• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    KATIA
    KATIA --- ---
    HANELA: u nás je v tom pořádek, zadává to kolem poledne na další den, tzn že přesně napíše, co ten den probrali a co je potřeba doplnit. čistého času je to do té hodiny, ale jak tu padlo reálně je to na dýl, u nás hlavně různě odbíhá atp. běžné úkoly jsou kratší, ale za ten celý den se to nasčítá a víc než hodinu ho u toho nechci držet, takže se to moc nedá scuknout.
    EDERA
    EDERA --- ---
    HANELA: Ve třetí třídě jsme Juniora vzali na dva týdny že školy na dovolenou na Floridu. Učení na tu dobu jsme udělali za čtyři hodiny na Marathonu, zatímco manžel byl rybařit a v hotelu čistili bazén (nedalo se tam tím pádem dělat nic lepšího:-). Škola mi vždycky přišla jako hrozně neefektivní způsob, jak děti vzdělávat.:-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    Tohle jsem absolvovala se synem v 1.tride,byli jsme na horách a dostal domácí úkoly. Dělali jsme to poctivě, ale zabralo to strašně času, vlastně skoro celou dobu, kdy jsme nebyli venku. A ve finále se ukázalo, že toho za ten týden vůbec tolik ani neprobrali. Příště už jsem nebyla tak důsledná.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KATIA: jsem rada, ze to pises, u nas je to podobne. Pri absenci deti vyfasuji praci domu a je s tim desne crcani. Medved tu kdysi psala, ze jeji deti to mely hned, ale ja vlastnim exemplar, ktery se hodinu dohaduje a pak to dalsi hodinu smoli. Kdyby pri tom dcera neprudila, zabralo by ji to max ctvrt hodiny.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: u nás prostě všem poskytuje informace "pro nemocné", co mají dohnat. a je na rodiči, jestli to dělá denně nebo nárazově. kronika je super, mně se to taky líbí, jen to jde myslím jen u něčeho :-) třeba bych ráda jednou dala zas nějaké delší cesty, tak pak budeme kronikovat. teď potřebuju, aby po týdnu na dovolené nebyl ve škole v pondělí mimo, že jsme vynechali písmenko ;-))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: máme taky skvělou učitelku, a na dovolenou úkoly nedává. B si to vždycky doplní pak. Ale to samozřejmě může být všude různé. A třeba loni si B na dovolené dělal kroniku, čili se procvičoval způsobem, který tam dával smysl.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: Tak to máte jiný přístup než my :-) obzvlášť v první třídě, kdy se za týden naučí několik nových písmenek, fakt jedeme hezky podle instrukcí. psaní, čtení, matika, to jedeme podle plánu, ostatní, jak zvládneme, sem tam něco, tak to fakt není tak nutné, i když zrovna třeba aj dává smysl procvičovat. a já mám velmi ráda naší paní učitelku, takže bych si po pravdě ani nedovolila nerespektovat její zadání :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: my na dovolené nic nedoháníme, jasně, že s takovou bych nikam nejela. Ale na prvním stupni se nebojím toho, že dva týdny dítě nedožene pak.

My vlastně nemáme moc jak jezdit v létě - červenec patří skautskému táboru, pak jsou ta největší vedra, pak je akce s kamarády, pak přírodovědný tábor a voilà konec prázdnin.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: plus teda pro mě je dohánění učení na dovolené za trest. teď jsme si to dali týden v zimě, s batoletem za zadkem, a fakt mě to nebavilo...
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: plus teda pro mě je dohánění učení na dovolené za trest. teď jsme si to dali týden v zimě, s batoletem za zadkem, a fakt mě to nebavilo...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: s většími dětmi z gymnázia bych do září taky nešla, to je jasný. Tam jsme brali ten červen.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: my taky musíme jezdit v sezoně, max urveme poslední týden v červnu, kdy se už ve škole obvykle nic neděje....ale dát prvních 14 dní v září, tak to nás děti sežerou, protože to se obvykle řeší spousta věcí a oni u toho chtějí být
    a potvrzuju ten propastný rozdíl v cenách :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: my zatím i se skolakem a předškolackou jezdíme v září, dříve jsme s velkými dětmi jezdili v červnu. Ale byli jsme na přelomu července a srpna na Balkáně a taky to šlo, nicméně ono v Bosně ta vedra zase nebývají až tak zničující.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: v zásadě sdílím tento názor, jenže moje a mužovy pracovní povinnosti plus nově školák v rodině znamenají, že už několikátý rok jedeme v top sezóně....e vlastně nemám nějak zásadně blbé zkušenosti, takže asi dobrý. jen teda cíleně vybíráme méně exponované lokality.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: ale osobně bych zrovna v srpnu do Itálie nikdy nejela, moc lidí, moc horko. První dva týdny v září považuju za ideál.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: tak to samozřejmě jo.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: my jsme před lety bylo tady: http://www.caorletour.cz/apartmany-villaggio-dei-fiori
    v sezoně přes 23.000, mimo sezónu 8.000. tomu říkám násobný rozdíl :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: násobný rozdíl to určitě nebyl, někde výrazný ano.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: mrknu na to, ale moje zkušenost je, že mimo sezónu jsou ceny násobně nižší než v...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HABRENKA: to mi nijak extra výhodné nepřijde, řekla bych, že na tuhle cenu se v takovém areálu dostaneš vcelku běžně, i když v hlavní sezoně bývají ceny o trošku vyšší.

My máme dobré zkušenost třeba s tímhle

Human Company: campsites and villages for your holiday in Italy - Human Company | Official Website
    https://humancompany.com/en

Jak nemám moc ráda obří kempy, tohle nám vyhovovalo, děti tam byly přímo nadšené a to je taky podstatná věc, loni jsme byli třeba v tom římském Village Fabulous. Ta tři noci v domečku pro 5 lidí , byl jsme tedy čtyři, jsme platili v září tři a půl tisíce. Za kemp u Pisy v domečku za čtyři noci čtyři tisíce. A v Neapoli jsme měli byt přes Booking.com na pět dní pro čtyři lidi za 6k se snídaní.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: Tak to bych si teda vzala nějaké tipy na tu Itálii, jestli máš prověřené...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    IKARIE: chapu... uplne mne z toho jima hruza :D, deti jsou splachovaci asi...
    ANNAWA: apartman pro 6 (2 loznice a kuchynoobyvak) v arealu s bazenem, bez lozniho etc, proste jen ubytko za 10k na 7 dni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam