EULE: muzeum holocaustu, muzeum u checkpoint Charlie, vyzkoušeno, bavilo je to, bavila je i prohlídka kopule na Bundestagu - to teda s online rezervaci předem.
    EULE
    EULE --- ---
    EULE: jeste mam samozrejme v hledacku Zed.
    EULE
    EULE --- ---
    Co by mohlo zaujmout (krom PRIMARKU a ZOO) pubertaky (syn 14 a dcera 12) v Berline? Pripadne tip na fajn ubytovani nebo aspon polohu, kde ubytko hledat. Dekuju:)
    EDERA
    EDERA --- ---
    VALENTINA: Když jsou to narozeniny, tak bych se taky obětovala a do toho Primarku si to natáhla. Ačkoliv možná už to nebude potřeba, pokud v květnu fakt otevřou na Václaváku.

A pokud jde o ubytování, tak my byli na Kristině hrádku:
    Úvod - Kristin Hrádek
    https://www.kristinhradek.cz/
    Hrubě romantické s vynikajícím jídlem.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    V létě bychom chtěli do nějaké sousední země k vodě-jezeru, do penzionu nebo chatky, aby tam bylo i hřiště pro děti a nebylo to příliš drahé. Rakouská jezera jsou asi dost studená, kolem Liptovské Mary mi to přišlo drahé a přelidněné, našla jsem krásné místo u Lužických jezer, ale to už je obsazené. Nemáte někdo prosím konkrétní tip?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VALENTINA: Bastai
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA: to jo, je super, ale nevím, zda by to bavilo patnáctiletou. Jako ta normální část je pro dospělé, ne pro malé děti, ale tematicky, nevím. Je to tedy vlastně Muzeum člověka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam