• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GUDRUN: v takhle pokrocilem tehotenstvi te pojisti snad jen evropska a i to je celkem hranicni: https://www.ervpojistovna.cz/cs/cestovni-pojisteni-v-tehotenstvi
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GUDRUN: jsou komerční pojištění i do vysokého týdne, ale chce to pečlivě projít pojistné podmínky, a jít do co nejvyššího krytí, neonatologicka péče je neuvěřitelné drahá.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TRISSIE: budeme nejdál 6-8h od Slovenska. Si říkám, že bychom kdyžtak dojeli aspoň tam... díky za dobrou poznámku, budu na to muset kouknout a kdyžtak něco připlatit
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    COQUINE: moje už naštěstí do toho 4p bez výtahu vyjde :-) Ale skrz práci to dřív nejde... Děkuju.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    GUDRUN: jela jsem s 10m ditetem a v cca sestem mesici tehotenstvi autem na 14 dni do provence, mesta, priroda a prochazky. dalo se to uplne v pohode, zpetne to hodnotim jako velmi vydarenou dovolenou. nicmene v 31tt jsem se u druheho citila jako tesne pred porodem, snasela jsem to o dost hur (telo nejspis vedelo, ze to prijde driv - dovolenou to urcite nebylo, leda tak tim, ze jsem cele tehotenstvi nosila do schodu 10 kilovy dite).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GUDRUN: pozor na zdravotní pojištění, většina pojišťoven v té době má brutální omezení.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    máte někdo zkušenost s aktivní dovolenou s prckem a pupkem? kvůli práci můžeme odjet nejdriv, když budu 31tt. Vim, že v prvním těhotenství by to bylo na pohodu, to jsem v 41tt spala pod stanem a jela v kánoi, ale bojím se rozpadu těla :-) autem, na 2 týdny, EU, po vlastní ose, města a procházky. jako, chci slyšet, že jste to některá zvládla, protože my to asi stejně zkusíme a kdyžtak odpiskame :-) ale potěšilo by mě, že to není úplně jalová predstava
    EDERA
    EDERA --- ---
    SRETSIS: My byli v dopřávání suvenýrů taky velmi umírnění. Resp. holky věděly, že po cestě zpátky do hotelu je Primark, kde mají HP koutek a v něm suvenýry za zlomek ceny.:-D
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Tak to je hezky. My jsme mirily rovnou tam, ptze v Londyne zila driv moje sestra, tak jsem za ni parkrat byly a chtely jsem ted rovnou do cile. Cestovaly jsem jen ve dvou, tak jsem byla trosku ve stresu, ale vsechno vice mene klaplo. Jen vzdycky pocitala, kolik tisic ma "na sobe" to ktery dite obveseny suvenyrama a odeny to HP havu.. ja jsem toho moc nedovolila.)
    EDERA
    EDERA --- ---
    SRETSIS: My byli v Londýně na čtyři dny, letěli jsem s Ryanairem na Standsted. Za letenky pro čtyři lidi jsme dali 6,5 tisíce, a to jsme připláceli za dvě větší kabinová zavazadla a za konkrétní místa v letadle. Kromě Harryho Pottera jsme stihli ještě National Gallery, British Muzeum, Tower a něco procházek. Holky byly nadšené, nejspíš budeme muset jet znovu.:-)
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    EDERA: Aha, tak ok.) My jsme letely do Lutonu a spaly v hotelu ve Watfordu, co byl kousek od studii.
    EDERA
    EDERA --- ---
    SRETSIS: Není. Byli jsme v říjnu. Lístky jsem nakonec kupovala přes https://www.getyourguide.com/ se soukromou dopravou z centra Londýna.
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    EDERA: Jo to ještě aktuální? Zrovna jsme se z takového výletu vrátily:)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Byli jste nekdo na te vecernickovske vystave na Chvalskem zamku? Premyslim, ze zitra odpoledne vyrazime, tak jestli to stoji za to.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Tak mi poletíme.o)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LORAIN: ale ta Marcelka je spíš takovej bufáč a nás to prostě nenadchlo, ani prostředím. Že je to jedna parta, jsme věděli, ale třeba v té Slaměnce to bylo lepší.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ANNAWA: Marcelka, U slona, Terezka, Slaměnka všechny patří pod Vistu a co vím, tak tam všude vaří totéž, kromě Slona, kde dělají pizu a všechno, co můžou, vozí z Visty. Aspoň dřív to tak bylo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: nove je tam 3km dlouhá bobova dráha, na obědě jsme byli jednou dole v Marcelce u dolní stanice lanovky, protože zrovna začalo lejt, a to teda nedoporučuju. Mnohem lepší byla hospoda nahoře u horní stanice. Akorát na pěší výlety po okolí mi to s dětma moc nepřišlo, jdou ty okruhy dost dlouhý. Byli jsme tam před rokem a půl, čili bylo teplo a děti dost trávily čas na těch venkovních hřištích. Plus bazén a wellness, stezka v oblacích, nějaký workshop pro děti bez rodičů a ani nebyl čas nekam jit. Dost jsme si tam odpočinuli.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BEBERA: mám to nelogicky rozděleno,pardon. Trampolíny a bazén v Liberci, motýlí dům a parní vláček u Zittau...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: v Liberci je ještě Hop aréna nebo Jump aréna. A Motýlí dům je super, parní úzkokolejka je pro děti taky zajímavá... A děti určitě ocení liberecký bazén s tobogány :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    IKARIE: Tyjo a me se zobrazujou jen samy dotazy na ubytovani :D
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    IKARIE: Tu nabídku jsem také viděla.o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam