• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MONI
    MONI --- ---
    Znáte cestovatelské deníky Kvído od Albi https://eshop.albi.cz/zazitkove-deniky-kvido/ ?
    V aktuální sběratelské kampani v Albertu mají vedle kufrů nenápadně tenhle deník pro děti ve variantách Čechy a Morava+Slezko https://www.albert.cz/leto U každého výletu jsou úkoly a může se koupit a nalepit turistická vizitka (https://cs.wander-book.com/)
    Naše 7letá je z toho úplně nadšená, máme zatím jen ten český a teď o víkendu jsme už absolvovali 2 výlety :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GUDRUN: Tříleťák byl úplně v pohodě :)
    MARI
    MARI --- ---
    THERY: Taky budu ráda za tip, chceme tam za rodinou a prodloužit to někde jinde v Beskydech ještě. Nejlíp i s bazénem. :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    V roce a čtvrt jsme synka v Barace jistili kšíry z kočárku chycenými k okům na postranních válcích. A ano, měl je dlouhé tak, aby nám neuplaval, ale aby si mohl ráchat ruce.
    DYNK
    DYNK --- ---
    THERY: Byli jsme par let zpet tady https://www.hresort.cz/ Meli jsme chatku a bylo to v pohode. Jak vypadaji hotelove pokoje nevim. Strava v budove hotelu byla volitelna a rekl bych takova normalni. Zadny gurmansky zazitek to nebyl, ale taky nebyl problem se najist.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BEBERA: bohužel z klasické záchranné vesty zatím vypadává, takže máme plaveckou neoprenovou bez popruhů, ve které drží... loni jsme dali skoro 80 říčních km, to byl ještě mimino, letos to bude boj. Ale pouštění lodičky z lodičky a držení za vestu holt budou moje celodenní náplň. Spát jsem ho šoupla do přídě, to nevím, zda teď půjde, přece jen vyrostl... byla si na lodi se dvěma dětma najednou? TO mě hodně zajímá, fakt si to příští rok neumím představit, ale třeba už tříleťák nebude skákat přes palubu....
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GUDRUN: to ti můžu říct - za popruhy plovací vesty :) Obě děti v tomto věku absolvovaly půldenní vodu, obě visely celou cestu přes bok lodi a máčely si ruku ve vodě a obě byly nadšené..
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    THERY: když něco najdeš, poděl se, Beskydský pivovárek volá!
    THERY
    THERY --- ---
    Nemate prosim doporuceni na ubytovani v Beskydech, idealne s jidlem?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Přežila jsem vandr v 6m těhotenství před dvěma lety, přežila jsem vandr s 10m prckem loni, a teď i 6m břicho + rok a třičtvrtě torpédo :-D 3 dny, cca 45km, dvě noci venku, bylo to super, i když i deštík byl. Jsem zvědavá příští rok, 10m a tříleťák, když všechno půjde dobře. Teď se chystáme na vodu, tak jsem zvědavá, jak ho udržím v lodi :-D
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Pokud se někdy budete motat kolem Biliny, tak tam jsou dva stabilní pohádkové lesy a oba stále zdokonalují. Vstupné zadarmo do obou a oba jsou zvládnutelné i s kočárky nebo na odrážedlech.

    Ten první je přímo v Bílině a bohužel to není okruh. Postavičky z pohádek tam jsou vyřezávané a stále se to tam zušlechťuje. Nechybí teda ani různé herní prvky. - https://www.kudyznudy.cz/aktivity/lesopark-bezovka-v-biline-pohadkovy-les

    Druhý se jmenuje Mýtinka fantazie a najdete ho asi 10 minut autem od Biliny v Hrobčicích. To je okruh, který se dá jít z obou směrů. Asi 500 m od nástupu na stezku je velké parkoviště (u hřiště a skateparku). Když půjdete pořád rovně kolem školky narazíte na sochu skřítka Hrobčíka (teď má i roušku :o) a asi tak kilometr je to takový ten naučný chodník - co tu roste, co tu žije, geologie... Pak najednou spatříte obřího betonového tyranosaura, u něj jsou tabule snad se všemi pravěkými zvířaty... Po stezce směrem do kopce najdete malé hřiště. NO a stačí vylézt k nástupu na tu obří skluzavku a uvidíte skutečnou mýtinku fantazie spolu s udržovaným dětským hřištěm, ze kterého je problém dítě dostat. Cesta zpátky pak vede po štěrkové cestě lemované ozdobenými stromy a naučnými tabulemi. Dojdete za školku (tam je kasička na dobrovolné vstupné věnované na údržbu stezky). https://www.kudyznudy.cz/aktivity/naucna-stezka-skritka-hrobcika-v-hrobcicich
    RYNA
    RYNA --- ---
    POZITRON: Ó, to je teda smutné! Rádi jsme tam občas jezdili, i když byl stav zázemí pro zvířata opravdu tristní. Snad se jim povede to obnovit.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ale je tam jeste bachyne se selatama, danek a muflon. Ostatni uz jsou bohuzel pryc.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Zookoutek v Brezanskem udoli je bohuzel zrusenej. :( snad docasne.

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: jasně... no rozhodně kdybyste třeba někdy měli cestu tím směrem, tak to můžete prubnout :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TRISSIE: diky, ale to je uplne na opacny strane. my bydlime v praze 4 a mame chalupu u tynce nad sazavou, proto je pro nas nejlepsi praha zapad a praha vychod. hlavne at je to co nejbliz a co nejmensi prostor pro hysteraky v autosedackach. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: a tihle mají samozřejmě teď zavřeno, ale taky se nám tam moc líbilo (objeveno během předloňské letní déčko soutěže, jinak tu doporučuju sledovat, bývají tam krásné inspirace):
    Železniční muzeum Zlonice
    http://zmzlonice.draha.net/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: letecké muzeum ve kbelích je pro tyhle mrňata taky fajn, zvlášť když zůstanete venku a nepůjdete do vnitřních prostor, tak tam může lítat jak střelenej a nikomu to nebude vadit :-)
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    POZITRaON: jo, myslím..

    Jílové u Prahy, rozhledna Pepř, jestli se mladý pan nebude bát.. Po cestě z města je hřiště a nějaký to zvíře (v ohradě).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam