• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    HABRENKA: tohle pravidlo koupaci cepice plati i v madarsku pro prekrasnou venkovni padesatku v szechenyi laznich, takze jsme si tam k me litosti nikdy nezaplavala :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HABRENKA: byli jsme loni v italském kempu, kde byl bazén jen s čepicí, ale to prodávali je asi za dvě eura, takový látky vy, žádný drama.

HABRENKA: takže autem?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    HABRENKA: v takovych chvilich asi dat na intuici....a proc se musis rozhodnout ted hned? Ty pravidla v bazenu divny...ja bych do toho asi nesla, pokud uz sama vahas...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    PROMETHEA: jo, procitam, musím se rozhodnout dnes a je to ode jdu ke zdi a tak se ptám i na případne zkušenosti tu no. teď mi známá tvrdí že bazény jsou jen několik hodin pristupne a jen v koupaci čepici a myslí to vážně :D, to mi přijde fakt už absurdní.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    HABRENKA: Byla jsem asi v roce 2008 v Chioggia, kousek výš a nekoupali jsme se, protože už byla zima, ale celý to centrum (Sottomarina) mi přišlo, že v létě je normálně připravený na koupání. Jak je to aktuálně bohužel nevim.
    Ale v zásadě, když mám nabídku (ne doporučení) na něco, kam to neznám, tak googlím a pročítám hodnocení. Existuje spousta cestovních serverů a hodnocení jsou většinou pravdivá. Googlim místo jako takové, i ubytování a další možnosti zábavy v okolí. Samozřejmě nejlepší je efekt překvapení, ale to se s dětma snažím trošku eliminovat.
    Ale myslím, že i kdyby moře z nějakého důvodu nebylo na koupání, tak v Itálii je hodně co objevovat. Už jen večeře z jejich surovin je zážitek :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    poradíte neznalkovi? italie - rosolina mare, konec června. máme nabídku na asi levnější ubytování, apartman v areálu s bazénem. váhám, bojím, že hnusný moře, ale taky bojím, že se jinak nikam nikdy nedokopem. letecky určitě ne, financni limity silne. nebudem zklamaný? děti znaj moře jen z obrázku, já sama se desim spiny tam... Ale třeba to není tak zlý a mám jen předsudky? byla jsem se sborem před 25lety u rimini a fakt hnusny to bohužel bylo :-D
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    ADAM: tak coz o to, to my klidne vyjedem i nekam na hory, ale kdyz uz, tak bych prave privitala nejakej konkretni tip, kam to ma smysl, nez jet smerem na hory a cekat, az na neco narazime :-)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    SHUKI: Jedině asi Ještěd nebo Jizerky... A po celovíkendovém chcavci je to tu už i tak dost bída.
    ADAM
    ADAM --- ---
    SHUKI: kolem prahy ted snih neni nikde.

na chotouni sice ano, ale tam je bobovani zakazano.

takze dokud nenapadne snih, tak bych se na to vykaslal (pokud nechcete jet hodinu do jizerek apod).

a az napadne, tak dobrej kopec je treba tady https://en.mapy.cz/s/poculuboso
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: běhající mravenci by teda u nás určitě zaujali. a když jsem ho teď viděla na návštěvě, jak dlouho vydržel u jediné rybky v akváriu, tak bych vyrazila hned ;-) ale pochopitelně, každý 1,5 roční model má své...
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    Kam z Prahy na boby, prosim? Predstava je sednout v patek/sobotu do auta a jet si na odpoledne zabobovat... Nepotrebujeme nejakouprofi drahu, staci kopec,kde bude snih :-) S triletakem. Diky
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GUDRUN: ale zrovna ten Haus des Meeres bavil i velké děti i nás dospělé, je to fakt pěkný. Spíš bych si myslela, že rok a půl staré dítě to ještě neocení a nezaujme ho to na tak dlouho.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    PTACOPYSK: tohle jsem právě našla a moc se mi to zalíbilo, ale na prázdniny už byl volný jen ten kemp, ale už jsme našli penzion taky tam :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: Tak pro mě je galerie pro rok a půl staré batole contradictio in adjecto.:-) Dotaz jsem pochopila jako program primárně pro rodiče, kde by to ale dítě zvládlo, protože tam třeba jako doplňkový program bude něco, co zaujme i takovéhle mrňavky.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: tak pochopitelně otázka je, zda chceš program pro dítě nebo pro sebe :-) já to brala tak, že dotaz byl "primárně pro dítě, ale aby to dali i rodiče" ;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: S ročním dítětem jsem si kdysi naplánovala návštěvu Musée ďOrsay tak, aby tou dobou spalo na kočárku.:-) To je podle ně jediná možnost, jak si s batoletem užít galerii. A zbytek dne pak klidně budu program řídit podle něj.
    KATIA
    KATIA --- ---
    VERCA_ZABA: s rok a půl starým dítětem, které aspoň v mém vesmíru ocení možnost na vše sahat... ani ne. Podle mě přímo v muzeum Quartier je nějaké dětské muzeum, případně v technickém (to je ale mimo centrum), je super dětský koutek přímo pro nejmenší (a je hřiště venku naproti).
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GUDRUN: a co Motýlí dům? Já byla bez dítěte, ale co jsem koukala, dětem se tam moc líbilo.
    Jinak mají opravdu nádherný přírodovědný muzeum - je teda obrovský, ale jestli má dítě rádo zvířata, tak by se mu tam mohlo líbit. Dětí tam bylo hromada.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    HUJERKA: Pokud ti nevadí kemp, tak oblasti Lužických jezer je https://www.senftenberger-see.de/cz/park-pro-rodiny-s-detmi.html - místa pro stany/karavany, ale lze si zapůjčit karavan nebo mít chatku. Spoustu venkovních hřišť a velká indoor herna s workshopy v případě špatného počasí, písčitá pláť jak u moře, spoustu cyklo/in-line stezek v okolí. Velmi čisté koupelny a záchody. Jen je to velký kemp s poměrně velkou hustotou lidí.
    KATIA
    KATIA --- ---
    GUDRUN: nejsem na Vídeň expertka, třeba se ozvou další s tipy, nicméně hřiště mi přišlo, že jsou na každém rohu, s tím podle mě nebudete mít problém.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KATIA: četla jsem tvůj rok a půl starej report, a z doporučovaných míst nas dospělce tohle láká asi nejmíň. něco z toho asi vybereme. stačí asi, když budou k dětem tolerantní :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    GUDRUN: haus Des Meeres? pěkné akvárium, venku docela pěkné velké hřiště.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Vídeň s 1,5r - projdeme se po městě, máme na to dva dny, ale dala bych ráda nějakou galerii nebo muzeum, kde to s ním bude OK - máte nějaký tip, co bychom neměli minout? nebo prostě cokoliv, super hřiště v centru se stánkem na kafe a na pivo nebo tak něco :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam