• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MONI
    MONI --- ---
    TRISSIE: dnes jsme odjížděli domů z Harrachova a právě tam začíná zima, podle předpovědi tam sněhové podmínky následující týden budou ideální :-) Jinak nám se děti na horách za dopoledne tak unaví, že odpoledne už jen polehávají u televize a muzeum jsme nakonec nestihli žádné...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE:
    SAMUEL_HAIN: Oybin je krásnej, ale nešla bych tam s děti, ani artrotikem, pokud je vlhko.
    Motýlí dům potvrzuju, naše děti bavil dost.
    A pak tahle pára https://www.zittauer-schmalspurbahn.de/cz/uvodni-stranka/
    SAMUEL_HAIN
    SAMUEL_HAIN --- ---
    TRISSIE: S takhle malejma dětma. Kalichový skály a hrad v Oybinu, Motýlí dům a terária v Jonsdorfu, třeba? Nevím jestli se tam pomotáte celej den, ale na dopol, odpol to bude určitě.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: výlet může být klidně celodenní, v tomhle počasí bůh ví, jestli budeme vůbec lyžovat, a stejně minimálně dva dny chceme výletovat tak jako tak.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tipy na výlety s dětmi (2,5 + 2x7 + 8,5) a důchodci (máma s artrózou, chodí, ale na echt dlouhé/náročné výpravy to není) v okolí Liberce + cca 50km (autem)?
    Dojedeme si klidně do Polska, Německa, nebo zpátky do Čech.
    IQ Landii a ZOO v Liberci jsme absolvovali loni.

Potřebuju doplňkový program k lyžování...
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: ani z té Itálie v případě karantény neodjedete, to prostě uzavřou tu oblast, vězení pokud opustíš. na tom Tenerife lidi nemůžou z hotelu. známá stihla utéct z Číny, lidi jsou tam zavřený na pokoji, jídlo donášková služba... asi bych to teď neriskovala.
    napadlo mě Velké Losiny (termály), ale nevím vůbec jak s dětma, byla jsem hooodne dávno jako doprovod s většíma dětma (kolem 10).
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    IKARIE: Klasika je asi Sarvar, my jsme tam byli s 3,5 a libilo se mu to hodne, teplo bylo, to je dulezity :). Hodne lidi jezdi primo do Park Innu, kterej je s tim propojenej, my jeli v nejakej vytizenej termin, takze to stalo strasnej nesmysl. Bydleli jsme pres booking skoro naproti pres ulici. Dyl nez den bych tam byt teda nemusela, utikala jsem do saun, kam deti nemohly ;).
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MUFLONEK: ja bych sama za sebe asi jela, ale s detma, co se placaj uz mesic v rymickach & s rizikem, ze tam clovek zustane viset v karantene sem to vyhodnotila jako ne uplne moudry napad. je to ostrov, to neni jak italie, odkud clovek v nejhorsim nejak dojede po zemi (zatim).

ciste profesne by me zajimalo, jak se k ty karantene postavi hotel a domaci cestovka, kdo to bude platit. a jsem rada, ze to ted nemusim resit neb jsem na matersky (delam v ck, asii - vietnam, sri lanku a indonesii - a uz mesic kolegyne denne resi telefonaty x klientu, co maj naplanovany a zaplaceny cesty a nevi, zda odleti. samozrejme muzou stornovat, ale cinu nedelame a do tech “nasich” destinaci to pojistovny uznavat nebudou, vlastne nevim, zda by uznali storno cesty do ciny. ale to odbocuju).

no a ja uz koukam na oreo resort sklat v harrachove, ehh :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    IKARIE: Jo. Plan byl 13. odletět na týden na Gran Canarii. Ale, vzhledem k mému těhotenství asi zůstaneme doma. Možná poletí jem chlap s kamarády na kola... Zatím teda jsou otevřené všechny možnosti, no. Ještě včera jsem byla v klidu, ale po dnešní zprávě o Tenerife...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    chtela jsem ted zacatkem brezna letet s mamkou a detma na kanary, ale vzhledem k situaci to odpiskame.

nicmene mame volno, napadlo me teda zajet do nejakych termalu rakousko/slovensko/mozna i madarsko? nekde do 5-6h z prahy, znacka ideal by byla dostupnost vlakem, pze mala v autosedacce nespi a jeci (ve vlaku i letadle je to v poho), ale nechci to tim limitovat, kdyztak jsem pripravena cestu autem treba rozdelit a prespat v brne.

napada vas nekoho nejake misto, kde si to uziji deti 3,5 a necely rok a kde je teplo (byla jsem ted se starsim na sutce a melem omrzla::)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PROMETHEA: Nemeli jsme nic a nemel ji kdo nosit. Bud byla lehci trasa nebo ji nemel kdo nest, protoze jsem ja nesla syna, babicka bayoh s kramama a deda taky plnej batoh
    MONI
    MONI --- ---
    PROMETHEA: my jsme byli v létě v jiné části Rakouska, ale osvědčily se nám mapy.cz - kde jsou značené cyklostezky, tak se nechá projet normálně se sportovním kočárkem. Našli jsme tak 2 několika kilometrové procházky kolem jezer, ke kterým se vyjelo autem a celodenní zážitek jsme měli zadarmo bez placení nějakých atrakcí...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    STARDAY: takže pro tu 3-letou jste neměli na procházky nic? A jen jste upravili délku trasy? U nás je ještě problém, že s námi bude dvouletá, která se ještě asi bude muset vozit/nosit, a 1,5r mimino kamarádů, které bude pouze nešeno...takže už vidím, že se budou naše děti chtít nést jako miminko :/
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LORAIN: ja znam jen okoli Elbigenalp, ale to, co popisujes ty, je presne to, co hledame, jen par km dal..jupijej!!diky!!
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PROMETHEA: v rakousku bych vybrala region,kde nabízejí místní karty, které za velmi rozumné peníze dávají vstup na xy míst od různých bazénů přes vysokohorské silnice po lodě na jezeře nebo muzea/lanovky atd atp. my takhle byli dva roky zpátky na tauplitzalmu a bylo to parádní.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PROMETHEA: Nevím, kde budete bydlet, ale spousta ubytovacích zařízení zde hostům půjčuje treková vozítka pro děti (alespoň v zimě) - kočárky TFK joggster s těmi velkými koly nebo Croozery.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PROMETHEA: Zdravím z Lechu ;-)
    Byli jsme s dětmi několik sezón za sebou. Pro malé děti jsme měli odrážedla, je zde hodně cest, kde se to s nimi perfektně dá! Krásně to jde z Lechu do Zug, hezká stezka podél řeky, pro děti spousta atrakcí včetně možnosti “nalovení” ryb, které ti hned na místě připraví. Hezké cesty pro děti jsou i v St. Anton - Verwallweg. Skoro všude jsou nějaké atrakce pro děti.
    Naše měly taky rády, když jsme je vyvezli nahoru lanovkou, třeba Rüfikopf, tam byl hezký výhled, spousta svišťů a jezero a šli jsme pěšky dolů.
    Malé děti jsou bezvadné, vezmeš je k vodě a máš to na půl dne.
    Snaží se zde hodně podporovat i letní turismus, takže akcí a atrakcí rok od roku přibývá.
    V Oberlechu, kam taky můžeš vyjet lanovkou, je statek, kde mají venku krávy a osly. Pro děti nádhera.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PROMETHEA: my jsme byli loni v létě. dcera, tehdy 3 roky, dala docela dost výletů, když to bylo zajímavý. Jakože dojít od parkoviště 200 metrů k hospodě byl strašný problém a bolevé nožičky, ale jak se šlo po kamenech, kolem kytiček, heldaly se značky a nahoře byl sníh, tak si na nic nevzpomněla. mladšího jsem měla v nosítku na zádech. kolo s chariotem jsme měli taky, ale nemáme ho na 2 děti, takže jsme měli jedno dítě v sedačce a druhý ve vozíku a některá stoupání sem nedala. a cesta dolů taky nejde každou stezkou, aby se vozík nepřeklopil. zas výhoda i nevýhoda vozíku je, že tam dáš fakt spoustu věcí, svačinek, deku, hračky apod.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Máte někdo ozkoušený řešení nebo dobrý nápad na to, jak strávit s dětma léto v Alpách? Máme vyhlednuté údolí řeky Lechu, člověk tam může z jednoho místa podnikat výpravy do okolí-na různé chaty apod. Problém je, že děti 2r a 4r moc chodci nejsou, takže by byla potřeba “záloha” v podobě sportovního kočárku do terénu (který nemáme), nebo přívěsu za kolo-který s oběma váží kolem 40kg-a tam se bojím, že s tím prudké stoupání/klesání nedáme...nebo nějaká varianta šátek/ nosítko pro obě. Pro 4-letou jde asi jen o nouzové řešení, trasy by byly dělané s ohledem na ni
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Netušíte, jak je to ve Španělsku s placením kartou mimo turistická letoviska a velká města?
    DYNK
    DYNK --- ---
    Filtrovat jsem, ale nenašel. Máte někdo tip na odpočívadlo s vyžitím pro děti (stačí i koutek) na trase Plzeň - Mnichov? Stačí i tip na řetězec v Německu (něco jako Landzeit a Rosenberger v Rakousku), konkrétní místa si už dohledam. Požadavky jsou rozumný (=nejen smažený) jídlo a něco, co zaujme děti (pět let a rok a půl).
    PETATA
    PETATA --- ---
    MYSUS: ted jsme prijeli ze Spicaku a byl tam koberec a nad nim velmi pozvolna kotva
    a na Severaku je tez koberec a take takove kratsi pomy, kdyz se deti rozjezdi
    koberec je v obou pripadech v ohranicenem arealu, kam se prochazi turniketem
    na Severaku stal vstup 100 kc, na Spicaku jsem nekoukala
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    jedeme na pár dní do Jizerek za 14 dní, syn (téměř 3) dneska zkoušel lyže a vlastně dobrý... máte prosím někdo zkušenost dětská sjezdovka s pojízdným kobercem Špičák nebo Severák? Na netu nejsem schopná dobrat se relevantních informací. Rádi bychom se vyhnuli placené školičce, pokud to oboustranně trpělivost dovolí, takže požadavek asi je, aby část s jezdícím kobercem byla otevřena i pro veřejnost... (klidně za nějaký poplatek...). Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam