• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    My jsme na přelomu roku byli na tři týdny s dětmi cestovat s batohy ve Vietnamu. Když jsem poslední den školy před odjezdem zvedla po příchodu domů synovu tašku, vyděsilo mě,jak strašně těžká je. Povídám:" Co blbneš,proč to všechno vláčíš ze školy domů?" A prý paní učitelka říkala,že si má vzít učení a na dovolené se připravovat. Vzhledem k tomu,že jsme tam jeli každý se dvěma tričky s krátkým rukávem a dvěma šortkami, tak jsem se tomu tak akorát zasmála a pomyslela jsem si,jestli si opravdu někdo může myslet,že na dovolené budu s dětmi pracovat do školy. A teď koukám,že fakt s dětmi doháníte. No ani by mě to nenapadlo. Kluci si všechno doplnili první týden ve škole, ztrácet vzácný společný rodinný čas vyplňováním cvičení v pracovních sešitech fakt nebudu...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: no jasně, podepisuju to všechno.

IBERIA: můj exemplář taky klade odpor, ale fakt to v součtu nebývá na dlouho.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Moje máma se mnou kdysi látku zameškanou za tři týdny nemoci dohnala na horách za tři hodiny, přičemž trojúhelník jsme rýsovaly podle kartáče na boty.:-D Je to logické - jakmile máš jen jednoho žáka, u kterého navíc přesně víš, jak uvažuje, dokážeš ho vzdělávat mnohem efektivněji, než nesourodou skupinu, kde je jich 20+. Čímž teda nijak neříkám, že bych chtěla vzdělávat děti doma, nebo že domácí vzdělávání s sebou nenese zase jiné nevýhody.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: tohleto teda rozhodně trvá.
    HANELA
    HANELA --- ---
    KATIA: božíčku...DOST, že jsem o tom začínala :-D
    KATIA
    KATIA --- ---
    HANELA: ja to mám na jeden klik v mobilu ;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HANELA: uvidíš s vnukem :-) pokrok nezastavíš :-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: v první třídě? Už to nechci rozebírat... :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HANELA: tak ono je dneska lepší, že děti si i na hory dokážou od kamarádů obstarat přesně to, co se ve škole dělo a dodělat jen to, poslat to přes nějakou appku nafocené není problém.
    my do loňska brali děti první týden v únoru na hory a odpoledne si obě školu poctivě dělaly právě takhle podle instrukcí od kamarádů. na horách je na to i ostatně odpoledne čas.
    ale letos jsme to už stoply, protože toho fakt bylo hodně a jeli jsme přes Silvestra, protože zase letos vyšly vánoční prázdniny dobře dlouhé.
    HANELA
    HANELA --- ---
    KATIA: tak tohle byly úkoly za celý týden, kdy jsme byli na horách.
    Tak možná to bylo denně přes hodinu, jak píšeš, ale na dovolené na takové věci prostě není čas :-DDD

Ale mě na tom nejvíc naštvalo, že to nakonec ani všechno neprobrali, a my tím zabili tolik času.
    KATIA
    KATIA --- ---
    HANELA: u nás je v tom pořádek, zadává to kolem poledne na další den, tzn že přesně napíše, co ten den probrali a co je potřeba doplnit. čistého času je to do té hodiny, ale jak tu padlo reálně je to na dýl, u nás hlavně různě odbíhá atp. běžné úkoly jsou kratší, ale za ten celý den se to nasčítá a víc než hodinu ho u toho nechci držet, takže se to moc nedá scuknout.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    QUANTI: My přiletěli v sobotu večer. Udělala si to v neděli. Za každý zmeškaný den to bylo cca 1 stránka čj, 1 z matiky, plus prvouka a pisanka. Mně to vždycky přišlo právě dost neefektivní, ta škola, ale beru to tak že to tam procvicuji i z jiných úhlů, plus tam má kamarády.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TORUVIEL: to obdivuju, my byli v lednu s prvňačkou tři všední dny na horách a museli jsme tomu věnovat opravdu denně aspoň hodinu. A totéž, když pak po návratu lehla. Spolykalo to teda ještě tak minimálně půlhodinu navíc tím, kdy ječela, že to dělat nebude, a já ji přesvědčovala, že musí :D nechtěla bych domškolu ani za zlatý prase.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TORUVIEL: Ono je vždycky ve hře víc faktorů. My tam na dodělávání doma neměli prostor. Přiletěli jsme večer, druhý den mazal do školy. A už předem mi bylo jasné, že po příletu budeme mít všichni jet lag jak prase a sílu na učení minimální. Když jsme byli na podzim v Londýně, tak jsme taky s sebou žádné učení nebrali, protože po návratu navazovaly podzimní prázdniny a bylo dost času to dodělat doma.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    EDERA: My byli loni (dcera 2.trida) 2 týdny pryč a učení jsme s sebou ani nebrali. Dodělala si to za pár hodin pak doma. Na dovolenou jsme vzali akorát knížku, aby trenovala čtení.
    EDERA
    EDERA --- ---
    HANELA: Ve třetí třídě jsme Juniora vzali na dva týdny že školy na dovolenou na Floridu. Učení na tu dobu jsme udělali za čtyři hodiny na Marathonu, zatímco manžel byl rybařit a v hotelu čistili bazén (nedalo se tam tím pádem dělat nic lepšího:-). Škola mi vždycky přišla jako hrozně neefektivní způsob, jak děti vzdělávat.:-)
    HANELA
    HANELA --- ---
    Tohle jsem absolvovala se synem v 1.tride,byli jsme na horách a dostal domácí úkoly. Dělali jsme to poctivě, ale zabralo to strašně času, vlastně skoro celou dobu, kdy jsme nebyli venku. A ve finále se ukázalo, že toho za ten týden vůbec tolik ani neprobrali. Příště už jsem nebyla tak důsledná.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KATIA: jsem rada, ze to pises, u nas je to podobne. Pri absenci deti vyfasuji praci domu a je s tim desne crcani. Medved tu kdysi psala, ze jeji deti to mely hned, ale ja vlastnim exemplar, ktery se hodinu dohaduje a pak to dalsi hodinu smoli. Kdyby pri tom dcera neprudila, zabralo by ji to max ctvrt hodiny.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: u nás prostě všem poskytuje informace "pro nemocné", co mají dohnat. a je na rodiči, jestli to dělá denně nebo nárazově. kronika je super, mně se to taky líbí, jen to jde myslím jen u něčeho :-) třeba bych ráda jednou dala zas nějaké delší cesty, tak pak budeme kronikovat. teď potřebuju, aby po týdnu na dovolené nebyl ve škole v pondělí mimo, že jsme vynechali písmenko ;-))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: máme taky skvělou učitelku, a na dovolenou úkoly nedává. B si to vždycky doplní pak. Ale to samozřejmě může být všude různé. A třeba loni si B na dovolené dělal kroniku, čili se procvičoval způsobem, který tam dával smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam