• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: běhající mravenci by teda u nás určitě zaujali. a když jsem ho teď viděla na návštěvě, jak dlouho vydržel u jediné rybky v akváriu, tak bych vyrazila hned ;-) ale pochopitelně, každý 1,5 roční model má své...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GUDRUN: ale zrovna ten Haus des Meeres bavil i velké děti i nás dospělé, je to fakt pěkný. Spíš bych si myslela, že rok a půl staré dítě to ještě neocení a nezaujme ho to na tak dlouho.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    PTACOPYSK: tohle jsem právě našla a moc se mi to zalíbilo, ale na prázdniny už byl volný jen ten kemp, ale už jsme našli penzion taky tam :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: Tak pro mě je galerie pro rok a půl staré batole contradictio in adjecto.:-) Dotaz jsem pochopila jako program primárně pro rodiče, kde by to ale dítě zvládlo, protože tam třeba jako doplňkový program bude něco, co zaujme i takovéhle mrňavky.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: tak pochopitelně otázka je, zda chceš program pro dítě nebo pro sebe :-) já to brala tak, že dotaz byl "primárně pro dítě, ale aby to dali i rodiče" ;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: S ročním dítětem jsem si kdysi naplánovala návštěvu Musée ďOrsay tak, aby tou dobou spalo na kočárku.:-) To je podle ně jediná možnost, jak si s batoletem užít galerii. A zbytek dne pak klidně budu program řídit podle něj.
    KATIA
    KATIA --- ---
    VERCA_ZABA: s rok a půl starým dítětem, které aspoň v mém vesmíru ocení možnost na vše sahat... ani ne. Podle mě přímo v muzeum Quartier je nějaké dětské muzeum, případně v technickém (to je ale mimo centrum), je super dětský koutek přímo pro nejmenší (a je hřiště venku naproti).
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GUDRUN: a co Motýlí dům? Já byla bez dítěte, ale co jsem koukala, dětem se tam moc líbilo.
    Jinak mají opravdu nádherný přírodovědný muzeum - je teda obrovský, ale jestli má dítě rádo zvířata, tak by se mu tam mohlo líbit. Dětí tam bylo hromada.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    HUJERKA: Pokud ti nevadí kemp, tak oblasti Lužických jezer je https://www.senftenberger-see.de/cz/park-pro-rodiny-s-detmi.html - místa pro stany/karavany, ale lze si zapůjčit karavan nebo mít chatku. Spoustu venkovních hřišť a velká indoor herna s workshopy v případě špatného počasí, písčitá pláť jak u moře, spoustu cyklo/in-line stezek v okolí. Velmi čisté koupelny a záchody. Jen je to velký kemp s poměrně velkou hustotou lidí.
    KATIA
    KATIA --- ---
    GUDRUN: nejsem na Vídeň expertka, třeba se ozvou další s tipy, nicméně hřiště mi přišlo, že jsou na každém rohu, s tím podle mě nebudete mít problém.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KATIA: četla jsem tvůj rok a půl starej report, a z doporučovaných míst nas dospělce tohle láká asi nejmíň. něco z toho asi vybereme. stačí asi, když budou k dětem tolerantní :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    GUDRUN: haus Des Meeres? pěkné akvárium, venku docela pěkné velké hřiště.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Vídeň s 1,5r - projdeme se po městě, máme na to dva dny, ale dala bych ráda nějakou galerii nebo muzeum, kde to s ním bude OK - máte nějaký tip, co bychom neměli minout? nebo prostě cokoliv, super hřiště v centru se stánkem na kafe a na pivo nebo tak něco :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HOKITOKY: byli jsme letecky v Palermu a okolí, měli jsme toho v plánu víc, ale bohužel jsem si tam zlomila nohu, takže jsme se vraceli dřív. Nicméně to bylo s dětma úplně na pohodu, ubytování přes Airbnb, tam mhd, vlakem, měli jsme v plánu i autobus, na ten už teda nedošlo.
    HOKITOKY
    HOKITOKY --- ---
    Byl jste někdo s dětmi na Sicílii? Nějaké tipy na kempy / Rbnb. Místa která navštívit?Máme děti ve věku 4 a půl, dva a půl A a půl roční miminko. Jsme celkem pankáči, takže sneseme i dobrodružství.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MUFLONEK: na Lužický jsem úplně zapomněla a Kristýnu u Žitavy neznám, kouknu, díky!
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    VERCA_ZABA: Lužická jezera v Německu? Nebo chatička na Kristýně u Žitavy?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    Prosím, nějak nemám nápad - chceme vyrazit na ten prodloužený víkend v červenci s tím, že si ho prodloužíme ještě třeba o dva dny. Dva dospělý, dvě děti - skoro 3 roky a druhému budou 4 měsíce, velký pes. V dojezdove vzdálenosti autem tak do 5 hodin. Rádi bychom spojili být v přírodě, ale udělat si třeba jednodenní výlet někam do města/na hrad/něco. Lokalita ČR nebo směr Německo či Polsko.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    IBERIA:
    HUJERKA:
    LADAVAZA:
    Děkuju, všechny vypadají fajn, ukládám na příště. V našem termínu na jaře už jsou bohužel obsazené :-(
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    IBERIA: diky! kouknu
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    PISISKVOR: vsichni chvali penzion baloon. My tam byli pradavno, treba ma nekdo aktualnejsi info.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam