• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    tip na rodinny hotel v rakousku
    https://www.dachsteinkoenig.at/en/

    odlozim sem tip na rodinny hotel v rakousku. hotel je koncipovan pro rodiny s mladsimi detmi, je pripraven pro deti od 7 dni veku. vybaveni je prizpusobeno detem; tak napr. pro spani mate na vyber mezi postylkou, kolebkou, postylkou pricvaknutou k letisti, velka postel se zabranou. na pokoji ohrivac na lahve, sterilizator, kos na pleny.

    pokud jde o hotel, nabizi 2 000 m2 vnitrnich hernich ploch. ty jsou rozdelene podle veku, takze dvoulete dite nevyuzije vsech 2 000 metru, ale i tak je toho tam vice nez dost. hotel nabizi hlidani od 8 do 21 hod. v necem, co by se dalo oznacit za skolicku. jde o prostory, kde se vycviceny personal stara o deti (videla jsem tak 4 dospele na cca 10 deti ve veku 0 az 2 roky). hlidani je podmineno tim, ze tam vydrzi samo (nase ne, takze smula :-) s ditetem odevzdate i kartu, kde je popis, co ma rad, co ho utesi, co ji atd., proste zakladni informace. kdy vas pripadne maji volat (varianta not at all pobavila).

    v hotelu je velky bazen, ktery plynule pokracuje ven. uvnitr jsou pak 3 vetsi skluzavky, par hernich vodnich prvku, 100 metrovy tobogan; dale pak pro mensi brouzdaliste s nekolika hracimi prvky, zjednodusene receno takovy kouzelny kohoutek v nadzivotni velikosti.

    restaurace je tez pripravena na deti: u stolu jsou pro deti zidlicky, pro ty nesedici baby set na stokke zidlich, takze i mensi nesedici deti mohou byt u stolu. jidlo chutne, ale pro ty mensi deti mi prislo, ze nemuseji mit kazdy den na vyber smazene jidlo. pro ne bylo na vyber mezi 3-4 jidly. pocita se s tim, ze do restaurace dojedete s kocarkem, prostory jsou pro to uzpusobene. v podstate kazdy druhy stul mel u sebe kocarek a nikdo nikomu neprekazel. po hotelu se bezne lide pohybovali s detmi v kocarku.

    pro ty nejmensi je na nekolika mistech hotelu pripravena tzv. hipp stanice :) vse teda zn. hipp, takze kdo ma s touhle znackou problem, tak smula. sklenicky masozel, ovocne, mleka od narozeni, kase, keksy. vse 24 hodin denne k dispozici.

    ad plenky - na nekolika mistech hotelu, resp. na kazdem wc, a pak na nekolika mistech, napr. u bazenu, u detske herny, jsou k dispozici plenky pampers velikost 1 az 6, prebalovaci ubrousky, cistici ubrousky.

    u hotelu je detske hriste - prolejzacky, houpacky, minifarma - kozy jsou primo v hotelu u recepce :) ponici, kravy, oslik. a hlavne, nabizi detem asi 40 odrazedel ruznych druhu, ktere mohou pouzivat uplne vsude, vc. vnitrku hotelu.

    pro rodice wellness a spa, 3 sauny + 1 rodinna sauna a para. vinoteka, nonstop automat na vino, ktere je dle naseho nazoru znacne predrazene (3x drazsi nez maloobchodni cena), ale zase velky vyber. bar s 25 druhy ginu je taky fajn.

    deti dostanou par darku, nebudu vice prozrazovat, at je nekdo prekvapen.

    bylo tam strasne moc deti do 6 let. starsi deti uz moc ne. mimina kolem 2 mesice veku naprosto bezne. my tam byli se 2 pod 2 roky a vekove zapadly. nicmene si myslim, ze hotel si vice uzijou starsi deti, ktere zvladnou plne vyuzit vsechny ty aktivity. na druhou stranu je treba pocitat s jazykovou barierou, pokud byste chteli dat deti na hlidani. personal tedy mluvi nemecky a anglicky, takze komu dite ve 2 letech rozumi anglicky, super pro nej :)

    nektere aktivity si myslim, ze nevyuzijou, hotel nabizi napriklad kino, predpokladam s nemeckym audio, takze to asi neni pro vsechny.

    celkove to bylo super a urcite se tam vratime. cena za tyden s plnou penzi (a odpo snackem od 13 do 18 hod.) 3 000 euro. meli jsme pokoj s tim bunkrem pro deti, ten je v drazsi variante.

    tipy na vylety okolo muzu prihodit, ale vzali jsme nekolik z knihy s detmi z baglu + hallstatt (parkujte na jednicce, pak smerem primo k vode je detske hriste).
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ANDREJKA: Kreta, Sicilie, jih Spanelska
    DINEN
    DINEN --- ---
    Cestovní polštářky za krk: máte prosím nějaké zkušenosti? Co je super a co naopak nebrat? Tvar, materiál? A co velikost - potřebovala bych něco použitelné pro děti tak 3 - 8 let, znamená to řešit víc velikostí? Google nabízí asi milión variant a mně se nechce věnovat hodiny času průzkumu, ani si házet kostkou :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    my byli s gymplem na Šumavě, takže o teplotě moře nemůžu svědčit :D
    EDERA
    EDERA --- ---
    PETATA: Taky v rámci akce "Žádáme místní obyvatele, aby pokud možno na dobu zasedání MMF opustili Prahu"? My letěli s Čedokem a po ostrově se pohybovali autem z půjčovny.:-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    EDERA: tak to jsme tam byli ve stejny termin :)
    jeli jsme tam na cyklozajezd s Adventurou (2-denni cesta busem a trajektem!) a doted si pamatuji, jak me v tech ctyriceti stupnovych vedrech nasi nutili jezdit na kole po mistnich kopcich
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: to bylo teplo asi všude, my byli na Rabu a taky teplo, hodně.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PROMETHEA: Na Korfu jsme byli v září 2000. Prchli jsme tam z Prahy před zasedáním MMF, takže jsem snadno dohledala, že to muselo být v týdnu, kam spadá 26. a 27. září. Celou dobu bylo vedro, normálně jsme se denně koupali.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PROMETHEA: jižní bude snad lepší, my byli pokud vím na severu.
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: na Korfu žije švagrová, občas se koupe i na Vánoce. z mojí zkušenosti i v létě jsou veliké rozdíly (někde voda jako kafe, jinde ledová), takže možná případně popojet. ale teď tam třeba dost lilo, tak počítat s alternativním programem.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    QUANTI: jizni

    RYNA: podle teplotnich tabulek to vypada tak, ze more je jeste trochu vyhraty, tak uvidime, co realita :)
    RYNA
    RYNA --- ---
    ANDREJKA: Já jsem byla dvakrát na přelomu září a října na Balkáně (Černá Hora, Albánie, jižní Chorvatsko) a moře bylo sice určitě trochu studenější než uprostřed léta, ale koupacka to pokaždý byla stále ještě parádní
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PROMETHEA: hmmm, zrovna Korfu... tam jsme byli na svatební cestě první týden v září a zima byla už tehdy :D ono tam docela fouká. Severní, nebo jižní pobřeží?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANDREJKA: jedeme koncem zari do recka (korfu), a doufam, ze koupat se dat bude.
    Pokud jsou zdr na nyxu zkusenosti jine, dejte vedet, at si pripravime alternativni program :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ANDREJKA: kanary, kypr..
    FIFI
    FIFI --- ---
    HANELA: tak pisi - mladi lide, to tady ale nebudu vypisovat:) - pro mne dite, no:)

    Od začátku soutěže DiscoverEU získalo jízdenku téměř 50 000 mladých lidí (údaj z června 2019). Další kolo soutěže proběhne v listopadu 2019. Konkrétní datum bude oznámeno na podzim

    DiscoverEU | European Youth Portal
    https://europa.eu/youth/discovereu_cs
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    FIFI: Doplnění II.

    Skupina byla vybavena na stanování/vaření venku a pohybovali se tedy nejen po městech, ale také po kempech ve volné přírodě. To bylo hlavně ve Slovinsku, Chorvatsku a pak částečně v Pobaltí...
    KATIA
    KATIA --- ---
    LEXIK: což je dost dobré...
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    FIFI: Možná bych ještě doplnil ekonomickou stránku “výletu” naší T., protože v průběhu cesty bylo potřeba občas doplňovat její bankovní účet.
    Jasně, jízdenky jsou sice zdarma, ale ubytko, jídlo a vstupy na památky, muzea, festival, kino, jeskyně, malé suvenýry.. atd. ne.
    Spočítali jsme to za ten měsíc na +/- 12 000,- Kč
    HANELA
    HANELA --- ---
    FIFI: dítě :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam