• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANNAWA: ještě je rozdíl: chladící taška (termotaška?)a chladící box. Box máme do auta na delší cesty. s těma chladícíma jednotkama to docela chlad udrží, ale na “procházku“ to samozřejmě netaháme. a pak jsou ty termotašky, které jsou v podstatě jako igelitka, jen drží déle chlad. ale na jednodenní to nemá smysl..
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PROMETHEA: Jo, z té jsme se právě vrátili. Je to památník odposlechů, ty lomy jsou tři - u jednoho jsou oči, u druhého uši, u třetího ústa. Pak je tam ještě nějaká Hlava XXII, ale k té už jsme nedošli, se tříleťákem je pro nás 6 km až dost.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PROMETHEA: Jednodenní výlety řešíme obloženými sendviči, třeba s tuňákem nebo plátky pečeného masa, když je, a předem připravenou teplou večeří v místě ubytování, kterou stačí buď jen ohřát nebo během max. 15 minut dodělat (omáčka, ke které se jen uvaří těstoviny a pod.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PROMETHEA: chladící tašky netahame, řešíme to pečivem s něčím, ovocem a zeleninou. Na jednodenních výletech nikdy nevarime, max si něco opečeme na ohni. Když se hecnu, udělám řízky.
    KATIA
    KATIA --- ---
    STARDAY: na cesty jsou prima se skořicovým cukrem
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PROMETHEA: U nas jsou oblibene wrapy s cimkoliv, deti maj radi palacinky, normalne je jen namazu marmeladou (trochu, at nejsou cely hned od marmelady) a prekrojeny dam do krabicky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: jinak vařit na jednodenním výletě je super, ale ne z nouzem ale zážitkově :-) udělat ohýnek, mít na to čas, u ohýnku se ohřát... v tomhle počasí bych do toho nešla. Pokud to je u vody, tak hustá polívka třeba z červený čočky nebo nějaký těstoviny s plechovkou, chutná to uplně jinak :-D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: pro dospělý bavorský klobásky v housce. Pro prcka jen se sýrem. Ale dělala jsem i bulgurový salát s nějakým sýrem a zeleninou, co to vydrží (rajčata, okurka, sýr a nějaký ochucení... )
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: tyjo! to jsem úplně vytěsnila! gurmánské retro! super!!
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: řízek v chlebu a s kyselou okurkou :-)))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TOOMIX: toustovač je to jediné, co nemáme :D ale díky za tip, možná se někde válí babičce ve sklepě :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PROMETHEA: tousty
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: posledně jsem dělala těstovinový salát pro dospělé (v horku by to teda chtělo chladící tašku-míváte s sebou?), děti měly na vlastní přání suché těstoviny s kečupem (facepalm)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    určitě je tady spousta zkušených trampů: potřebovala bych inspiraci na jídlo na celodenní výlet pro 2 dospělé a dvě děti (2 a 4). sice zůstáváme v civilizaci, ale možnost někde něco koupit není. snídani neřeším, se svačinou si poradím (ale klidně i tipy na to), jde mi hlavně o oběd a večeři: jak to řešíte? vaříte předem/na výletě nebo to řešíte svačinami? sama většinou nemám celý den chuť na chleba/housky, zvlášť při výdeji energie mám chuť na rozmanité “pokrmy”, a občas pořádné jídlo :) jde teda jen o jednodenní výlety, ale klidně je pojmu “luxusněji”.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MONI: pod hradem Lipnice je ještě nějaká zážitková cesta: dá se tam dojít lesem k lomu, kde jsou sochy...už si nepamatuju detaily, šli jsme to tuším tenkrát bez dětí, ale v rámci jednodenního výletu na Lipnici
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: já jsem s dětma jednu tu Albi cestu za pokladem dala, bavilo je to, bylo fajn, že tam jsou dvě úrovně obtížnosti. Ale ta cena mi přijde dost vysoká, skoro stejnou zabavu ti udělaji appky Skryté příběhy a Geofun, ten má ty úkoly asi nejpestřejší a nejvíc se tam toho dozvíš, nebo tedy děti se dozvědí.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    INUSHKA: ve Zruči je super kuličková dráha. Jen je to kousek dál.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MONI: Děkuju. Ty Albi stezky za pokladem jsem neznala a vypadá to zajímavě.

Ještě jsem tu v chalupě našla letáček a volné dětské vstupenky do jakéhosi zábavního parku Fábula. Je to odsud asi hodinu cesty. Byli jste tam někdo? Stojí to za to?
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ANNAWA: aha :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    COQUINE: v plzenské zoo je to jídlo taky strašný, vždycky bylo. Mají tam sice dvě restaurace plus nějaké stánky, ale v restauraci coby řízek prodávají hmotu, co se s z ní dělají hodně low cost nugetky. Přitom tu ZOO i dinopark máme jinak rádi. A ano, je tam ještě horší jídlo než v Mirákulu .-D

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam