• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: a pro jak staré děti? Nesahaci výstava hraček mě trochu děsí.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    a to jste věděli ? nápad ze Zruče už doputoval do Prahy !
    Děti na Dědině mohou cvrnkat kuličky po úplně nové dráze - Pražský deník
    https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/deti-sidliste-dedina-cvrnkat-kulicky-nova-draha-praha-6.html
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    chtěla bych po víkendové návštěvě doporučit zámek Hořovice. Sobotní návštěva byla perfektní. Mají tam pro děti výstavu hraček, která je opravdu moc hezky udělaná včetně výborného výkladového materiálu, který dostanete k dispozici (ale nedá se teda na nic sahat), v parku je pro děti připravená hra na hledání pokladu (tu jsme tedy nezkoušeli) a hlavně prohlídka zámku byla hrozně zajímavá - provázel nás pan Šinágl, zjevně historik a byla to nejzajímavější prohlídka, jakou jsem viděla za hooodně dlouho.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MONI: Nám je teď koupila tchýně. Synovi je 3,5 - nadšeně tím listoval a už se těší, až si koupí a nalepí první samolepky. Při té příležitosti jsem zjsitila, že Albi má pro každý kraj deník, takže časem asi pořídíme Středočeský a teď před dovolenou přemýšlím, jestli nevzít ten Jihočeský. Ale možná počkám, jak nám to půjde s tím z Alberta, aby se to doma pak jen neválelo.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: tak jsme to zvládli, 3 dní na Ohři, počasí haha, to jsme si vybrali, dnes 10C a mrholení, ale voda krásně tekla a řeku jsme měli pro sebe... Syn se choval v lodi docela rozumně, věřím, že příští rok už bude platný člen posádky a ne jen ozdoba na přídi :-))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: jj, nás devitiletej je tak na horní hraně, ale rovnou si vymínil, že mu vymyslím k hádankam a úkolům i těžší variantu pro něj ;-) A to jsou tam už teď dve varianty obtížnosti.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MONI: já to brala minulý týden v albertu za body a přišlo mi to hodně povedené. škoda, že je to fakt zaměřené na malé děti. píšou 4-12, ale naše dvanáctiletá se nad tím fakt bavila, jak je to vtipně pro mimina :-) tak jsem poslala v rodině dál pro děti 5+7 a to bude tak akorát.
    MONI
    MONI --- ---
    ANNAWA: v těch cestách jsou úkoly na stanovištích a nějaký příběh k tomu místu, našemu dítěti by se to líbilo, tak to omrknu až budu mít cestu do nákupáku s Albi prodejnou.
    Zajímavou cestu za pokladem měli loni v parku na zámku v Hořovicích, stála asi 40 korun a po vyluštění tajenky se v pokladně zámku vyzvedávala drobná odměna.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MONI: ty cesty za pokladem neznám, to mi přijde jako nějaká dráha verze geocachingu, ten mým dětem celkem stačí ;-)
    MONI
    MONI --- ---
    ANNAWA: podle popisu by tam měla být navíc oproti albertovému deníku ještě tajná cesta za pokladem. Je to něco z toho ( https://eshop.albi.cz/cesty-za-pokladem/ ) ? To mi připadá také hodně zajímavé, akorát nechápu proč jedna cesta za pokladem stojí víc než deník... A také nevěřím, že přijdu k truhličce s odměnami a fakt tam něco bude :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MONI: taky mě to zaujalo, akorát jsem na to konto koupila přímo u Albi jen střední Čechy.
    MONI
    MONI --- ---
    Znáte cestovatelské deníky Kvído od Albi https://eshop.albi.cz/zazitkove-deniky-kvido/ ?
    V aktuální sběratelské kampani v Albertu mají vedle kufrů nenápadně tenhle deník pro děti ve variantách Čechy a Morava+Slezko https://www.albert.cz/leto U každého výletu jsou úkoly a může se koupit a nalepit turistická vizitka (https://cs.wander-book.com/)
    Naše 7letá je z toho úplně nadšená, máme zatím jen ten český a teď o víkendu jsme už absolvovali 2 výlety :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GUDRUN: Tříleťák byl úplně v pohodě :)
    MARI
    MARI --- ---
    THERY: Taky budu ráda za tip, chceme tam za rodinou a prodloužit to někde jinde v Beskydech ještě. Nejlíp i s bazénem. :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    V roce a čtvrt jsme synka v Barace jistili kšíry z kočárku chycenými k okům na postranních válcích. A ano, měl je dlouhé tak, aby nám neuplaval, ale aby si mohl ráchat ruce.
    DYNK
    DYNK --- ---
    THERY: Byli jsme par let zpet tady https://www.hresort.cz/ Meli jsme chatku a bylo to v pohode. Jak vypadaji hotelove pokoje nevim. Strava v budove hotelu byla volitelna a rekl bych takova normalni. Zadny gurmansky zazitek to nebyl, ale taky nebyl problem se najist.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BEBERA: bohužel z klasické záchranné vesty zatím vypadává, takže máme plaveckou neoprenovou bez popruhů, ve které drží... loni jsme dali skoro 80 říčních km, to byl ještě mimino, letos to bude boj. Ale pouštění lodičky z lodičky a držení za vestu holt budou moje celodenní náplň. Spát jsem ho šoupla do přídě, to nevím, zda teď půjde, přece jen vyrostl... byla si na lodi se dvěma dětma najednou? TO mě hodně zajímá, fakt si to příští rok neumím představit, ale třeba už tříleťák nebude skákat přes palubu....
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GUDRUN: to ti můžu říct - za popruhy plovací vesty :) Obě děti v tomto věku absolvovaly půldenní vodu, obě visely celou cestu přes bok lodi a máčely si ruku ve vodě a obě byly nadšené..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    THERY: když něco najdeš, poděl se, Beskydský pivovárek volá!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam