• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: no, u té plastové kartičky se dost blbě něco stříhá :-)
    ale hlavně, zatímco u svatby se mění podstatný zapsaný údaj (na vdaná/ženatý), tak ta dětská občanka platí v plném rozsahu, jen měníte fotku, takže není důvod ji nějak zneplatňovat (u té svatby je to primárně proto, aby dotyčný/á nemohl spáchat mezitím bigamii)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAAJAA: pamatuju si, ze pri vymene obcanky se na stare ustrihl roh. nebo to bylo jen u svatby? ted si nejsem vubec jista. rano tam zajedem, stejne mame prd co delat a uvidim, co poradej. jeste muzu nechat malymu udelat pas a kdyz se stihne, tak se stihne, kdyz ne, tak poleti na tu starou obcanku. :)
    HANELA
    HANELA --- ---
    MAAJAA: jj, lepší.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    BALAENA: Ok, původní post je o občance, ale informace o tom, že starý pas ti nevezmou při podání žádosti, ale až při převzetí platí i pro občanku. Lepší?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAAJAA: [POZITRON @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli] "Jeste dotaz, rok stara obcanka je ok?"
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    BALAENA: Taky se celou dobu bavíme o pasech a psala jsem čistě o pasech.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAAJAA: ale tři občanky asi ne...
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    POZITRON: Pokud se nepletu tak starý pas bude platný dokud nebude převzatý ten nový - nevemou ti ten původní dokud ti nedají nový tzn. můžeš zažádat a když to nestihnou tak pojedete se starým
    protože jeden člověk může mít co vím i tři pasy najednou, takže to můžeš zkusit i tak a třeba to stihnou.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VENIKA: u nas tohle existuje taky, Praha 4, ale zaroven pisou, ze v prdelnich castech si to stejne mas jeste overit na svem konkretnim urade a i tak je to celkem na knop, staci tejden zdrzeni a je pozde. ja na to kaslu. patrala jsem, jestli se nekomu stalo, ze neodletel a nic jsem nastesti nenasla.
    po navratu ale doklad vymenime.
    HANELA
    HANELA --- ---
    VENIKA: no dokonce :)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    POZITRON: U nas na strankach Phy 10 je videt, kdy si muzes vyzvednout OP z jakyho data, dobre se tak odhaduje, jak to aktualne stihaji. Ted tam je 11 dni, nemate to podobne?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    HANELA: Platnost je 5 let
    HANELA
    HANELA --- ---
    POZITRON: když to nestihas, asi to nech. Tak op/pas je na dva roky, u těch malých dětí se přece musí počítat s tím, že vyroste a mění se každým měsícem.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LENZIE: prave moc nestihame, bylo by to na knop, letime 8.6., takze jeste zvazuju zaplatit expresni vymenu. teda ale to, co popisujes, zni, zes vypadala jako uplne jiny clovek, na druhou stranu v mladi je to asi caste, zmena barvy vlasu, bryli, celkove stylu. :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    POZITRON: Asi bych to také raději vyměnila, pokud na to máš čas. Osobně mám zkušenost už dost let starou, ale měla jsem pas udělaný asi v 16 (s tehdy aktuální fotkou s dlouhými vlasy) a letěla jsem v 21 a na kontrole mě chlap fakt dost studoval, jestli jsem to já (jo, dala jsem se mezitím ostříhat "na kluka" a měla jsem navíc brýle). Nakonec mě pustil, ale vřele doporučoval pas co nejdřív vyměnit, protože někdo jiný už by tak vstřícný jako on být nemusel a mohli by mě buď nepustit přes hranice nebo i zadržet než se ověří, že jsem to fakt já.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    POZITRON: menila bych
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    POZITRON: Jestli mas cas, nechala bych udelat novou. Podle me by to vlastne proslo, ale kdyz ne ted, tak za rok uz bys musela stejne. A imho ta nova ted par let vydrzi. Syn mel pas z necelyho roka, kolem dvou jsme prevydavali a ten ma doted, je mu pres pet a furt je ta podoba uplne v pohode.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: nikdy to nebyl problém, ale občas jsem se sama divila, že dítě pustili.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: to ti tu nikdo nerekne, platnost je jedna vec, druha vec je ze si ma byt dite podobny, coz je na zvazeni toho kontretniho urednika, co to bude kontrolovat. jednou mi ve spanelsku rekli, ze bych dite mela nechat prefotit, jednou po me chteli rodny list (ale predpokladam ze kvuli jinemu prijmeni), ve vetsine pripadu to nikdo neresil. coz ale nic neznamena.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jeste dotaz, rok stara obcanka je ok? Ja tam podobu vidim, ale to samozrejme neznamena, ze ji tam uvidi kazdy.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam