• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    EULE: diky diky. labute jsou dobry, moje deti na ne ziraj jak duchodci z lavicky :-D

KATIA: hm tak je mozny, ze jim to neva, ale ja ze stejneho prostredi dokola a dokola rostu. hm. tak ja asi hledam neco pro sebe :-D

ono je to prechodny, proste je ted jen chranim, aby se nikde nenakazily. kdyz to kombinuju s hernama, tak v pohode, ale najednou mi zatrnulo kazdej den nejaky takovy program na x hodin.

RYNA: ten park uz dceru moc neva, zahrada je myslim zavrena a v milicove jsem kazdy vikend. zni to ode me nevdecne, ale jsem rada za kazdy tip :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    COQUINE: a potřebujou to nějak střídat nebo je to jedno? podle mě moje dítě v tomhle věku bralo/ bere rutinu a těšily ho fakt maličkosti, takže "naše" trasa Poděbrady - koukání na mašinky na nádraží, pro silnější povahy svezení výtahem, kolonádou na trpaslíka (bohužel v zimě není, jinak po 15 minutách praští do mochomurky), dál kolonádou na "orloj" (10kc). podle počasí se dá protáhnout k vodě (krmení kachen, hřiště). v létě navíc vodní prvky. okolo toho 1-2 tohle bohatě stačilo, další výlety spíš pro mě :-)))
    RYNA
    RYNA --- ---
    Ještě mě napadl Průhonický park, dendrologická zahrada poblíž nebo zookoutek u Milíčovského lesa.

Jó ty zimy s prťousama jsou občas náročné, taky o tom něco vím :)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MONI: diky, stridam se zoo a mam ponekud pocit, ze uz tam zname kazdy patnik, zde vyhonek :) ale je fakt, ze letos jsem tam s nimi nebyla, zajdu :)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    PETATA: smarja petrin, proc me to nenapadlo :-o
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    KATIA: aha mrknu, diky!

PETATA: restaurace a detske koutky ne, potrebuji je ted drzet od deti. kafe venku .. no ja ho nepotrebuju, jde mi o zabavu deti a prave na hristi to bavi starsi a rocni akorat cuci z kocarku a po chvili se zacne nudit. dobry je, kdyz je to nejaka prochazka, kde je na co koukat (mladsi) a soucasne to i zabavi starsi. nejak mi prave dochazi napady a to mam pred sebou jeste nejaky cas, uf. kazdopadne diky moc a ten tvuj tip na dobrichovice mam uz delsi dobu ulozen :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    COQUINE: co Loučeň? ty labyrinty jsou snad otevřené i v zimě?
    PETATA
    PETATA --- ---
    COQUINE: a jestli i mimo Prahu, uz jsem to tu psala.. ale vlakem do Dobrichovic (je tam pripadne restaurace nebo kavarna s detskym koutkem) a podel vody do Revnic (kavarna Modry domecek, taktez pripadne s koutkem, ale.v obou kavarnach se da dat kafe venku, pred Modrym domeckem byva i pres zimu malinke hriste), pripadne i na druhou stranu do Cernosic
    cestou ruzna hriste pripadne
    PETATA
    PETATA --- ---
    COQUINE: napada me stanice prirodovedcu a s tim jsme pak spojili hriste u Sacre Coeur, pak jsme jeli na Petrin lanovkou, do zrcadloveho bludiste a vubec cely ten Petrin je smerem ke Kinskeho zahradam plny krasnych hrist!
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    diky, zatim vse znam a chodime.
    overeno rodici projizdim, ale podivam se na to dukladneji.
    klidne bych jela i mimo prahu, ale tam narazim na to, ze maji casto pres zimu zavreno, pripadne otevreno jen pres vikendy.
    RYNA
    RYNA --- ---
    COQUINE: Co pražské zoo koutky typu Zbraslav (jede tam vláček z hlavaku) nebo Chuchle? To jsou naše docela oblíbené venkovni aktivity.
    PETATA
    PETATA --- ---
    COQUINE: znas? treba tam najdes nejakou inspiraci
    Ověřené tipy na výlety s dětmi | Ověřeno rodiči - Ověřená místa a recenze pro rodiny s dětmi
    https://overenorodici.cz/cz/seznam-mist/filtr/-/kam-na-vylet-s-detmi/praha/
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    PETATA: Aha! Moje chyba, pardon :) jsem dneska nejaka unavena, asi nedostatek kafe...
    PETATA
    PETATA --- ---
    ENDEE: nepta se na Prahu 2 a 3, ale na 2 az 3 hodiny :)
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    Troja neni uplne Praha 2 a 3. Kazdopadne kdyz jsme u botanicke zahrady, tak i ta na Albertove je fajn :)
    MONI
    MONI --- ---
    COQUINE: co Botanická zahrada v Troji? Přes zimu je vstup zdarma, ve venkovní expozici se nechá dobře procházet, v lesíku u severního vstupu jsou přírodní zábavy pro děti (prolézání kmenem stromu, cinkání na kameny, dřevěné trubky, piškvorky, pískoviště, ...), dole pod strání sítě houpací i pevné. Mým dětem se líbí ve skleníku Fata Morgana (tam se platí i v zimě), hlavně teda akvárium s rybičkama, ale i ty velké zelené rostliny mají v tomto ročním období něco do sebe :-)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    neni to dotaz k cestovani, ale pres to.. nemate prosim tipy na venkovni zabavu v tomto pocasi v praze na 2 az 3 hodiny ideal pro kocarek + chodici dite? dite v kocarku mi nevydrzi 3 hodiny cucet na houpacky a prolejzacky. idealni je zoo, ale tam uz jsem jen letos byla docela hodnekrat. potrebuji ted docasne drzet deti mimo detsky kolektiv, takze jakekoliv vnitrni aktivity jsou vylouceny.

diky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EULE: my tam bydleli ruzne, nevím jak moc hlidas cenu, vždycky má smysl bydlet na s bahnu nebo u bahnu.
    HANELA
    HANELA --- ---
    EULE: Berlín je prima, tam toho je. checkpoint Charlie je super, ale na několika místech zdi jsou lokální panely, také jsou zajímavé.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EULE: muzeum holocaustu, muzeum u checkpoint Charlie, vyzkoušeno, bavilo je to, bavila je i prohlídka kopule na Bundestagu - to teda s online rezervaci předem.
    EULE
    EULE --- ---
    EULE: jeste mam samozrejme v hledacku Zed.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam