• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MUFLONEK: ja bych sama za sebe asi jela, ale s detma, co se placaj uz mesic v rymickach & s rizikem, ze tam clovek zustane viset v karantene sem to vyhodnotila jako ne uplne moudry napad. je to ostrov, to neni jak italie, odkud clovek v nejhorsim nejak dojede po zemi (zatim).

ciste profesne by me zajimalo, jak se k ty karantene postavi hotel a domaci cestovka, kdo to bude platit. a jsem rada, ze to ted nemusim resit neb jsem na matersky (delam v ck, asii - vietnam, sri lanku a indonesii - a uz mesic kolegyne denne resi telefonaty x klientu, co maj naplanovany a zaplaceny cesty a nevi, zda odleti. samozrejme muzou stornovat, ale cinu nedelame a do tech “nasich” destinaci to pojistovny uznavat nebudou, vlastne nevim, zda by uznali storno cesty do ciny. ale to odbocuju).

no a ja uz koukam na oreo resort sklat v harrachove, ehh :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    IKARIE: Jo. Plan byl 13. odletět na týden na Gran Canarii. Ale, vzhledem k mému těhotenství asi zůstaneme doma. Možná poletí jem chlap s kamarády na kola... Zatím teda jsou otevřené všechny možnosti, no. Ještě včera jsem byla v klidu, ale po dnešní zprávě o Tenerife...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    chtela jsem ted zacatkem brezna letet s mamkou a detma na kanary, ale vzhledem k situaci to odpiskame.

nicmene mame volno, napadlo me teda zajet do nejakych termalu rakousko/slovensko/mozna i madarsko? nekde do 5-6h z prahy, znacka ideal by byla dostupnost vlakem, pze mala v autosedacce nespi a jeci (ve vlaku i letadle je to v poho), ale nechci to tim limitovat, kdyztak jsem pripravena cestu autem treba rozdelit a prespat v brne.

napada vas nekoho nejake misto, kde si to uziji deti 3,5 a necely rok a kde je teplo (byla jsem ted se starsim na sutce a melem omrzla::)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PROMETHEA: Nemeli jsme nic a nemel ji kdo nosit. Bud byla lehci trasa nebo ji nemel kdo nest, protoze jsem ja nesla syna, babicka bayoh s kramama a deda taky plnej batoh
    MONI
    MONI --- ---
    PROMETHEA: my jsme byli v létě v jiné části Rakouska, ale osvědčily se nám mapy.cz - kde jsou značené cyklostezky, tak se nechá projet normálně se sportovním kočárkem. Našli jsme tak 2 několika kilometrové procházky kolem jezer, ke kterým se vyjelo autem a celodenní zážitek jsme měli zadarmo bez placení nějakých atrakcí...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    STARDAY: takže pro tu 3-letou jste neměli na procházky nic? A jen jste upravili délku trasy? U nás je ještě problém, že s námi bude dvouletá, která se ještě asi bude muset vozit/nosit, a 1,5r mimino kamarádů, které bude pouze nešeno...takže už vidím, že se budou naše děti chtít nést jako miminko :/
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LORAIN: ja znam jen okoli Elbigenalp, ale to, co popisujes ty, je presne to, co hledame, jen par km dal..jupijej!!diky!!
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PROMETHEA: v rakousku bych vybrala region,kde nabízejí místní karty, které za velmi rozumné peníze dávají vstup na xy míst od různých bazénů přes vysokohorské silnice po lodě na jezeře nebo muzea/lanovky atd atp. my takhle byli dva roky zpátky na tauplitzalmu a bylo to parádní.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PROMETHEA: Nevím, kde budete bydlet, ale spousta ubytovacích zařízení zde hostům půjčuje treková vozítka pro děti (alespoň v zimě) - kočárky TFK joggster s těmi velkými koly nebo Croozery.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PROMETHEA: Zdravím z Lechu ;-)
    Byli jsme s dětmi několik sezón za sebou. Pro malé děti jsme měli odrážedla, je zde hodně cest, kde se to s nimi perfektně dá! Krásně to jde z Lechu do Zug, hezká stezka podél řeky, pro děti spousta atrakcí včetně možnosti “nalovení” ryb, které ti hned na místě připraví. Hezké cesty pro děti jsou i v St. Anton - Verwallweg. Skoro všude jsou nějaké atrakce pro děti.
    Naše měly taky rády, když jsme je vyvezli nahoru lanovkou, třeba Rüfikopf, tam byl hezký výhled, spousta svišťů a jezero a šli jsme pěšky dolů.
    Malé děti jsou bezvadné, vezmeš je k vodě a máš to na půl dne.
    Snaží se zde hodně podporovat i letní turismus, takže akcí a atrakcí rok od roku přibývá.
    V Oberlechu, kam taky můžeš vyjet lanovkou, je statek, kde mají venku krávy a osly. Pro děti nádhera.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PROMETHEA: my jsme byli loni v létě. dcera, tehdy 3 roky, dala docela dost výletů, když to bylo zajímavý. Jakože dojít od parkoviště 200 metrů k hospodě byl strašný problém a bolevé nožičky, ale jak se šlo po kamenech, kolem kytiček, heldaly se značky a nahoře byl sníh, tak si na nic nevzpomněla. mladšího jsem měla v nosítku na zádech. kolo s chariotem jsme měli taky, ale nemáme ho na 2 děti, takže jsme měli jedno dítě v sedačce a druhý ve vozíku a některá stoupání sem nedala. a cesta dolů taky nejde každou stezkou, aby se vozík nepřeklopil. zas výhoda i nevýhoda vozíku je, že tam dáš fakt spoustu věcí, svačinek, deku, hračky apod.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Máte někdo ozkoušený řešení nebo dobrý nápad na to, jak strávit s dětma léto v Alpách? Máme vyhlednuté údolí řeky Lechu, člověk tam může z jednoho místa podnikat výpravy do okolí-na různé chaty apod. Problém je, že děti 2r a 4r moc chodci nejsou, takže by byla potřeba “záloha” v podobě sportovního kočárku do terénu (který nemáme), nebo přívěsu za kolo-který s oběma váží kolem 40kg-a tam se bojím, že s tím prudké stoupání/klesání nedáme...nebo nějaká varianta šátek/ nosítko pro obě. Pro 4-letou jde asi jen o nouzové řešení, trasy by byly dělané s ohledem na ni
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Netušíte, jak je to ve Španělsku s placením kartou mimo turistická letoviska a velká města?
    DYNK
    DYNK --- ---
    Filtrovat jsem, ale nenašel. Máte někdo tip na odpočívadlo s vyžitím pro děti (stačí i koutek) na trase Plzeň - Mnichov? Stačí i tip na řetězec v Německu (něco jako Landzeit a Rosenberger v Rakousku), konkrétní místa si už dohledam. Požadavky jsou rozumný (=nejen smažený) jídlo a něco, co zaujme děti (pět let a rok a půl).
    PETATA
    PETATA --- ---
    MYSUS: ted jsme prijeli ze Spicaku a byl tam koberec a nad nim velmi pozvolna kotva
    a na Severaku je tez koberec a take takove kratsi pomy, kdyz se deti rozjezdi
    koberec je v obou pripadech v ohranicenem arealu, kam se prochazi turniketem
    na Severaku stal vstup 100 kc, na Spicaku jsem nekoukala
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    jedeme na pár dní do Jizerek za 14 dní, syn (téměř 3) dneska zkoušel lyže a vlastně dobrý... máte prosím někdo zkušenost dětská sjezdovka s pojízdným kobercem Špičák nebo Severák? Na netu nejsem schopná dobrat se relevantních informací. Rádi bychom se vyhnuli placené školičce, pokud to oboustranně trpělivost dovolí, takže požadavek asi je, aby část s jezdícím kobercem byla otevřena i pro veřejnost... (klidně za nějaký poplatek...). Díky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: jasně, ale pak jsou tu věci jako velikonoční skautská výprava, několik týdnů tábora v létě a podobně. A my tyhle věci podporujeme.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KATIA: to určitě. u měsíčního výjezdu tě dva dny podzimních prázdnin zase tak nevytrhnou.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: no a jaře taky jarní a velikonoční a v květnu státní svátky občas prodloužené o ředitelské volno a naše děti mají navrch ředitelské volno na přijímačky, takže letos mají velikonoce + týden poté tj. 10 dní jen to lupne.
    podle mě je prázdnin mrak a dá se to vymyslet.
    KATIA
    KATIA --- ---
    VERCA_ZABA: na podzim jsou podzimní :-) kratší, ale jsou, jak psala Medved, ideál naroubovat volno na to, ale pochopitelně měsíc už se prostě pozná...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MEDVED007: jenže zase přes Vánoce jsou ty ceny samozřejmě napálený.. a jak píše Katia, holt jsou destinace, kde v létě prší/je moc horko/nedá se a nejlepší je jet třeba na podzim nebo na jaře - tam se to dá aspon naroubovat na jarní prázdniny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam