• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MEDVED007: jo, jet přes den je dost o držku. Když synovi byl rok, tak jsme jeli na Sardinii obytnákem. Cesta tam, trajekty, super. Po cestě zpět jsme někde v Itálii vlítli do kolony, protože bouračka. A skejsli jsme tam asi 3 hodiny.. Ještě že jsme byli obytnákem, protože 35 stupnů, rozpálená dálnice, hejbalo se to šnečí rychlostí, dítě už upocený, opruzelý, pes před infarktem... V kombinaci, že jsme byli na cestě od sedmi ráno a potřebovali jsme dojet co nejdál, nic moc.
    Ted pojedeme pěkně na noc, bud to dáme na jeden zátah a nebo to v noci po cestě zapíchneme někde v lese, přespíme venku a ráno dojedeme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: naše děti nejsou úplně vzorný a třeba Jo jsme museli na cestování autem navyknout, v necelých dvou letech byla schopná nespokojeně strašným způsobem v autě křičet a zalykat se třeba hodinu. V necelých třech už dala autem road trip po Balkáně bez jediného problému, pouze s kinedrylem. Takže na ledacos se dají i naučit.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja jsem rozhodne taky za letadlo, ale me deti nemely problemy s bolavymi ousky. verim, ze pro nekoho to muze byt stejne neprijemne, jako rozlamany telo po dlouhe ceste autem.

    doted jsme vzdycky a vsude letali, ted se naopak tesim, az trosku jeste povyrostou a budem moct zacit po evrope cestovat velkym autem, s kempovanim po ceste. starsi by uz byl na toto partak uplne (bude mu 5), mladsi dvouleta musi jeste trosku poporust.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANABEL_LEE: pro me je taky utrpeni sedet delsi dobu nehnute, treba takovy prednasky na vejsce a to nebyl clovek prikurtovanej, mohl se houpat na zidli, menit polohy pri sezeni, takze chapu, ze pro deti to musi byt jeste daleko vic k nesneseni.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    POZITRON: no ja mam s pribyvajicimi lety problem, ze hlavne ja nevydrzim prikurtovana v sedacce dele nez tri hodiny... pak me zacinaji bolet kycle, brni me nohy a tak... proste opruz :) takze chapu ty decka
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    U nas je v aute problem, ze kluci nevydrzi prikurtovani v sedackach, ja se teda vubec nedivim. Jet pres noc by mozna bylo reseni a zvyknout je na delsi cesty asi taky, ale letadlo je proste pro nas pohodlnejsi. V 18 vyrazime z bytu, ve 20 to leti, po desate budem ubytovany, hotovo. Navic jak je cela cesta rozkouskovana (z bytu na letiste, pobyt na letisti, cesta letadlem, cesta do ubytovani), tak to krasne utece. Samozrejme delku letu jsem brala co nejkratsi. Kdyz byl starsimu rok a leteli jsme na Sicilii, tak to uz na nej bylo daleko, do Recka loni v lete to bylo lepso a ted hodina a pul do Chorvatska bude uplne v pohode.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PROMETHEA: samozřejmě, každý si to zařídí jak potřebuje....za nás si teda vůbec neumím představit, že bych s tak malýma dětma jela přes den. naopak v posledních letech už teda jezdíme obvykle přes den případně vyrážíme v nějakou nekřesťanskou hodinu ala ve čtyři ráno, abysme se vyhnuli kolonám. jenže naše holky už jsou prostě velké a v pohodě si dokážou celý den číst a číst a limitem je jen počet zajímavých knih natažených do kindla :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MEDVED007: tak to máte dobry. my zamlada spavali taky malo, ale to jsme jeste nemeli deti. no a od te doby, co mame deti, tak nespime vubec :) ted ve 3 letech mladsi to zacina byt lepsi, ale od narozeni starsi jsem spala fakt spatne. kdyz vsechny noci pred dovolenou spis napul, a vsechny noci na dovolene jeste min, tak proste dalsi noc na cestu obětovat nechceš. to jenom pro ilustraci, co za preferencí jízdy přes den může být, pokud si to ve vlastní realitě nedokážeš představit. těch důvodů ale může být tisíce různých...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: my máme kliku, že našim dětem v autě nic nevadí, holky si v autě odjakživa čtou, což třeba já nemůžu ani náhodou
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: jak píšu, dělá se jim s tím beztak blbě, ale netvrdím, že až budou větší a přejde je to, že ho nedostanou.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PROMETHEA: my jsme zamlada spávali fakt hodně málo, bohatý noční život :-) teď už to teda zdaleka není co to bývalo, ale spát jednu noc napůl nepovažuju za nějakou zvláštní zátěž a to jsem asi ještě o něco starší než ty. nejlepší je to rozchodit tj. hned po příjezdu se chovat naprosto normálně, nespat a běžně fungovat do večera, to si člověk pak ten režim nijak nerozhodí. :-)

    ale my teda vždycky jeden řídíme a druhý spíme, takže těch hodin nechybí nějak závratně moc....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: myslím, že chuděry jste spíš vy :-) já si to zabavování hrama, povídáním a písničkama vybavuju velmi živě...jako jo, jde to hodinu, dvě , tři, ale když už to člověk láme pátou, desátou, tak to je na vyskočení z okýnka....fakt respekt, jestli to dobrovolně dáváš. já bych jim dneska vrazila tablet, zásady nezásady a děj se vůle boží, ono se to pro jednou přežije :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: mobily v autě nesměj, anžto se jim pak dělá blbě ;-)

    PROMETHEA: taky nejezdíme na noc, spíše přespíme na půl cesty někde, kde to stojí i jinak za pozornost.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: naše děti nemají obrazovky v autě ani teď, když už je to běžný, chuderky ;-) Motivujeme je medvídkama a hrama, včetně vědomostních, které se týkající cesty:-D Nemají to s náma jednoduchý a občas teda pruděj, ale dávají i celkem dlouhý cesty.
    Ale předloni jsme jeli vlakem na čtrnáct dní Innsbruck - Řím - Neapol - Pisa a odtud do Prahy letadlem a to teda byl ještě jinej level pohody.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: *dospáváme
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MEDVED007: už se to tu stokrát řešilo. my třeba nejezdíme na noc, protože takovou noc v našem věku dostáváme pak celou dovču, a na cestě zpět by se úplně ztratil ten dovolenkový odpočinkový efekt. tablet/mobil je záchrana, ale u děti pod ca. tři roky taky nechceš, aby koukaly nějak extra dlouho do tabletu...

    u nás je cestování autem dobré od doby, kdy se holky dají zabavit povídáním a zpíváním (tak od 2-2,5r). do té doby bych si delší cestu taky moc neužila. loni na podzim dali 10h v autě jako nejlepší cestovatelky (to jim bylo 2,5 a 4,5). ale chápu, že některé děti/rodiče delší cesty nesnáší dobře. ve výsledku i já preferuji letadlo...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    k cestování autem s prckama...my jezdili kromě prvního roku, kdy bylo dětem pár měsíců každý rok někam do zahraničí autem (Chorvatsko, Itálie, Francie) a to podotýkám v době, kdy nebyly žádné mobilní hračky a museli jsme si vystačit s pohádkama a písničkama na CD, když jsme poprvé měli malé televizky, které přehrávaly pohádky, tak jsem byla jak v nebi, protože to byla absolutní pohoda, zabavování dětí kleslo o milion procent. my ale jezdili vždycky na noc s odjezdem večer, takže děti byly vzhůru chvíli po odjezdu a pak chvíli ráno , kdy už jsme se blížili a bylo snadné je namotivovat ala, jé moře :-) ale naše děti teda byly na auto vždycky zvyklé a jezdili jsme (a já jezdila i samostatně) s nima x hodinové trasy poměrně běžně.
    v dnešní době všech tabletů a mobilů si po pravdě neumím představit, že by to byl sebemenší problém :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LORAIN: nasi kluci nejsou zvykli. nejdelsi cesta byla Praha - Rumburk a pak zpet a bylo to sileny, navic muz by s8 netroufl na takovou vzdalenost.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    POZITRON: Vidíš, a já s klukama 3,5 a 2x0,75 do Puly letěla a nazpět domů jsme jeli autem. Cesta autem (byť trvala asi 10 hodin) mi přišla celkově víc v pohodě než ten let.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Akorat je ted holt riziko, ze tejden pred odletem zavolaj ze skolky, ze je karantena a nepoletime nikam. Takze treba ubytovani chceme resit az na nejposlednejsi chvili. Ted mame booknutej uplne hroznej apartman daleko od plaze, kterej jedinej siroko daleko mel zruseni zdarma jeste den predem.

    V horsim pripade zavolaj, kdyz uz tam budem. Toho se nebojite? To je docela nocni mura. Zkejsnout nekde 14 dnu. Snad k tomu nedojde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam