• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ahoj, poprosím o aktuální tipy, kam v Praze na dva dny pro dva rodiče a dvě děti (10 a 7), plus tipy na rozumné místa k jídlu.
    Předloni absolvován Vyšehrad, Staromák a okolí, Karlův most, Kampa, při pohledu z Vyšehradu dohodnuto, že příště se jde na druhou stranu řeky.
    Bydlíme u Malostranského náměstí, takže vše blízko.

    V plánu omrknout hrad, bo syn už by se rád na něj mrknul (bude stačit základní prohlídka), rád bych Petřín, pokud bude počasí, chceme nějaké zahrady si projít, na pohodu někde sednout, kde bude zeleň. Žádné honičky, pohodové procházky, nechceme lítat po celé Praze.
    Zatím jsem se díval i na nějaké hospody/restaurace v okolí ubytování a překvapivě dost z nich má dobré ceny (pivo okolo 35 Kč a jídla s přílohou okolo 170 Kč jsem uprostřed Malé Strany opravdu nečekal).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GUDRUN: taky mám jednu dnešní z lodi ;-)


    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GUDRUN: no jo, ale pro nas by to s detma bylo dost narocny. vy to podle vseho mate zmaknuty a vubec se toho nebojite. :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: my to děláme kvůli sobě a on je chudák vláčenej rodičema po horoucích peklech :-D včera i dneska spal přes 3h, protože dohání dovolenou :-D :-D
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    GUDRUN: to zni vyborne, miluju cesty bez turistu:)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GUDRUN: vy jste krasna rodinka a chlapecek jak je stastnej. trosku jsi me nahlodala, jestli jsme syna neochudili o zazitky, zas na druhou stranu on si ted v temer 3 letech nepamatuje ani to, jak na podzim krmil v zakulisi zoo slona, tak mozna jeste rok pockame.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    GUDRUN: sdilena socialka je ok.,jen nevim jak bych se vyspala s pripadnymi cizimi chrapaci:) prece jen uz nemam ti spani uplne dobry
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    VALENTINA: je to boční hřeben, tj ne Lysá a Radhošť, taky tomu odpovídají ta převýšení a náročnost. Ohromný bonus pro nás bylo fakt málo lidí, na té celodenní hřebenovce kolem 20 pěšců a cyklistů za celý den a během 2h vykydnutí na chatě Ropička během megaslejváku s náma byli 3 další party jednodenních turistů.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    VALENTINA: chata Skalka (první v našem směru) neměla prostě už místa pro daný počet lidí v daném termínu, takže jsme šli rovnou na prostřední chatu, tj. z Bocanovic necelých 10km, nějakých 500-600m výškových vzhůru na chatu Kamenitý, druhý den hřebenovka asi 17km na chatu Prašivá a třetí den dolů do Hnojníka necelých 10km, muž měl na krokoměru vždycky o něco víc, takže nám to dalo skoro 50km za ty 3 dny. Lůžkoviny jsou v ceně, na Kamenitém i ručníky, na Prašivé jsem je neviděla, my měli vlastní. Nezkoušela jsem domlouvat pokoje, ale na Prašivé dvoulůžák mají, jinde nevím. Je to turistický standard, sdílená sociálka...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    GUDRUN: a nesli jste s sebou spacaky? Da se domluvit dvojluzak, kdyz pujdem dva?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    GUDRUN: ty jo to vypada vyborne,, pro me by to byla velka vyzva i bez deti:) kolik km ma ta posledni trasa? A co bylo spatnne s tou treti chatou?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: asi to bude tapeta a nevím si s tím rady, sorry, jedna z Beskyd a jedna z vody...



    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    my jsme byli na dovolené v Beskydech a chtěla jsem doporučit http://prechodbeskyd.cz/ pro ty, co chtějí jednoduchý a pohodlný puťák po horách, zvládnutelný s dětma - s pánem je super domluva, poslali jsme mu možné termíny a on to vymyslel a zabookoval na z nás (včetně rozhodnutí směru podle volných termínů). Bohužel jsme měli štěstí jen na dvě chaty, ale byli jsme termínově hodně omezení. Cena je super, necelých 500Kč za noc s polopenzí, výběr večeří takový jako na horské chatě (halušky většinou :-)) ale jinak v pohodě, snídaně slušný. Šlo nás 6 a jedno dítě 2r, jednou jsme měli pokoj pro 8 pro nás všechny, jednou na nás vyšel dvoulůžák, ale nic jsme nedomlouvali předem, nechali tomu volnej průběh. Chata Prašivá je kráásná, jedna z nejhezčích, co jsem viděla. U každý chaty (i po trase) aspoň malý dětský hřiště na vypuštění háďat, v dohledu zdroje jídla a pití :-) Bavilo mě to moc a mrzí mě, že jsme neměli štěstí na tu třetí chatu a klidně si to zopáknu, až budou děti samochodný. Jinak to není ten hlavní hřeben Beskyd, ale vedlejší, ale za to to je hřeben, ne velbloud, takže z hlediska chození dost pohodička.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    COQUINE: v přepočtu 12kkč za noc nebo blbě počítám? uff. ale budiž vám přáno :-)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    odlozim sem zkusenost s jednim hotelovym komplexem v chorvatsku v rabacu. resort spada do stejne skupiny hotelu jako v rakousku hotel, ktery jsem popisovala zde [ COQUINE @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli ]

    potrebovali jsme sehnat narychlo hotel/zajezd, byli jsme dost limitovani odjezdem a prijezdem, meli jsme na vyber asi den, zajezdy nam utikaly mezi prsty, posleze jsem u cestovky zjistila, ze je v recku dost stahovali, protoze nestacili od 1. 7. otevrit. volba padla na chorvatsko, kde jsme nikdy nebyli a zkusenost s resortem u more mame nulovou.

    jde o valamar girandella resort https://www.valamar.com/...h&network=g&gclid=EAIaIQobChMIuK_42YqM6gIVCsqyCh3xagozEAAYASAAEgItg_D_BwE

    samotny resort je tvoren nekolika typy ubytovani (a budovami). my jsme bydleli v maro suites, coz byly dva pokoje, hlavni mel manzelskou postel, vedle rozkladaci gauc, dale pokoj pro deti s palandou. na vyzadani jsme dostali detskou postylku (zde za priplatek, v rakousku byla zdarma). hotel je na deti pripraven, dost veci je jim uzpusobeno. i zde byly tzv. hipp stanice, byly ale podstatne chudsiho vyberu a nevim, jestli bych chtela mit dite na prikrmu stejne chuti tyden. jeli jsme tam primarne kvuli mori a bazenum, to vyslo perfektne. plaze mensi, s kaminky, jedna pisecna (lol, pisek navezen, babovicky ano, zahrabat dite do pisku ne, pokud ho nechcete zavalit sutry :). strava AI, slusny vyber, chutove od prumer az nadprumer, denne minimalne 2 ryby/morske plody na vyber.

    pokud jde o ty plaze, lidi asi nebylo tolik, nevime... kazdopadne vzdy jsme nasli misto s lehatky a slunickem a nemuseli jsme chodit v 5 rano, jak nekdo popisoval v recenzich napr. u reckych hotelu. voda krasne cista, tohle bylo naprosto perfekt. bazeny - v nasi budove bylo brouzdaliste (identicke jako v rakousku), 2 skluzavky, vnitrni bazen prechazejici do venkovniho + dalsi venkovni. lide ubytovani v maro suites mohli vyuzivat jeste bazeny u family hotel (bazeny byly cestou na plaz, takze super), taky byly dalsi skluzavky, vodni prvky, dalsi bazen. posledni bazen byl u plaze. pro vodni zivly naprosto paradni. venku tobogan. u nasi budovy mensi hriste. na nekolika mistech opet prebalovaci mistnosti s plenami k dispozici (viz recenze rakousko).

    v tom rakousku byla drtiva vetsina deti do 6 let, kazdy stul mel minimalne jedno dite ve veku do 2 let. tady jsme s nasimi (2,5 a 1,5) byli v mensine. nedivim se, pro 8-12 let to musi byt paradni dovolena, maji-li radi vodu.

    tam jsme jeli autem, teplotu nam nikde nemerili (resp. na pohotovosti ano, ale to neni v cene "zajezdu"). personal byl velmi mily a k nasim detem se chovali fakt hezky. deti dostaly nejake darky, nebudu prozrazovat, at je nekdo pripadne prekvapen.

    je tam i budova pro dospele, kam deti nesmi, maji vlastni bazen, vlastni plaz a vlastni restauraci :)

    cena za 7 noci 3 150 euro.
    PETATA
    PETATA --- ---
    IKARIE: mame od Husky tento
    dcera ho mela tusim od 1,5 roku a letos (7,5) presedlala na vetsi
    je tenci nez Boll, co ma druhe dite, ale jinak mu nemame co vytknout

    Spacák Outdoor - Kids Milen -5°C – zelená | HUSKYCZ.CZ
    https://www.huskycz.cz/spacaky-detske-kids-milen-5-c-zelena
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    mate nekdo spacaky pro deti od husky?

    jde mi primo o tu znacku, mam moznost dostat zajimavou slevu i na zlevnene produkty. maji dva typy, tam vaham. zadny extremy jako stanovani v nizkych teplotach v horach neplanujem.
    Spacák Outdoor - Kids Merlot -10°C – zelená | HUSKYCZ.CZ
    https://www.huskycz.cz/spacaky-detske-kids-merlot-10-c-zelena
    Spacák Outdoor - Kids Magic-12°C – červená | HUSKYCZ.CZ
    https://www.huskycz.cz/spacaky-detske-kids-magic-12-c-cervena

    parametrove je to vicemene podobne, spis mi jde o zkusenost se znackou, budu od nich vybirat jeste stan. diky diky :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    MIDORI: Sazavy reky, nebo mesta? Pokud reky, tak se primo nabizi Posazavska stezka. Jde dojit bud po proudu od stanice Kamenny Privoz do stanice Petrov, nebo opacne proti proudu.

    Pripadne od stanice Jilove u Prahy sejit na Zampach, podejit Zampassky most a vyskrabat se nahoru kolem Stoly svateho Antonina a Stoly svateho Josefa nahoru na rozhlednu Pepr. Je to ale vylet vlastne jen do kopce a nebylo by to na navrat vlakem, ale spis busem z Jiloveho.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Nemáte prosím někdo tip na výlet vlakem kolem Sázavy? Jen na jeden den.. dítě 7 let, zakže něco už zvládne ujít.. díky!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    8 top aquaparků v ČR: Aquaforum Františkovy Lázně či Aqualand Moravia
    https://www.prozeny.cz/...ozeny.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam